Компјутерски проблеми ок значи вака.....ќе имам у предвид дека веќе ИМАШ инсталирано microsoft office и сега сакаш да пишуваш на кирилица....Прво што треба да напраиш е да инсталираш фонтови со кирилица....Фонтови со кирилица имаш тука : http://www.maknews.com/html/fonts.html исто така и ти кажува како да инсталираш фонтови.... Ова ќе ти овозможи во програми да пишуваш на кирилица.... Ако сакаш на гоогле или на фејсбук, да пишуваш на кирилица за тоа е друга процедурата....
Компјутерски проблеми Тајгерлејди ако сакаш пишувај на кирилица и ако сакаш кирилица на форумот да пишуваш тука ти е на почетната страница ептен убаво објаснето .
Компјутерски проблеми epa vaka mi pomognavte da si sredam so office i makedonski fontovi i fala vi mnogu sega mystery da te pomacam uste malku petocno ako mozes da ja kazes procedurata za koristenje kirilica na google i sl. [mod-kirilica:kc0vgfy6][/mod-kirilica:kc0vgfy6]
Компјутерски проблеми Значи вака..на Ц дискот имам меморија 14,6 ГБ, ми пишува дека 13,6 ГБ се зафатени а на Ц дискот немам ништо поголемо од 417,00 МБ тоа е најголемото др е се мало, ни слики, музика ништо немам. Стварно незнам зошто вака ми прави, цел компјутер ми кочи Што да му направам, кај ми е целата меморила, или дали можам некако за главен да го ставам другиот диск да не е овој.
Компјутерски проблеми Го имаш напунето со ствари од интернет...15гб се многу малце за Ц диск, особено зашто на него е Виндоусот. Да го префрлиш на другиот хард диск неможеш, туку ќе отвориш интернет експлорер, ќе отидеш на ТOOLS и после на INTERNET OPTIONS. Таму ќе видиш има едно DELETE, ќе отидеш на тоа и ќе ти штиклираш сите тие, и пак на DELETE и ќе чекаш да заврши.....после тоа иди на ОК, и провери колку имаш слободно место во хард дискот ако не работи ова кажи, па ќе ти кажам друго чаре
Компјутерски проблеми Избришав се и не се промени ништо. Скенирав со CCleaner и избришав се отаму ми се избришаа 656МБ и сега му правам дефрагментер на дискот. Друго нешто да не знаеш? А како да ставам повеќе меморија на Ц, во Д имам многу незнам зошто толку малку во Ц
Компјутерски проблеми скенирај за вируси....пробај со ова: http://www.malwarebytes.org/ симни ја фрее верзијата и скенирај...на крај оди на SHOW RESULTS - DELETE CHECKED (пред тоа селектирај ги сите што ќе ги најде), и на крај рестартирај го.....А за да се стави повеќе место на Ц, ќе треба формат да му напраиш....А тоа не би препорачал.....Тој што го има праено компјутерот така има напраено...А зашто така ти има остаено врска неам...
Компјутерски проблеми Help! Ставив IE 9 (си немал работа...) и сега ми ги нема favorites . Има ли начин да се вратам на IE8 и вреди ли т.е. дали ќе успеам да си ги вратам и сите сајтови ставени во Омилени? Еве да одговорам сама (ако некој друг има сличен проблем) со Alt+C се отвора списокот Favorites или Alt+V -Toolbars-Favorites
Компјутерски проблеми еве за windows 7 има тука објаснето http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... t-language Оди вака: My Computer - C: - Users - (userot кој што го користиш) - Favorites.... Би требало да се таму
Компјутерски проблеми Еве за Виста http://windows.microsoft.com/en-US/wind ... y-language Исто како за 7мица....Ќе се снајдеш
Компјутерски проблеми Ај да ве прашам дали има сапас за компјутерчево мое без преинсталирање Седи брат ми цел ден и седнувам јас и гледам десктоп црн (смени позадина по 5 минути пак црна е) долу десно ми пишува You may be a victim of software counterfeiting. This copy od Windows did not pass genuine Windows validation Му се има на некој од вас случено?? И ако знае некој што да правам нека пиши. Плиииссс
Компјутерски проблеми Не ти е оригинален виндоусот...дали ти или брат ти, имате направено АПДЕЈТ и сега те имаат откриено дека не ти е лицензиран виндоусот....Ако е виндоус 7 може и да се напраи нешто преку едни програмчиња....во спротивно за другите ќе ти треба сериски број да најдеш од нет....
Компјутерски проблеми Јас истиов проблем го имам и имам виндоус 7 пробав со едно програмче што ми го кажаја и ми се среди после пак си ставив позадина се беше во ред али по една недела пак исто ми се направи