Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Зошто вака стои дека нема место во C? А едноставно е полн со 300 MG од 25 GB :?:

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      160,8 KB
      Прегледи:
      182
  2. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    Не не тоа покажува дека се слободни уште 300 и нешто МБ од 25ГБ а тоа е многу малце и затоа е црвено :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.117
    Допаѓања:
    163.729
    Последниве 2-3 дена кога ќе отворам некоја страница, додека да чекам да се отвори ми излегуваат некои глупави реклами од типот shoot five apples to win... |( Одамна немам инсталирано никаков toolbar :?:
    Од што може вака да ме зафркава? :^)

4. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Рекламите се од страните, не ти е до компјутерот :)

5. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Немам поим што стиснав ама горе ми се избриша тоа за пребарување. Она место каде впишуваш некоја страница. http://www.femina.mk на пример. Стрелката кога ќе ја доведам до тоа место (горе) ми се појавува и пак откако ќе ја тргнам надолу го снемува.
    Плус и доле тоа каде што го пишува колку е часот го нема, т.е. кога ќе отворам било каква страница на интернет. А откако ќе го затворам прозорчето си се покажува на desktop. Што е проблемот? Може ли некој да ми помогне да си ѓи вратам? :?:

6. Tazna-solzicka

Tazna-solzicka Нов член

Се зачлени на:
    8 март 2013
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    27
    Отвори го пребарувачот и стисни F11 и ќе биде се ок.

7. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279

Solzicka многу ти благодарам. :) Го сторив тоа и си се врати во нормала! :D

8. Cacy

Cacy Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2010
    Пораки:
    2.244
    Допаѓања:
    1.547
    Постои програма или вебсајт од кој може да симнеш видео и да можеш да го изрежеш на цеде?
    Јас имам неколку симнато од RealPlayer ама сега нешто не ми работи.Ама па преку неа неможам да го изрежам на цеде :?:
    П.С.Зборувам за Jillian Michaels: 6 Week Six-Pack Abs.Пробував на замунда но не најдов ништо :?:

9. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Сакам да прашам ако некој знае, од вчера не ми се отвараат видеата на you tube и се што е поврзано со видео не ми отвара. Зошто ? :?:

10. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    ^ Исто, и мене не ми отвара Јутуб, ми бара некоја програма, ама јас таа ја имам исталирено :^)

11. bobmarli

bobmarli Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki, samo sto se registrirav na forumov, no ve citam odamna. Gledam deka si pomagate, pa sakam nesto da ve prasam. Dali moze na tablet da se instalira makedonska podrska? I ako moze da mi objasnite kako?

Fala vi odnapred, se nadevam ke znae nekoj da mi pomogne :)
    P.S. pisuvam latinica zatoa sto nemam mak podrska

12. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Треба да инсталирате програма која се вика adobe flash player, запишете на google, adobe flash player download for windows 7 ако користите windows 7 ако не adobe flash player download for windows xp симнете ја потоа со кликање на next неколку пати се инсталира и би требало се да биди во ред и да отварате видеа.

13. bobmarli

bobmarli Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    Помошшшш

14. feminium

feminium Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    1.709
    Допаѓања:
    1.738
    би сакала да ти помогнам но мислем дека не може, сепак не сум сигурна затоа и не ти пишав порано

15. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Овие неколку дена на нерви ми одеше бавното функционирање на интернет, мислев да не е до потрошен сообраќај, но изгледа дека не било, туку во прашање бил најголемиот хакерски напад во историјата на интернетот кој траел недела дена но сеуште без успех.
    Станува збор за хакерски напад од страна на холандската фирма Сајбербункер(Cyberbunker), кои се борат за слобода на информациите, врз Спамхаус(Spamhaus), непрофитна организација која се бави со филтрирање на несакани содржини"спамови", бидејќи оваа организација неодамна во својата база додала сервери што ги одржува Сајбербункер (кој според Сајберхаус бил поврзан со криминалните хакери од Европа и Русија)

Извор

16. Vladus

Vladus Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    198
    Допаѓања:
    120
    ako tabletot e so android togas ke vlezes vo play store i ke si spustis makedonska tastatura i ne bi trebalo da imas problem :)
    se nadevam deka ti pomognav :)

17. Ilusionist

Ilusionist Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    752
    Допаѓања:
    1.912
    Ај некој што знае да ми одговори.
    Работата е со лаптопов.
    Предходно вака не ми правеше, и незнам дали сега има некоја мака :lol:
    Вентилаторот ми шушти. Почнува да ме нервира.
    Додека ми е вклучен цело време шушти и тоа силно дува бе :D Како ветар :^)

18. Marjan007

Marjan007 Популарен член

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    340
    Допаѓања:
    3.926
    Ilu има повеќе причини а исто така и решенија, пробај кога кога започнува да шушти да го отвориш Task Manager>Processes и исклучи некои непотребни процеси кој го преоптоваруваат системот едно решение е тоа, друго решение е да го отвориш и да го исчистиш од прашиништа и такви слични глупости, затоа што прашината знае понекогаш да се испика во кулерот во внатрешноста каде што има масло и доведува до загрудување на маслото а тоа доведува до шушкање, пробај отвори го и исчисти го со правосмукалка или нешто слично ;) .

19. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.929
    Илу, и мојот така шушти ко ненормален... Дури некогаш срам ме фаќа, си викам ќе дувне некој :tmi: Тоа што ти кажа Мацко, ако имаш програмчиња што не ги користиш нека не ти го преоптоваруваат за џабе, ама на крај пак е до внатре... Јас вчера му дувнав на мојот таму кај вентилаторот и издува едно облаче прашина... ми се стемни пред очите :lol:

На flame131 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. flame131

flame131 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    42
    Земај лаптопот оди до бензинска и на компресорот удри му еден третман на воздушно чистење - ќе излезе од него што си јадела последните месец дена :D
    И потоа ќе преди ко маченце.

Инаку вентилаторот ти пишти бидејќи постојано ти загрева лаптопот заради прашината и вентилаторот дува на макс за да ја намали температурата.

Гледај да го направиш ова чистење најбрзо што можеш да не ми ти се стопи пц-то :)