Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. flame131

flame131 Активен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    42
    Земај лаптопот оди до бензинска и правац кај компресорот - удри му еден третман на воздушно чистење на тој твој лаптоп - ќе излезе од него што си јадела последните месец дена :D
    И потоа ќе преди ко маченце.

Инаку вентилаторот ти пишти бидејќи постојано ти загрева лаптопот заради прашината и вентилаторот дува на макс за да ја намали температурата.

Гледај да го направиш ова чистење најбрзо што можеш да не ми ти се стопи пц-то :)

2. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    Ако некој се разбира од компјутери нека ми помогне.
    Значи икончињата на десктоп како мозила, гугл еарт и други шорткат кои се сметнати на пример скајп, винап, не ми се отвараат. Правам open with и бирам апликација ама неможе.
    Помош ве молам.

3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Се зачлени на:
    17 јули 2011
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    9.982
    Обично така се случува кога некоја програма е или избришана или преместена низ компјутерот. Можиш да влезишп во фолдерот каде што се инсталирани (обично во C:\Program files ) и на програмите што ти требаат да им направиш со десен клик create shortcut или па send to desktop.

4. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    неможи така. Нешто друго е ама незнам како да објаснам а и неможам да го сликам :@

Значи сите овие Word, power point, excel се направени да се отвараат со друга програма на пример со Windows media player и заради тоа не се отвараат :@ :@ :@ :envy: :envy: а незнам со која програма да ги отворам. Правам open with и после што да одберам ???? :o :o :@

5. AckaS

AckaS Активен член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    23
    Допаѓања:
    1

Прво ја гледаш екстензијата на фајловите дали се (.docx, .avi, .mp3, .ppt и сл.) и потоа во зависност од тоа за каков тип на документ се работи одбираш соодветна програма за тој документ.

пример (.doc -> бираш Microsoft Office Word)

На girl.9 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Lux

Lux Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    7.094
    Допаѓања:
    6.349
    Дали е обавезно на виндоус 7 да се прави секој ден update? Така ми рече еден другар, дека се препорачувало тоа, па сакам да слушнам и други мислења од тие што повеќе се разбираат во компјутери. :)

7. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2011
    Пораки:
    636
    Допаѓања:
    723
    Под итно чистење на лаптоп ти треба. :D Не е ништо страшно, ако имаш вклучено повеќе програми и повеќе ќе ти врти кулерот и ќе ти се чини ќе експлодира во секој момент. :D Јас го користам ова програмче да имам максимална контрола над тоа кои програми и сервиси се во позадина и по потреба ги исклучувам.

Имав и јас сличен проблем пред некое време, кулерот дуваше како топол ветер, брмчеше како луд и мислев во секој момент ќе експлодира и лаптопот ќе летне накај мене. :D Еден ден го отворив лаптопот и извадив еден куп прашина, целиот отвор кај што треба да излегува и да ротира воздухот беше блокиран со 2-3 cm црн слој прашина и што ти не. Сега е супер, мирен е кулерот како маче. :D

8. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.801
    Допаѓања:
    100.616
    Имав проблем со конекцијата и сега од обичниот компјутер не можам да се приклучам на интернет.Лап топот работи нормално.На иконата на долната старт-лента што ја покажува конекцијата има знак извичник.Се јавив кај операторот ,ми кажаа дека проблемот е кај мојот компјутер.И сега?

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Ама ви помогнале од таму... алал да им е.
    --> Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center.
    Тroobleshot problems. Почекајте и видете што ќе ви се појави.
    Мене обично ми вика, да го исклучам модемот неколку секунди, па потоа пак да го уклучам.
    Додуша не знам како е со wifi, дали е исто... Дали ви се појавува некој error code...

Прикачени фајлови:

На lunicka му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2012
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    232
    Луѓе што е проблемот само фб не ми отвара ми вели страната не е достапка.А се друго ми отвара :(

11. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Почекај ќе ти отвори по некое време.

Како се ставаше пасворд на ворд документ? Порано имав ставано, а сега ич не ми текнува :?:

12. zarah

zarah Популарен член

Се зачлени на:
    25 јуни 2012
    Пораки:
    389
    Допаѓања:
    1.557
    @martinuska не се препорачува да ставаш пасворд на документи во Word, подобро е да го архивираш фајлот во winrar па потоа да ставиш заштита. А ако сакаш директно да документот, колку што се сеќавам опцијата е Tools - Options - Security.

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Има некој AVS media player? Каде има за ротирање на видео? Не можам и не можам да најдам :envy:

14. blackstyle

blackstyle Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јули 2011
    Пораки:
    144
    Допаѓања:
    61
    На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    767
    Ај некој нека ми прати активатор за Windows, ама испробан што му е :)

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    1.731
    Допаѓања:
    843
    За кој Windows? xp,7,8?

17. Cence

Cence Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2011
    Пораки:
    739
    Допаѓања:
    767
    За Windows 7

18. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Девојки најдев на лаптопот една програма за гледање тв,ама ми се покажува оваа ке сака ли некој да ми каже што да правам?

Прикачени фајлови:

• Capture.PNG
      Capture.PNG
      Големина на фајлот:
      484,1 KB
      Прегледи:
      78
  19. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    251
    Епа вака
    дане знае некој како можам да го направам ко порано што си ми беше ком. вчера ова ми се деси.
    не ми врајќа копчето Back назад неможе да се врати никоја отворена страница, и ништо не се зачувува во History, морам да пишувам www.femina.mk , www.facebok.com, ништо не е како порано и не се зачувува ко ќе напишам. како можам да го направам ко што си ми било предходно ? се ми се зачувуваше т.е сите линкови што сум ги отварала и си работеше копчето со стрелка наназат за да вратам што сум гледала Back ???

20. girl.9

girl.9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2012
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    478
    Ставив ЦД во компјутерот и сега не можам да го извадам а и го нема Local disk E. Помош ве молам.
    Едит. Не е локад диск Е туку тој што е за цедиња незнам како се викаше мислам F.