Компјутерски прашања и проблеми

Discussion in 'Слободно време' started by topce25, Nov 19, 2010.

1. flame131

flame131 Активен член

Земај лаптопот оди до бензинска и правац кај компресорот - удри му еден третман на воздушно чистење на тој твој лаптоп - ќе излезе од него што си јадела последните месец дена :D
    И потоа ќе преди ко маченце.

Инаку вентилаторот ти пишти бидејќи постојано ти загрева лаптопот заради прашината и вентилаторот дува на макс за да ја намали температурата.

Гледај да го направиш ова чистење најбрзо што можеш да не ми ти се стопи пц-то :)

2. girl.9

girl.9 Популарен член

Ако некој се разбира од компјутери нека ми помогне.
    Значи икончињата на десктоп како мозила, гугл еарт и други шорткат кои се сметнати на пример скајп, винап, не ми се отвараат. Правам open with и бирам апликација ама неможе.
    Помош ве молам.

3. Divinebutterfly

Divinebutterfly Популарен член

Обично така се случува кога некоја програма е или избришана или преместена низ компјутерот. Можиш да влезишп во фолдерот каде што се инсталирани (обично во C:\Program files ) и на програмите што ти требаат да им направиш со десен клик create shortcut или па send to desktop.

4. girl.9

girl.9 Популарен член

неможи така. Нешто друго е ама незнам како да објаснам а и неможам да го сликам :@

Значи сите овие Word, power point, excel се направени да се отвараат со друга програма на пример со Windows media player и заради тоа не се отвараат :@ :@ :@ :envy: :envy: а незнам со која програма да ги отворам. Правам open with и после што да одберам ???? :o :o :@

5. AckaS

AckaS Активен член

Прво ја гледаш екстензијата на фајловите дали се (.docx, .avi, .mp3, .ppt и сл.) и потоа во зависност од тоа за каков тип на документ се работи одбираш соодветна програма за тој документ.

пример (.doc -> бираш Microsoft Office Word)

girl.9 likes this.
  6. Lux

Lux Форумски идол

Дали е обавезно на виндоус 7 да се прави секој ден update? Така ми рече еден другар, дека се препорачувало тоа, па сакам да слушнам и други мислења од тие што повеќе се разбираат во компјутери. :)

7. PussyHunter

PussyHunter Нов член

Под итно чистење на лаптоп ти треба. :D Не е ништо страшно, ако имаш вклучено повеќе програми и повеќе ќе ти врти кулерот и ќе ти се чини ќе експлодира во секој момент. :D Јас го користам ова програмче да имам максимална контрола над тоа кои програми и сервиси се во позадина и по потреба ги исклучувам.

Имав и јас сличен проблем пред некое време, кулерот дуваше како топол ветер, брмчеше како луд и мислев во секој момент ќе експлодира и лаптопот ќе летне накај мене. :D Еден ден го отворив лаптопот и извадив еден куп прашина, целиот отвор кај што треба да излегува и да ротира воздухот беше блокиран со 2-3 cm црн слој прашина и што ти не. Сега е супер, мирен е кулерот како маче. :D

8. lunicka

lunicka Форумски идол

Имав проблем со конекцијата и сега од обичниот компјутер не можам да се приклучам на интернет.Лап топот работи нормално.На иконата на долната старт-лента што ја покажува конекцијата има знак извичник.Се јавив кај операторот ,ми кажаа дека проблемот е кај мојот компјутер.И сега?

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Ама ви помогнале од таму... алал да им е.
    --> Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center.
    Тroobleshot problems. Почекајте и видете што ќе ви се појави.
    Мене обично ми вика, да го исклучам модемот неколку секунди, па потоа пак да го уклучам.
    Додуша не знам како е со wifi, дали е исто... Дали ви се појавува некој error code...

Attached Files:

lunicka likes this.
  10. Kathlin

Kathlin Истакнат член

Луѓе што е проблемот само фб не ми отвара ми вели страната не е достапка.А се друго ми отвара :(

11. martinuska

martinuska Популарен член

^ Почекај ќе ти отвори по некое време.

Како се ставаше пасворд на ворд документ? Порано имав ставано, а сега ич не ми текнува :?:

12. zarah

zarah Популарен член

@martinuska не се препорачува да ставаш пасворд на документи во Word, подобро е да го архивираш фајлот во winrar па потоа да ставиш заштита. А ако сакаш директно да документот, колку што се сеќавам опцијата е Tools - Options - Security.

martinuska likes this.
  13. martinuska

martinuska Популарен член

Има некој AVS media player? Каде има за ротирање на видео? Не можам и не можам да најдам :envy:

14. blackstyle

blackstyle Истакнат член

martinuska likes this.
  15. Cence

Cence Популарен член

Ај некој нека ми прати активатор за Windows, ама испробан што му е :)

16. sunfemina

sunfemina Популарен член

За кој Windows? xp,7,8?

17. Cence

Cence Популарен член

За Windows 7

18. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Девојки најдев на лаптопот една програма за гледање тв,ама ми се покажува оваа ке сака ли некој да ми каже што да правам?

Attached Files:

19. gentle.girl

gentle.girl Истакнат член

Епа вака
    дане знае некој како можам да го направам ко порано што си ми беше ком. вчера ова ми се деси.
    не ми врајќа копчето Back назад неможе да се врати никоја отворена страница, и ништо не се зачувува во History, морам да пишувам www.femina.mk , www.facebok.com, ништо не е како порано и не се зачувува ко ќе напишам. како можам да го направам ко што си ми било предходно ? се ми се зачувуваше т.е сите линкови што сум ги отварала и си работеше копчето со стрелка наназат за да вратам што сум гледала Back ???

20. girl.9

girl.9 Популарен член

Ставив ЦД во компјутерот и сега не можам да го извадам а и го нема Local disk E. Помош ве молам.
    Едит. Не е локад диск Е туку тој што е за цедиња незнам како се викаше мислам F.