Земај лаптопот оди до бензинска и правац кај компресорот - удри му еден третман на воздушно чистење на тој твој лаптоп - ќе излезе од него што си јадела последните месец дена И потоа ќе преди ко маченце. Инаку вентилаторот ти пишти бидејќи постојано ти загрева лаптопот заради прашината и вентилаторот дува на макс за да ја намали температурата. Гледај да го направиш ова чистење најбрзо што можеш да не ми ти се стопи пц-то
Ако некој се разбира од компјутери нека ми помогне. Значи икончињата на десктоп како мозила, гугл еарт и други шорткат кои се сметнати на пример скајп, винап, не ми се отвараат. Правам open with и бирам апликација ама неможе. Помош ве молам.
Обично така се случува кога некоја програма е или избришана или преместена низ компјутерот. Можиш да влезишп во фолдерот каде што се инсталирани (обично во C:\Program files ) и на програмите што ти требаат да им направиш со десен клик create shortcut или па send to desktop.
неможи така. Нешто друго е ама незнам како да објаснам а и неможам да го сликам Значи сите овие Word, power point, excel се направени да се отвараат со друга програма на пример со Windows media player и заради тоа не се отвараат а незнам со која програма да ги отворам. Правам open with и после што да одберам ????
Прво ја гледаш екстензијата на фајловите дали се (.docx, .avi, .mp3, .ppt и сл.) и потоа во зависност од тоа за каков тип на документ се работи одбираш соодветна програма за тој документ. пример (.doc -> бираш Microsoft Office Word)
Дали е обавезно на виндоус 7 да се прави секој ден update? Така ми рече еден другар, дека се препорачувало тоа, па сакам да слушнам и други мислења од тие што повеќе се разбираат во компјутери.
Под итно чистење на лаптоп ти треба. Не е ништо страшно, ако имаш вклучено повеќе програми и повеќе ќе ти врти кулерот и ќе ти се чини ќе експлодира во секој момент. Јас го користам ова програмче да имам максимална контрола над тоа кои програми и сервиси се во позадина и по потреба ги исклучувам. Спојлер http://technet.microsoft.com/en-us/sysinternals/bb896653.aspx Имав и јас сличен проблем пред некое време, кулерот дуваше како топол ветер, брмчеше како луд и мислев во секој момент ќе експлодира и лаптопот ќе летне накај мене. Еден ден го отворив лаптопот и извадив еден куп прашина, целиот отвор кај што треба да излегува и да ротира воздухот беше блокиран со 2-3 cm црн слој прашина и што ти не. Сега е супер, мирен е кулерот како маче.
Имав проблем со конекцијата и сега од обичниот компјутер не можам да се приклучам на интернет.Лап топот работи нормално.На иконата на долната старт-лента што ја покажува конекцијата има знак извичник.Се јавив кај операторот ,ми кажаа дека проблемот е кај мојот компјутер.И сега?
Ама ви помогнале од таму... алал да им е. --> Control Panel\All Control Panel Items\Network and Sharing Center. Тroobleshot problems. Почекајте и видете што ќе ви се појави. Мене обично ми вика, да го исклучам модемот неколку секунди, па потоа пак да го уклучам. Додуша не знам како е со wifi, дали е исто... Дали ви се појавува некој error code...
^ Почекај ќе ти отвори по некое време. Како се ставаше пасворд на ворд документ? Порано имав ставано, а сега ич не ми текнува
@martinuska не се препорачува да ставаш пасворд на документи во Word, подобро е да го архивираш фајлот во winrar па потоа да ставиш заштита. А ако сакаш директно да документот, колку што се сеќавам опцијата е Tools - Options - Security.
Пробај некој од овие http://isohunt.com/torrent_details/320961857/avs media player?tab=summary http://thepiratebay.gl/torrent/6512892/AVS_Media_Player_4.1.6.80_Multilanguage-MPT
Девојки најдев на лаптопот една програма за гледање тв,ама ми се покажува оваа ке сака ли некој да ми каже што да правам?
Епа вака дане знае некој како можам да го направам ко порано што си ми беше ком. вчера ова ми се деси. не ми врајќа копчето Back назад неможе да се врати никоја отворена страница, и ништо не се зачувува во History, морам да пишувам www.femina.mk , www.facebok.com, ништо не е како порано и не се зачувува ко ќе напишам. како можам да го направам ко што си ми било предходно ? се ми се зачувуваше т.е сите линкови што сум ги отварала и си работеше копчето со стрелка наназат за да вратам што сум гледала Back ???
Ставив ЦД во компјутерот и сега не можам да го извадам а и го нема Local disk E. Помош ве молам. Едит. Не е локад диск Е туку тој што е за цедиња незнам како се викаше мислам F.