Веројатно сака да ја избрише историјата Одиш најдесна под иксот Customize and control Google Chrome - History- од левата страна до датата и часот селектираш тоа што сакаш да избришеш - Remove selected items или пак ако сакаш да ја избришеш цела историја не селектираш ништо дирекно одиш Clear browsing data.. Се надевам ме разбра..
Девојки и момци имам проблем со лаптопот, конкретно тастатурата. Не работат 4 копчиња (не прашувајте како го пишувам мислењево со саати и пак не личи на ништо). Од што може да е? Напомена: форматиран и среден е пред три недели, работеше супер. Пред некој ден буквално престанаа да работат 4 копчиња (к, и, копчињата со запирка и осумка - значи копчињата во дијагонала) после некое време без проблем работеа. Сега пак не функционираат. Мм вчера ја отвори тастатурата нема некој проблем вака. Хардверски или софтверски е проблемот?
Во ВОРДОТ нешто имам кликнато и кога пишувам ми ги нема отворено home, insert, page layout и сл. знае некој како да го средам да си ги има како порано??
Ќе одиш горе на тоа плавкото во редот на home тие што ти се, десен клик и minimize the ribbon. Случајно си го штиклирала ова
има сега ќе ти пратам програмче во ЛП инсталирај го и по рестартирање на компјутерот имаш активиран (лиценциран) виндоус
Општи прашања Ќе влезеш во Settings на Chromot и после кај што ти пишува кај On startup ќе одиш на Open a specific page or set of pages. Set pages мислам дека вака беше пробај. Кај мене така е направено !
Општи прашања Горе под иксот, имаш три паралелни цртички. E, овие: http://omnitechsupport-scam.com/wp-content/uploads/2013/04/Google-Chrome-settings.jpg Settings --> On startup --> Open a specific page or set of pages --> Set pages --> Enter URL
I just realized дека проблемот ми бил во екранот..после неколко дена се повлече замагленото сега е во ред.
Девојки сликата на екранот ми се намали од двете страни,може ли некако да се врати во правобитната состојба. Благодарам однапред
Прашањево е за страна, т.е за http://thepiratebay.sx/ поточно. Ми се инсталира најновата верзија на гоогле хром, и кога сакав да симнам нешто од торентов ми се појави едно прозорче - она дали да ги отварара магнет линковите или да ги игнорира, и јас нешто бев занесена и по грешка стиснав на тоа да е ти отвара и го чекирав коцкичето за тоа да е прави понатака и за сите торенти. И од тогаш веќе никако не сака да ги отвара магнет линковите о пиратов преку гугл хром, не реагира уторентот на пиратов. Пробав ја избришав цела хистори, кукс, и се остало што ми даваше како опција, пак не сака, ништо Некој да не знае како може тоа што стиснав да го избирпам,вратам назад, било како само да ми работат пак магнет линковите за симување од пиратот... Очајно ми треба помош... Благодарам
Имам едно прашање во врска со режење видео на двд. На керка ми и снимав Дора и сега сакам да ги ставам видеата во некое цд но собира само 3 епизоди. Знаете ли некоја друга програма (јас ја користев Неро) каде што барем 5 епизоди може да собере едно цд некако да иг смалам или нема чаре?
А колкава (во Mb или Gb) е една епизода? Инаку има таква можност со конвертирање во друг формат да се намалат ама тоа некогаш знае да го намали и квалитетот на снимките.