Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Како можам на фејсбукот да си ставам код?

2. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2011
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    1.559
    Не ти треба програма, незнам зошто не ти отвара. Пробај отворија странава и подоле ќе го видиш мини каталогот http://mk.oriflame.com/

3. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Во https://www.facebook.com/settings?tab=security кликни на Login Approvals и селектирај го квадратчето пред 'Require a security code to access my account from unknown browsers', и Save.
    После следи постапката за внесување на број од мобилен, ако заглавиш некаде прашај ме пак :)

На t.i.n.k.b.e.l.l му/ѝ се допаѓа ова.
  4. The-Queen

The-Queen Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.425
    Не знам дали прашањево е за тука, но, ќе може ли некој да ми објасни како се прави видео од слики. значи да вртат слики и во позадина да има некоја песна. Се надевам некој знае за што зборувам.
    Може и во лп.

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Во Movie Maker. Само моментално сум зафатена, ако сакаш утре, тука или во ЛП ќе ти објаснам. :)
    Иначе многу лесно се прави. Прво ја ставаш песната и после тоа сликите. Имаше и за подесување, сликите на колку време да се менуваат.

На The-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    https://www.youtube.com/watch?v=NLzc0OVcFrI

7. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    како можам видеото во Movie Maker што сум го направила да си префрлам во телефон но бидејќи имам samsung c3050 не ми го поддржува ве молам за помош :( :( :( .

8. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    aj pomognete ve molam^ :)

9. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Конвертирај го онлајн. :)
    http://www.mediaconverter.org/
    Upload a file --> одбери го видеото --> go to next step --> MP3 Player --> start coversion --> download.

10. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    не се конвертира :( сепак фала ти :) ќе ми помогни за други видеа :)

11. Stoimenovska

Stoimenovska Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2011
    Пораки:
    916
    Допаѓања:
    2.182
    Здраво девојки, ве молам за брз одговор. Значи имам копиран текст од еден материјал и сега сакам во Word да го ставам, меѓутоа фонтот е катастрофален

еве ви пример:
    Terapevtot e vo polo`ba vo koja ima mo} i vlijanie a klientot vo polo`ban na ranlivost i otvorenost.
    Vakviot pristap bara direkten kontakt so otu|enite delovi od li~nosta: ~uvstva, bolka, bes, trauma i dr..Terapevtot treba da ja po~ituva osetlivosta i da ne go zabrzuva tolkuvaweto. Dodatno vakviot intimen kontakt, voobi~aeno e povrzan so seksualniot kontakt, taka da zaedno i terapevtot i klientot mo`at da se po~uvstvuvaat seksulano probudeni. Mo`e da se zamagli granicata me|u intervencijat i dopirot. Osobeno kaj klienti koj imaat seksualen konflikt.Va`no e da se vodi smetka za granicata, edna e profesionalna i li~na na terapevtot , a druga na klientot.Vo tekot na koristewe na dopirot mora da se
    pru`i mo`nost na klientot toj vo sekoj moment da mo`e da ka`e -NE-. Koristewe na dopir e mo`no koga }e se vospostavi bliska vrska i doverba me|u klientot i terapevtot. Tamu kade postoi dobar odnos ili klientot ima dovolno intelektualno razbirawe za koristewe na dopirot ili pak silna ego-granica da ja tolerira blizinata, dopirot mo`e da bide efikasno koristen.

Значи буквите Ч, Ж, Љ, Њ не сака да ги прочита. Пробував со секој фонт но не сака...некое чаре?? :)

12. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    ^^^ Kaj мене сакаше, со Macedonian Tms. :)

Прикачени фајлови:

13. Dobie

Dobie Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2013
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    240
    Како да поставам слика на фемина од мојот компјутер? :?: :?: :wasntme:

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    На Dobie му/ѝ се допаѓа ова.
  15. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    342
    Употребувај конвертор, и не пишувај со фонт, туку со поддршка (кирилична) за да не настануваат проблеми

http://www.crnobelo.com/konvertor

еве го текстот конвертиран во кирилица:
    Терапевтот е во положба во која има моќ и влијание а клиентот во положбан на ранливост и отвореност.
    Ваквиот пристап бара директен контакт со отуѓените делови од личноста: чувства, болка, бес, траума и др..Терапевтот треба да ја почитува осетливоста и да не го забрзува толкувањето. Додатно ваквиот интимен контакт, вообичаено е поврзан со сексуалниот контакт, така да заедно и терапевтот и клиентот можат да се почувствуваат сексулано пробудени. Може да се замагли границата меѓу интервенцијат и допирот. Особено кај клиенти кој имаат сексуален конфликт.Важно е да се води сметка за границата, една е професионална и лична на терапевтот , а друга на клиентот.Во текот на користење на допирот мора да се
    пружи можност на клиентот тој во секој момент да може да каже -НЕ-. Користење на допир е можно кога ќе се воспостави блиска врска и доверба меѓу клиентот и терапевтот. Таму каде постои добар однос или клиентот има доволно интелектуално разбирање за користење на допирот или пак силна его-граница да ја толерира близината, допирот може да биде ефикасно користен.

16. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Си купив слушалки со микрофон и сега компјутеров неќе да ги препознае, не ми ги ни покажуда дека се уклучени во него. Чаре некое?? Фала многу :)

17. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Си користела ли до сега некоја друга аудио опрема со твојот компјутер? Ако не, треба да инсталираш соодветен драјвер за звучната, а доколку немаш звучна ке треба да си набавиш. Доколку си имала до сега барем звучници, слушалките (зеленото или белото) треба да ги оклучиш на местото на звучниците, а одма до него во розевото микрофонот. Се надевам дека помогнав :tmi:

На Vikica.cuci му/ѝ се допаѓа ова.
  18. VIN.diesel

VIN.diesel Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    420

Понекогаш се случува аудио опремата ( кинеска) да биде нова а расипана ....Обиди се на друго п.ц :geek:

19. Sofija3

Sofija3 Активен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Ај помош :)
    Ми капнаа 2-3 капки вода на подлогата за допир на лап топот.Престана да работи и го однесов на сервис.
    Ама ми кажува дека не се поправал.
    Чаре? Да го носам кај друг сервисер

20. miljkovic

miljkovic Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    363
    Како да направам од pdf vo word текст???