Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. femi-n.a

femi-n.a Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Прашањето не ми е многу соодветно за во темата, ама не најдов на форумот нешто слично. Имам проблем со дидгиталниот апарат ми пада и сега зумот не се отвара кога се вклучува, па ако има некој некое искуство нека ми каже дали може да се поправи ,колку би чинела поправката или пак каде има сервиси каде што може да се направи.

2. femi-n.a

femi-n.a Активен член

Се зачлени на:
    6 мај 2012
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    2
    Прашањето не ми е многу соодветно за во групава ама не најдов некоја слична тема во форумот. Вака значи ми падна дигиталниот и сега зумот не се отвара кога ке го вклучам апаратот. Па ако има некој некое вакво искуство нека пише дали може да се поправи, колку би чинело или пак некој сервис каде би можело да се поправи.

3. Jenniffer

Jenniffer Популарен член

Се зачлени на:
    27 март 2013
    Пораки:
    2.375
    Допаѓања:
    7.416
    Компјутерот многу бучи... значи кога кажувам бучи, стварно бучи.
    Ова не е нормална бучава... преногу јако е,веројатно и комшиите го слушат. :tmi:

Од што е така, нов ми е пааа... :doh:

4. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Лап топ е? Веројатно се загрева. Купи си кулер.

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Може ли бежична тастатура да се поврзе со smart телевизор? :?:

6. cat250

cat250 Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2012
    Пораки:
    594
    Допаѓања:
    398
    Имам проблем со BS.Player PRO порано фимот си беше во средина а горе и доле беше црно сега кога ке го отворам е на цел екран и е премногу зголемено кај сите филмови е така како да го вратам како што беше?

7. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    мислам дека не...

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Јас имам BS Player FREE, меѓутоа и кај мене е така. Баш и јас тоа го приметив. :)
    Него мене во последно време, на сред филм ќе ми се укочи и ќе се исклучи плеерот. Сам од себе. Додуша јас го влечам филмот, не го гледам во еден здив, ама не би требало да се исклучува...

9. Dog-lover

Dog-lover Популарен член

Се зачлени на:
    13 февруари 2013
    Пораки:
    1.510
    Допаѓања:
    3.743
    леле и мене така ми правеше само го мавав за да престане и испадна нешто проблем со графичката си купив нова и веќе не прави така,само кога ќе го пуштам бучи 2 минути и толку :)

10. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Прашав пошто телевизорот го поврзав на wifi, има windows 7 и се скоро што има компјутерот има и он па помислив да не може да го поврзам со тастатура. Само не знам како иде поврзувањата на бежични тастатури, мауси... До сега немам поврзувано воопшто :?:

11. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    одговорно тврдам дека може :)

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Моја грешка :lol: Се извињавам :lol: Не сум била до толку упатена :P

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ljubicicaa

ljubicicaa Популарен член

Се зачлени на:
    14 декември 2010
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    559
    ке ве молам да ми објасните нешто ;)
    имам презентација цела мие во пдф, сега сакам да ја направав во Power point, ме интересира дали моќе секој дел да се конвертира посебно во јпг???? пас најдов он лајн таков конвертор, со само првата слика успевам да ја претворам :(
    се надевам ме разравте и ке ми помогнете, јас врска немам :(

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Испробано, доколку сакаш сите страни да ги претвориш во ЈПГ. :)
    После тоа само download, ќе ти се симне во winRAR и си ги зимаш сликите.
    http://pdfimg.net/

15. Belieberka666

Belieberka666 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 август 2011
    Пораки:
    395
    Допаѓања:
    144
    Би сакал некој да ми помогне околу мојoт проблем:
    Значи вчера бришев некои програми и денеска кога сакав да гледам филм немаше никaков звук ни од звучниците ни од слушалките :( ајде пробав се што знаев но ништо и читав тука низ темава и гледам дека се споменува некоја програма.. или што и да е Relatek .. помислив таа да не сум ја избришала и пробав пак да ја симнам.. но ништо. :( Инаку имам windows xp не 7 па мозно е и затоа да не ми се спушта оваа програма.. ама нејсе акл за др. пат да не бришам се и сешто... Однапред ви благодарам :)

16. Sardinija21

Sardinija21 Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    98
    Имам еден проблем, за слушање на радиостаници скоро секогаш ми се отвараа преку виндоус медиа плеер, а сега на мозилата ми се отвараат преку WLC а на хромата ми се отвара стандарно како и порано преку виндоус медиа плеер. Па ме интересира како да направам и преку мозилата да ми се отвараат радиостаниците преку ВМП се разбира они радиостаници што емитуаат преку ВМП.

17. rainlover

rainlover Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    969
    Допаѓања:
    633
    Како може да симнам текст од Гоогле Букс, и дали воопшто може :^)
    Значи ми треба текстотот од книгата на Гоогле Букс, кој е на англиски јазик, за да можам да го префрлам во Word и да го искористам за превод на некои поими што не ги знам.

Брат ми ми кажа нешто со Print Screen да ја снимам страницата како слика, да ја префлам во Paint, да ја снимам како слика и после имало некој програм (не се сежавам како се викаше) што текстот од сликата го селектира и го дава само како текст.

18. Sardinija21

Sardinija21 Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    98
    Луге помагајте! Денес ми се исклуци компјутерот сам изгледа напонот падна нагло, и наместо како и секогаш да го извадам од штеќер и пофторно да го уклучам јас го притиснав копчето кај што се пушта и гаси на куќиштето, потоа го стартував одново и сега ништо неможам да отворам за отварам скоро за се ми ара безбедносен сертификат. Опмагајте ако знаете што може да му е, на пр. Кога сакам да отворам хрома почетна или било кој пребарувач или фб го пишува следново The server's security sertificate is not yet valide! Навистина незнам до што може да биде дали е до виндоусот или пак е нешто друго, а до пред да се исклучи се беше во ред.

19. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    @Sardinija21

Намести го точно часот и датумот. И мене баш истото и баш сега ми се направи затоа што грмеше и снема струја.

20. Sardinija21

Sardinija21 Нов член

Се зачлени на:
    10 април 2013
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    98
    Го наместив, точно е тоа дека и саатот беше изместен и кај мене. Саатот го наместив ама ова и понатаму ме малтретира неможам ниту на почетна да влезам ниту на фб. А кај тебе само се намести тоа или?
    П.С Да не пишувам едно подруго пост затоа го редактирам последниот пост. Ти благодарам многу за помошта и немаш поима колку си ми помогнал/а навистина било до саатот. Претходно напишав дека сум го сточнила саатот но годината не сум ја наместила како што треба затоа несакаше. Во секој случај ти благодарам expert немаш поима колку многу си ми помогнал.