Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. expert

expert Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    402
    Допаѓања:
    267
    Да, веднаш се намести. Ама и датумот намести го, кај мене беше 2002 година.

2. Serena21

Serena21 Нов член

Се зачлени на:
    25 јуни 2013
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    2
    Здраво луге! Имам еден проблем со компјутерот кој страшно ме нервира. Од вчера кога ќе го исклучам на стен бај, потоа неможам да го пуштам додека не го исклучам кабеот од струја и пак да го вратам. Кога тоа ќе го направам сам се стартува. Додека ако го исклучам на Шат Даун, потоа нормално се стартува, незнам до што е ама ужасно ме нервира. Значи ако го исклучам на тоа кафеното копче, што се наога кај стартерот или ако кликнам на слип не се стартува, а кога ќе го затворам скроз на Шат Даун, се стартува нормално.
    Па доколку некој од вас знае би ве замолила да ми помогне, и ме интересира дали е софтверски проблем, или има цркнато некој дел.
    Однапред ви лагодарам за помошта.

3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Кога кликам, на последно мислење од некоја тема, не ми отвара на мислењето најдолу од страната, туку на најгорното на почетокот од страната ми отвара. :@
    Кога испраќам мислење, не ми го покажува моето, туку исто на првото мислење од таа страна ми исфрла.
    Па морам End да стискам за да одам најдолу.

4. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    92
    Може ли линк од некоја продрама за бришење на податоци од компјутерот трајно.
    Да не останат пак на хард дискот.
    П.С Овие денови facebook-от многу ми блокира,значи сите други страници се во ред.Само facebook-от,можно ли е да има некој вирус?
    Може ли да инсталирам windows 8 на компјутер кој веќе има инсталирано windows 7 без притоа да го деинсалирам windows 7.И дали знае некој која е разликата мегу windows 7 и windows 8?
    Благодарам однапред :)

5. smiley16

smiley16 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    174
    Допаѓања:
    51
    Ајде некој нека ми каже како се прават на фб овие како на пр. читам книга ( сликичка од книга) и името на книгата, или пак пијам кафе и сликичка од кафе. :D Се надевам некој ме разбра доволно за да ми објасни :lol:

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    Некои го имаат тоа на фб, а некои ќе го имаат наскоро. :)

Прикачени фајлови:

7. Maya3112

Maya3112 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    479
    Допаѓања:
    479
    Денеска ми стигна бежилниот рутер денес и имам проблем...

Се како што е по ред на CD-то инсталирав чекор по чекор и пак нешто ми кочи.
    Името на мрежата ми се појавува во прозорчето со други мрежи ама никако несака да ми се отвори т.е да ми го даде прозорчето каде што се внесува лозинка и да можам да се логирам .Ве молам за помош.

8. Stella.21

Stella.21 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Избирам филм преку замунда па потоа download преку uTorrent.. и кога се тоа е готово како да го гледам филмот ? некако не бидува, се надевам дека ме сфативте и ќе ми помогнете :)

9. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.642
    Допаѓања:
    202.077
    Ќе си симнеш програмче за гледање на филмот, на пример BSPlayer. Симни го од тука http://bsplayer.en.softonic.com/, инсталирај го и можеш да го гледаш филмот. Плус кај програмчево е што само ти бара превод, ти само да го симнеш и автоматски се пушта заедно со филмот.

10. Primadonna

Primadonna Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    1.341
    Допаѓања:
    2.163
    Стави го јазикот на англиски - English (UK) и ке ти се појави :D

11. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Сеуште го имам проблемов :?:

12. Serpentina

Serpentina Истакнат член

Се зачлени на:
    25 август 2012
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    137
    Код за активација на Windows 8?? :)

13. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Сакајќи да избришам нешто кое не ми беше потребно во папката DOWNLOADS каде ми стигнува се што сум даунлодирала , кликнав на тоа кое требше да го избришам не еднаш ами два пати едно подруго и се отиде .....ни една слика не ми остана , ни еден филм во оваа папка , кај отидоа , постои ли можност да ги вратам , или автоматски се избиршале ...(секако дека не се во корпа проверив веднаш) .

14. aaaaa

aaaaa Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2010
    Пораки:
    765
    Допаѓања:
    1.228
    Луѓе, ова е изггледа до мојот компјутер. На таблетот си покажува и чат и се на Фејсбук, а од на компјутер, ниту чат ниту можам слика да прикачам.Чаре некое?? :(

15. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.582
    Допаѓања:
    13.840
    На корпата десен клик, најдоле има Properties. Прво види дали ти е штиклирано следното:
    Do not move files to Recycle Bin. Remove files immediately when deleted.
    Ако е, тогаш најверојатно си го избришала фолдерот, и воопшто не бил пратен во кантата.
    Исто така, ако фолдерот бил преголем, добиваш известување за тоа, и комјутерот прашува дали сакаш дирекно да го избришеш, зошто не го збира во Recycle Bin. (што е можно да се случило, чим викаш дека два пати си кликнала при бришењето). И во тој случај е избришано.
    Единствена шанса да го најдеш е ако по грешка си го завлекла со маусот и си го преместила внатре во некој друг фолдер (ми се има случено со стариот маус, почна да откажува и правеше глупости :D ). Прочепкај убаво низ фолдерот Downloads, фолдерот што го бараш може е таму некаде во друг фолдер.

16. ines.h

ines.h Популарен член

Се зачлени на:
    23 август 2011
    Пораки:
    1.689
    Допаѓања:
    18.856
    Тешко да ќе е :( , фала во секој случај. ;)

17. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    ^Инес, и мене ми се случи исто пред некое време па една феминка ми кажа да пробам со Restore, и за среќа кај мене беше успешно :) Еве ти го линкот кај што ми одговорија како, па пробај :)

slobodno-vreme/kompjuterski-prasanja-i-problemi-t3992/1100.html

На ines.h му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    Колку пари е нов кабел за да го поврзам компјутерот со принтерот?
    Ете ваков ми е :

19. ariela09

ariela09 Популарен член

Се зачлени на:
    3 октомври 2012
    Пораки:
    945
    Допаѓања:
    1.765
    Sign-in is blocked

Sign-in with блаблабла@hotmail.com is blocked for one of these reasons:
    Someone entered the wrong password too many times.
    If you signed up for this account through an organization, you might not be able to use it yet.

И сега? Немам прашање оставено туку само алтернејт мејл,а тој е заборавен веќе одамна неможам ни да се сетам како беше меилов. :worried:

А си го знам пасс.

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.388
    Допаѓања:
    17.605
    Пробај да се сетиш на алтернативниот мејл и пасвордот на тој мејл, затоа треба да си ги запишувате сите мејлови пасворди, јузернем итн... во некое посебно тетратче.
    Во јаху има опција да бараш да ти го вратат но те прашуваат за податоци кои треба да ги знаеш, на пример да наброиш контакти, последен примен мејл итн.. не знам со сигурно што беше и како.