Здраво луге! Имам еден проблем со компјутерот кој страшно ме нервира. Од вчера кога ќе го исклучам на стен бај, потоа неможам да го пуштам додека не го исклучам кабеот од струја и пак да го вратам. Кога тоа ќе го направам сам се стартува. Додека ако го исклучам на Шат Даун, потоа нормално се стартува, незнам до што е ама ужасно ме нервира. Значи ако го исклучам на тоа кафеното копче, што се наога кај стартерот или ако кликнам на слип не се стартува, а кога ќе го затворам скроз на Шат Даун, се стартува нормално. Па доколку некој од вас знае би ве замолила да ми помогне, и ме интересира дали е софтверски проблем, или има цркнато некој дел. Однапред ви лагодарам за помошта.
Кога кликам, на последно мислење од некоја тема, не ми отвара на мислењето најдолу од страната, туку на најгорното на почетокот од страната ми отвара. Кога испраќам мислење, не ми го покажува моето, туку исто на првото мислење од таа страна ми исфрла. Па морам End да стискам за да одам најдолу.
Може ли линк од некоја продрама за бришење на податоци од компјутерот трајно. Спојлер Да не останат пак на хард дискот. П.С Овие денови facebook-от многу ми блокира,значи сите други страници се во ред.Само facebook-от,можно ли е да има некој вирус? Спојлер Може ли да инсталирам windows 8 на компјутер кој веќе има инсталирано windows 7 без притоа да го деинсалирам windows 7.И дали знае некој која е разликата мегу windows 7 и windows 8? Благодарам однапред
Ајде некој нека ми каже како се прават на фб овие како на пр. читам книга ( сликичка од книга) и името на книгата, или пак пијам кафе и сликичка од кафе. Се надевам некој ме разбра доволно за да ми објасни
Денеска ми стигна бежилниот рутер денес и имам проблем... Се како што е по ред на CD-то инсталирав чекор по чекор и пак нешто ми кочи. Името на мрежата ми се појавува во прозорчето со други мрежи ама никако несака да ми се отвори т.е да ми го даде прозорчето каде што се внесува лозинка и да можам да се логирам .Ве молам за помош.
Избирам филм преку замунда па потоа download преку uTorrent.. и кога се тоа е готово како да го гледам филмот ? некако не бидува, се надевам дека ме сфативте и ќе ми помогнете
Ќе си симнеш програмче за гледање на филмот, на пример BSPlayer. Симни го од тука http://bsplayer.en.softonic.com/, инсталирај го и можеш да го гледаш филмот. Плус кај програмчево е што само ти бара превод, ти само да го симнеш и автоматски се пушта заедно со филмот.
Сакајќи да избришам нешто кое не ми беше потребно во папката DOWNLOADS каде ми стигнува се што сум даунлодирала , кликнав на тоа кое требше да го избришам не еднаш ами два пати едно подруго и се отиде .....ни една слика не ми остана , ни еден филм во оваа папка , кај отидоа , постои ли можност да ги вратам , или автоматски се избиршале ...(секако дека не се во корпа проверив веднаш) .
Луѓе, ова е изггледа до мојот компјутер. На таблетот си покажува и чат и се на Фејсбук, а од на компјутер, ниту чат ниту можам слика да прикачам.Чаре некое??
На корпата десен клик, најдоле има Properties. Прво види дали ти е штиклирано следното: Do not move files to Recycle Bin. Remove files immediately when deleted. Ако е, тогаш најверојатно си го избришала фолдерот, и воопшто не бил пратен во кантата. Исто така, ако фолдерот бил преголем, добиваш известување за тоа, и комјутерот прашува дали сакаш дирекно да го избришеш, зошто не го збира во Recycle Bin. (што е можно да се случило, чим викаш дека два пати си кликнала при бришењето). И во тој случај е избришано. Единствена шанса да го најдеш е ако по грешка си го завлекла со маусот и си го преместила внатре во некој друг фолдер (ми се има случено со стариот маус, почна да откажува и правеше глупости ). Прочепкај убаво низ фолдерот Downloads, фолдерот што го бараш може е таму некаде во друг фолдер.
^Инес, и мене ми се случи исто пред некое време па една феминка ми кажа да пробам со Restore, и за среќа кај мене беше успешно Еве ти го линкот кај што ми одговорија како, па пробај slobodno-vreme/kompjuterski-prasanja-i-problemi-t3992/1100.html
Sign-in is blocked Sign-in with блаблабла@hotmail.com is blocked for one of these reasons: Someone entered the wrong password too many times. If you signed up for this account through an organization, you might not be able to use it yet. И сега? Немам прашање оставено туку само алтернејт мејл,а тој е заборавен веќе одамна неможам ни да се сетам како беше меилов. А си го знам пасс.
Пробај да се сетиш на алтернативниот мејл и пасвордот на тој мејл, затоа треба да си ги запишувате сите мејлови пасворди, јузернем итн... во некое посебно тетратче. Во јаху има опција да бараш да ти го вратат но те прашуваат за податоци кои треба да ги знаеш, на пример да наброиш контакти, последен примен мејл итн.. не знам со сигурно што беше и како.