Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Помош, изгледа ми се расипа кулерот на лап топот, тој вградениот што е во самиот лап топ. Ми се појави црн екран и пишуваше дека кулерот не работи нормално, а ако го вклучам лап топот можно е да се јави некоја грешка во системот или да дојде до оштетување на некои фајлови. Прашањето ми е - може ли лап топот да работи нормално? Што треба да направам? Треба ли да се поправа, што, како? Помагајте, ве молам :(

2. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Однеси го нека ти го средат кулерот, пошто тој лади и сега може да ти прегрева, па прегревањето да прегори други работи и така натака... Најдобро не работи на него, туку однеси го прво да ти го средат. :)

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Stella.21

Stella.21 Активен член

Се зачлени на:
    27 мај 2013
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    2
    Пред неколку денови се инсталираше некоја програма на компјутерот и потоа одозгора под просторот каде што го пишуваме линкот се појави зелена лента исполнета со линкови од fb, games, ebay, временски прогнози и сл. и сега неможам да најдам начин да го отргнам тоа, а откога се појави тоа невозможно е било што да оклучиш на google chrome, ептен е бавно.. знае некој за што станува збор ?

4. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

идеш горе на едит и најдеш опција тоолбал и ти ги даде сите и ги тргнеш оние кои ти сметаат

5. tigarche

tigarche Активен член

Се зачлени на:
    27 септември 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    1
    го чистев преска со правосмукалка куќиштето на компјутерот и сеа мн чудно ми брчиии... можно ли е нешто да сум му направила? мислам и пред тоа брчеѓе ама сеа некако чудно :?:

6. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Другар ми на лаптоп истурил сок и сега не му работи тастатурата ја чистел ја растурил на делови пак ја составил ама ништо знаете некое чаре?

7. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

можеби има течност внатре во внатрешноста убаво со фен нека ја суши 100 % КЕ СЕ ОПРАИ
    имам истурено нескафе и сок и на тастатурата на лап топот и на статичниот само фен му е мајката

На SnowWhite8 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    fala :*

9. Miss-Angie92

Miss-Angie92 Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Добра тактика е и да се наполни платнена торба со ориз и торбата да ја стави на тастатурата и така нека стои ден, два. Самиот ориз ќе ја впие водата. :)

А ова со фенот, не знам колку е ефикасно, пошто лесно може да се разнесе течноста. :wasntme:

10. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    1.101
    Допаѓања:
    2.333
    Девојки имам една слика која е од далеку сликана и е матна. Дали има некаков начин да ја зумирам, НО и да ја прочистам сликата? Да биде јасна? Некако?? :)

11. Miss-Angie92

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    За зумирање, сигурно има опција од самата програма која ја користиш за преглед на слики. :)

А што се однесува за прочистување на заматена слика, може минимално да ја потсредиш сликата со фотошоп, додека за некои драстични промени малце потешко.

Има и други програмчиња, демек ефикасни, ама сите си бараат регистрација-пари за услугата, така да, нареден пат повнимателно со сликањето. ;)

На mili4ka123 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Во кој програм можеше png формат-слика, да се вметне на друга слика....нели да се направи комбинација, пример вака:

порано го работев, ама сега неможам да се сетам како се викаше програмот.

Прикачени фајлови:

• 7_big.png
      7_big.png
      Големина на фајлот:
      181,1 KB
      Прегледи:
      299
  13. Miss-Angie92

Се зачлени на:
    14 јуни 2011
    Пораки:
    434
    Допаѓања:
    736
    Да не мислиш на Corel Draw? :^)
    Мада истото и со фотошоп може да се постигне. :)

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    ^дааааа на него мислев.... :D
    пусто во бременоста многу станав расеана :lol: :$

15. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.327
    Допаѓања:
    29.130
    Можеш и на Photoscape. :)

16. buterfly.fly.away

buterfly.fly.away Истакнат член

Се зачлени на:
    8 март 2012
    Пораки:
    152
    Допаѓања:
    20
    Како и да е , не сакам да ги има тие , и плус ќе дојде девојче од странтсво преку школо ќе спие кај мене и замислете нешто правиме на лаптоп и одеднаш да ми се појави некоја жена и да ми игра , не е убаво :!:
    И на пр кога уклучувам webcamtoy.com неможам да сликам дека горе се појавува слика (реклама , и има како на човек да му извадите заб и исто така има реклама за TRAVIAN-browsergame) и автоматски тоа зафача простор и се се спушта надолу и неможам да кликнам за да сликам .
    Ако се има десено истото на некој друг , ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШШШШ

17. kiki-riki

kiki-riki Истакнат член

Се зачлени на:
    21 ноември 2009
    Пораки:
    228
    Допаѓања:
    118
    феминки на профилот на ФБ (вирус ли е што лие) на покер ми се појавува

Zynga Poker sent you an email regarding possible unauthorized access to your Facebook and Zynga Poker account. This email was sent to >>>>@yahoo.com. We recommend changing your Facebook password immediately.

Please verify your account by carefully following the instructions in the email. Click here to resend email.

Message Code: CA3

немозам ни да играм ни да го блокирам покерот
    чаре???

18. Candice.S

Candice.S Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    286
    Да ми помогне некој?:

На sim0na му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.445
    Друштво помагајте! Имам проблем со скајпот, штом ќе го пуштам веднаш го оптеретува процесорот до максимум и така стои цело време. А кога ке отидам во таск менаџер во процесет нели покажува колку го оптеретува системот секоја апликација, кај скајпот пишува ЦПУ 95 и до неко почнува од85000 килобитци и тера нагоре иако ништо не работам на Скајпот, и нормално неможе да се отвори ништо повеќе бидејки процесорот е преоптеретен. Го преинсталирав и пак исто.
    И уште нешто кажете ми некое програмче кое е бесплатно за распакување Зиповани фајлови, а да не е тоа Вин рар бидејки на него го искористив бесплатниот период.

20. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.663
    Допаѓања:
    8.580
    Девојки и јас ке прашам нешто како Кендис погоре.
    Како можам да блокирам веб сајт, но да е потешко да се одблокира?
    Да не може така едноставно да се отиде во сетингс на гугл хром и да се избрише?

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.