Помош, изгледа ми се расипа кулерот на лап топот, тој вградениот што е во самиот лап топ. Ми се појави црн екран и пишуваше дека кулерот не работи нормално, а ако го вклучам лап топот можно е да се јави некоја грешка во системот или да дојде до оштетување на некои фајлови. Прашањето ми е - може ли лап топот да работи нормално? Што треба да направам? Треба ли да се поправа, што, како? Помагајте, ве молам
^ Однеси го нека ти го средат кулерот, пошто тој лади и сега може да ти прегрева, па прегревањето да прегори други работи и така натака... Најдобро не работи на него, туку однеси го прво да ти го средат.
Пред неколку денови се инсталираше некоја програма на компјутерот и потоа одозгора под просторот каде што го пишуваме линкот се појави зелена лента исполнета со линкови од fb, games, ebay, временски прогнози и сл. и сега неможам да најдам начин да го отргнам тоа, а откога се појави тоа невозможно е било што да оклучиш на google chrome, ептен е бавно.. знае некој за што станува збор ?
го чистев преска со правосмукалка куќиштето на компјутерот и сеа мн чудно ми брчиии... можно ли е нешто да сум му направила? мислам и пред тоа брчеѓе ама сеа некако чудно
Другар ми на лаптоп истурил сок и сега не му работи тастатурата ја чистел ја растурил на делови пак ја составил ама ништо знаете некое чаре?
можеби има течност внатре во внатрешноста убаво со фен нека ја суши 100 % КЕ СЕ ОПРАИ имам истурено нескафе и сок и на тастатурата на лап топот и на статичниот само фен му е мајката
Добра тактика е и да се наполни платнена торба со ориз и торбата да ја стави на тастатурата и така нека стои ден, два. Самиот ориз ќе ја впие водата. А ова со фенот, не знам колку е ефикасно, пошто лесно може да се разнесе течноста.
Девојки имам една слика која е од далеку сликана и е матна. Дали има некаков начин да ја зумирам, НО и да ја прочистам сликата? Да биде јасна? Некако??
За зумирање, сигурно има опција од самата програма која ја користиш за преглед на слики. А што се однесува за прочистување на заматена слика, може минимално да ја потсредиш сликата со фотошоп, додека за некои драстични промени малце потешко. Има и други програмчиња, демек ефикасни, ама сите си бараат регистрација-пари за услугата, така да, нареден пат повнимателно со сликањето.
Во кој програм можеше png формат-слика, да се вметне на друга слика....нели да се направи комбинација, пример вака: порано го работев, ама сега неможам да се сетам како се викаше програмот.
Како и да е , не сакам да ги има тие , и плус ќе дојде девојче од странтсво преку школо ќе спие кај мене и замислете нешто правиме на лаптоп и одеднаш да ми се појави некоја жена и да ми игра , не е убаво И на пр кога уклучувам webcamtoy.com неможам да сликам дека горе се појавува слика (реклама , и има како на човек да му извадите заб и исто така има реклама за TRAVIAN-browsergame) и автоматски тоа зафача простор и се се спушта надолу и неможам да кликнам за да сликам . Ако се има десено истото на некој друг , ВЕ МОЛАМ ЗА ПОМОШШШШ
феминки на профилот на ФБ (вирус ли е што лие) на покер ми се појавува Zynga Poker sent you an email regarding possible unauthorized access to your Facebook and Zynga Poker account. This email was sent to >>>>@yahoo.com. We recommend changing your Facebook password immediately. Please verify your account by carefully following the instructions in the email. Click here to resend email. Message Code: CA3 немозам ни да играм ни да го блокирам покерот чаре???
Друштво помагајте! Имам проблем со скајпот, штом ќе го пуштам веднаш го оптеретува процесорот до максимум и така стои цело време. А кога ке отидам во таск менаџер во процесет нели покажува колку го оптеретува системот секоја апликација, кај скајпот пишува ЦПУ 95 и до неко почнува од85000 килобитци и тера нагоре иако ништо не работам на Скајпот, и нормално неможе да се отвори ништо повеќе бидејки процесорот е преоптеретен. Го преинсталирав и пак исто. И уште нешто кажете ми некое програмче кое е бесплатно за распакување Зиповани фајлови, а да не е тоа Вин рар бидејки на него го искористив бесплатниот период.
Девојки и јас ке прашам нешто како Кендис погоре. Како можам да блокирам веб сајт, но да е потешко да се одблокира? Да не може така едноставно да се отиде во сетингс на гугл хром и да се избрише?