Во c:\windows\system32\drivers\etc треба да има фајл насловен "host". Отвори го во notepad и на дното напиши "127.0.0.1 imenasajt.com" (без наводници).
И после да си го сочувам така? Го гледав ова на едно клипче и го правев чекор по чекор според клипот и не ми успеа. Еве и сега пак го повторив како што го пиша, пак ништо, се отвара ју туб
Пробај вака 127.0.0.1 www.youtube.com 127.0.0.1 youtube.com Зачувај без никаква екстензија (.txt) , ако си ја менувала врати го старото име , фајлот треба да се вика само host, затвори го пребарувачот, отвори го пак и пробај да го отвориш сајтот. Некои антивируси реагираат и спречуваат да се едитира фајлов, во тој случај изгаси го привремено.
Некој да ми каже нешто повеќе за Ubuntu Edition Version 12.04? Каков е за разлика од Windows 8 итн итн?
Имам виндоус 8, и сакав нешто да пробам со камерата, па отидовна тоа camera и ми вели дека немам приклучено камера на компјутерот Инаку зборувам за на лаптопот, а тука на горниот дел има камера, не треба да се приклучува... Пробав и на некои интернет страници што се за сликање, ама и таму ми го вели истото Што е проблемот?
Може да се врати ако во меѓувреме нема многу нови фајлови снимени на дискот. Симни го ова http://www.piriform.com/recuva/download/portable , отпакувај , двоен клик на recuva.exe и следи ги упатствата на екранот.
Дали сп оператибем состем Линокс би имала проблем при користенје на безжична тастатура, УСБ Стикови и сл. Сега баш гледав на нет на сите тие производи пушува дека работат на Виндоус виста, 2000, 7 .... ама никаде не видов да пишува дека може да се користи со Линокс. Доколку некој знае и има желба може да ми каже.
Веќе неколку дена ми пристигнуваше нешто како предупредување од антивирусната програма AVG се вика де..Е,и дека ќе немам антивирусна заштита за толку и толку дена...прашав еден комшија програмер работи човекот,по телефон го прашав...ми вели дека тоа е предупредување од компјутерот да не го гибам,да го остам така нека си кажва то,не било ништо,арно ама пред два-три дена ми вели твојот компјутер можи да е на ризик,антивирусна заштита за 2014 немаш,а апдејт му имав манато за 2014 ама нее брат неее пак сака да се караме со компјутерот...и сега не можам да скенирам,ниту обичните апдејт шо ги мавав таму за антивирусната заштита...Чаре?Решение некое? Барав на нет да даунлодирам,даунлодирав...ама ми вели лиценца од фирмата..која фирма бре?Јас не работам во Мајкрософт со Бил Гејтс таму колега!
Може ли некој да ми каже нешто повеќе за тоа како оде процесот на форматирање на компјутерот. Интернетот ми е многу бавен и затоа викнав стручно лице за да ми каже што е и кажа дека треба да го однесам да ми го форматират компјутерот бидејќи има многу вируси и интернетот е бавен а и компјутерот е нов па му штетат само вирусите. Ме интересира дали по форматирањето компјутерот ќе биде ист, дали ќе имам ворд power point excel ?(знам само за сликите дека нема да останат) Прв пат ќе ми го форматираат компјутерот па затоа незнам како е тоа.
ако сакаш сликите,документите,филмовите и други такви фајлови да ти останат ќе си ги префрлиш во Data: D и кога ќе го однесеш на форматирање ќе му кажеш дека сакаш да ти го форматираат само Local disk C (во зависнот од кој Windows го имаш овие може да имаат други букви ама C ти е каде што ти се програмите а другиот диск е D)...ако имаш инсталирано дополнителни програми во C тогаш тие ќе ти се избришат а основните како Ворд,Ексел и слично кога ќе ти го форматираат ќе ти ги снимат тие таму
Селектирај го текстот каде сакаш да направиш проред, десен клик на селектираниот текст, одбираш Paragraph, и тука ти се отвора прозорче, има опција подолу Spacing со подопции "Before" "After" "Line spacing", види кое најмногу ти одговара од нив за проред, менувај ги димензиите. Се надевам дека помогнав
Не знам кај да го поставам прашањево...се надевам некој ќе ми помогне. Лап-топ од Асер марка, ми падна пред некое време, правеа што правеа, испадна дека треба да сменам некој дел... Купен е од Амц, но јас немам поим каде ми е гаранцијата и дали сеуште ми важи. Колку што се распрашав, официјален сервис за Асер нема во Ск. Дали можеби некоја од вас, знае кај да го носам да ми го поправат?
^ Доле каде што е EN отиди во Show the Language bar па ќе ти се отвори едно и стисни на тоа како стрелче што е и оди во Settings. Кога ќе ти се отвори тоа оди Add и најди македонски и додади го и после тоа мислам дека ќе го имаш.