Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Padre

Padre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    36
    Во c:\windows\system32\drivers\etc треба да има фајл насловен "host". Отвори го во notepad и на дното напиши "127.0.0.1 imenasajt.com" (без наводници).

На simoncelicius му/ѝ се допаѓа ова.
  2. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    И после да си го сочувам така?
    Го гледав ова на едно клипче и го правев чекор по чекор според клипот и не ми успеа.
    Еве и сега пак го повторив како што го пиша, пак ништо, се отвара ју туб :tmi:

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Padre

Padre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    36
    Пробај вака
    127.0.0.1 www.youtube.com
    127.0.0.1 youtube.com

Зачувај без никаква екстензија (.txt) , ако си ја менувала врати го старото име , фајлот треба да се вика само host, затвори го пребарувачот, отвори го пак и пробај да го отвориш сајтот. Некои антивируси реагираат и спречуваат да се едитира фајлов, во тој случај изгаси го привремено.

4. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Некој да ми каже нешто повеќе за Ubuntu Edition Version 12.04? Каков е за разлика од Windows 8 итн итн? :)

5. Butterfly-Girl

Butterfly-Girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2013
    Пораки:
    958
    Допаѓања:
    513
    Имам виндоус 8, и сакав нешто да пробам со камерата, па отидовна тоа camera и ми вели дека немам приклучено камера на компјутерот :^) Инаку зборувам за на лаптопот, а тука на горниот дел има камера, не треба да се приклучува... Пробав и на некои интернет страници што се за сликање, ама и таму ми го вели истото :| Што е проблемот?

6. simoncelicius

simoncelicius Популарен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2011
    Пораки:
    3.692
    Допаѓања:
    8.642
    Девојки документ во ворд кој е избришан и од recycle bin постои начин да се врати?

На Candice.S му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Padre

Padre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    36
    Може да се врати ако во меѓувреме нема многу нови фајлови снимени на дискот.

Симни го ова http://www.piriform.com/recuva/download/portable , отпакувај , двоен клик на recuva.exe и следи ги упатствата на екранот.

8. Strumka22

Strumka22 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јули 2013
    Пораки:
    894
    Допаѓања:
    2.446
    Дали сп оператибем состем Линокс би имала проблем при користенје на безжична тастатура, УСБ Стикови и сл. Сега баш гледав на нет на сите тие производи пушува дека работат на Виндоус виста, 2000, 7 .... ама никаде не видов да пишува дека може да се користи со Линокс. Доколку некој знае и има желба може да ми каже.

9. simonna.a

simonna.a Форумски идол

Се зачлени на:
    23 февруари 2013
    Пораки:
    4.468
    Допаѓања:
    33.841
    Веќе неколку дена ми пристигнуваше нешто како предупредување од антивирусната програма AVG се вика де..Е,и дека ќе немам антивирусна заштита за толку и толку дена...прашав еден комшија програмер работи човекот,по телефон го прашав...ми вели дека тоа е предупредување од компјутерот да не го гибам,да го остам така нека си кажва то,не било ништо,арно ама пред два-три дена ми вели твојот компјутер можи да е на ризик,антивирусна заштита за 2014 немаш,а апдејт му имав манато за 2014 ама нее брат неее пак сака да се караме со компјутерот...и сега не можам да скенирам,ниту обичните апдејт шо ги мавав таму за антивирусната заштита...Чаре?Решение некое?
    Барав на нет да даунлодирам,даунлодирав...ама ми вели лиценца од фирмата..која фирма бре?Јас не работам во Мајкрософт со Бил Гејтс таму колега!
    :?: :!: :^)

10. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    967
    Допаѓања:
    4.036
    Може ли некој да ми каже нешто повеќе за тоа како оде процесот на форматирање на компјутерот.
    Интернетот ми е многу бавен и затоа викнав стручно лице за да ми каже што е и кажа дека треба да го однесам да ми го форматират компјутерот бидејќи има многу вируси и интернетот е бавен а и компјутерот е нов па му штетат само вирусите.
    Ме интересира дали по форматирањето компјутерот ќе биде ист, дали ќе имам ворд power point excel ?(знам само за сликите дека нема да останат)
    Прв пат ќе ми го форматираат компјутерот па затоа незнам како е тоа.

11. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2012
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    5.094
    ако сакаш сликите,документите,филмовите и други такви фајлови да ти останат ќе си ги префрлиш во Data: D и кога ќе го однесеш на форматирање ќе му кажеш дека сакаш да ти го форматираат само Local disk C (во зависнот од кој Windows го имаш овие може да имаат други букви ама C ти е каде што ти се програмите а другиот диск е D)...ако имаш инсталирано дополнителни програми во C тогаш тие ќе ти се избришат а основните како Ворд,Ексел и слично кога ќе ти го форматираат ќе ти ги снимат тие таму

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.189
    Допаѓања:
    23.255
    Во word 2007 некој да ми кажи проред како се прај :)

13. Thallia

Thallia Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2013
    Пораки:
    2.805
    Допаѓања:
    18.795
    Селектирај го текстот каде сакаш да направиш проред, десен клик на селектираниот текст, одбираш Paragraph, и тука ти се отвора прозорче, има опција подолу Spacing со подопции "Before" "After" "Line spacing", види кое најмногу ти одговара од нив за проред, менувај ги димензиите.
    Се надевам дека помогнав :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. starfish

starfish Популарен член

Се зачлени на:
    31 јануари 2010
    Пораки:
    4.832
    Допаѓања:
    10.128
    Не знам кај да го поставам прашањево...се надевам некој ќе ми помогне.
    Лап-топ од Асер марка, ми падна пред некое време, правеа што правеа, испадна дека треба да сменам некој дел... Купен е од Амц, но јас немам поим каде ми е гаранцијата и дали сеуште ми важи.
    Колку што се распрашав, официјален сервис за Асер нема во Ск.

Дали можеби некоја од вас, знае кај да го носам да ми го поправат?

15. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    АVG или Avast антивирус? Кој е подобар?

16. EleonoraLovato

EleonoraLovato Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    Mi go formariraa kompjuterot i sega nemam makedonski font, kako mozam da instaliram?

17. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.015
    ^

18. EleonoraLovato

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    problemot e shto nema FYRO Macedonian da se odbere :/

19. martinuska

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    ^ Доле каде што е EN отиди во Show the Language bar па ќе ти се отвори едно и стисни на тоа како стрелче што е и оди во Settings. Кога ќе ти се отвори тоа оди Add и најди македонски и додади го и после тоа мислам дека ќе го имаш.

20. EleonoraLovato

Се зачлени на:
    26 декември 2012
    Пораки:
    683
    Допаѓања:
    676
    a kade potocno se naogja toa EN? :D