Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. Lella

Lella Форумски идол

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    5.327
    Допаѓања:
    29.130
    Види да нема нешто заглавено кај црвеното што светка. :lol:

На Elennaa му/ѝ се допаѓа ова.
  2. pikolino

pikolino Истакнат член

Се зачлени на:
    21 март 2012
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    55
    ми се шекна нешто лап топот не сакаше да вклучи го однесовме на правење го направија сега работи но глувчето не функционира па морам да приклучам USB-глувче, ако има некој познавање околу ова нека ми пише, исто така и јазик неможам да сменам на германски ми е цел виндовс кога одам во јазик и тастатура таму не постои полето за мењање јазик дали ми е потребно цд или има некој програм кој може да се инсталира ви благодарам однапрет

3. bobmarli

bobmarli Активен член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    2
    Ми треба помош од некоја феминка која се разбира од WI FI и поврзување на телефон со рутер. Нека пише ЛП. Фала однапред

4. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Kako da instaliram makedonska podrshka?

5. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.171
    ^^^ :)

На Adi888 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. xsweetx

xsweetx Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    4
    За Windows 7 ако ти е, повели.
    1. Кликаш на Start.
    2. Control panel>Clock, Language, and Region>Change keyboards or other input methods.
    3. Change keyboards...>Add.
    4. Одбираш на кој јазик сакаш>Кликаш ОК, ОК, ОК.
    Тоа е тоа.

7. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Луѓе ми треба помош, наеднаш лаптопот снема слика а работи се го кладов на полнач и пак истата ситуација до шо можи да е? Паничам многу

8. Umbrella22

Umbrella22 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    3.951
    Допаѓања:
    33.921
    Како да ставам лозинка на компјутерот? ако знае некој нека пише лп :)

9. Padre

Padre Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    37
    Оди во Control Panel и отвори User Accounts, понатаму е лесно , само следи ги инструкциите на екранот.

На Umbrella22 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mala.mari

mala.mari Активен член

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    2
    Добро јутро, Среќна Нова Година на сите од форумот! 8)

Имам едно прашање до вас, до тие што се разбираат во компјутерските вештини. Во потрага сум по Windows 7 , неможам да дојдам до него. Дали можам инсталацијата да ја симнам од интернет? комплет, драјвери и се остало? :?:

11. Spidy

Spidy Форумски идол

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    5.584
    Допаѓања:
    13.846
    Седмицата не е толку тешка за наоѓање, ќе ти дадам линк на торент ако сакаш. Драјвери тешко дека ќе најдеш комплет со инсталацијата, ама не е и многу тешко да ги инсталираш. Има дел од My Computer каде што само стискаш Update на се што нема добар драјвер, и ќе ги најде сам, само драјверот за интернет ќе си го симнеш пред инсталација. Ќе ти објаснам подетално ако се нафатиш да го направиш ова сама.
    Проблемот е кодот за седмицата. Многу тешко се наоѓа код, и да најдеш на нет ќе треба многу често да го преактивираш, зошто еден код е за еден комјутер. Има финти и за ова, ама никогаш не е трајно решение, многу проблеми знае да прави. Дури и да имаш друг комјутер за кој имаш платен Виндоус, не можеш истиот код да гокористиш на двата комјутера, едниот ќе ти го блокира само што ќе се приклучиш на интернет. А да си купиш оригинал седмица мислам дека најефтината е 150 евра... :^)

Да се форматира комјутер не е повеќе од 500 денари, ако не се разбираш стварно не се многу пари за 2 саата да ти го средат место ти цел ден да се мачиш. Ако стварно сакаш сама да го форматираш, јас би ти го препорачала Windows 7 Black Edition. Хакната верзија на 7цата која има комплет драјвери во неа, стандардот е некоја верзија со црна боја, ама можеш да си го смениш скинот на Аеро исто како седмица. Дури и скин на XP има ако таков сакаш да биде. Јас тој го имам на статичниот веќе неколку години, во принцип не сум имала проблеми. Е малку поосетлив на вируси затоа е што е веќе стара верзија, ама еднаш годишно пуштам цд, два три пати стискаш Next и сам си ја средува цела работа.

Па размисли си која опција најмногу би ти одговарала. :)

На mala.mari му/ѝ се допаѓа ова.
  12. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Како да го уклучам блутутот на лап топот?

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Женски како да ги инсталирам копчињава f1 f2 и сл од тастатурава на лаптопот?

14. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Доле десно би требало да имаш стрелка и таму би требало да имаш иконка од блутутот и имаш опции на него кога ќе кликнеш и направи да можат други уреди да го пронајдат лаптопот и после ќе можeш да го поврзеш со телефони и слично...

Ади како мислиш да ги инсталираш? Доле лево на тастатурата имаш едно копче Fn. Држејќи го него тие копчиња функционираат.

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    ^^
    Не ми се инсталирани драјверите за тие копчиња.
    Ако некој знај да ми кажи како да ги инсталирам :)

16. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Лаптопите и мобилните денес имаат Li-ion батерија. За овие батерии, за разлика од нивните предходници NiCad и NiMH батериите, нема никаква потреба од тоа да се истроши батеријата целосно, па дури потоа да се полни и да не користи додека се полни. Значи тоа важеше за старите батерии.

Значи лаптопот можеш слободно да го користиш додека е на батерија или додека се полни. Мој совет, кога си во можност користи го приклучен на полнач, ама не ја вади батеријата, нема потреба од тоа и не го оставај целосно да се испразни.

На Mimi123 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Ај вака направи десен клик на my computer и оди на properties. После отвори Device manager и види покрај што има жолто извичниче. Тие драјвери ти фалат.

А, и пиши што марка ти е компјутерот со целосно име.

18. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.229
    Јас не сум баш добра во компјутери, еве ти слика па вака да се разбериме :D
    Бтв hp ми е лаптопот.

Прикачени фајлови:

• Untitled.png
      Untitled.png
      Големина на фајлот:
      148,2 KB
      Прегледи:
      85
  19. Mei

Mei Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2014
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    70
    Мојот лаптоп е Аcer. Кај мене лево долу на тастатурата има копче Fn (function). Стисни истовремено на Fn и F3. Кај мене на копчето F3 има знакче за вифи. Доколку имаш вифи и блутут на самиот лаптоп пробај ги овие две копчиња.

20. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 октомври 2012
    Пораки:
    2.907
    Допаѓања:
    18.114
    Имам неколку word документи кои ми се за учење. Проблемот е во тоа што кога ги отворам во мојот word излегуваат на латиница и со знакчиња наместо букви.
    Некој да помогне како да ги направам на кирилица без тие знакчиња?