Компјутерски прашања и проблеми

Discussion in 'Слободно време' started by topce25, Nov 19, 2010.

1. marijaz

marijaz Истакнат член

Имам едно проблемче:
    - Сега скоро купив фотоапарат Sony и мемориска. И кога го поврзувам со pc не реагира. Во упатството прочитав дека треба да се симне некоја програма на Sony ја симнав и пак ништо. Го нема во my computer. Во што е проблемот? Сигурно се разбира некој..

2. Elennaa

Elennaa Популарен член

Не чита воопшто или пак наместо превод има некои чкљ букви?
    За да го чита, мора да биде скроз исто крстен со филмот. На КМ плеерот, додека е пуштен филмот, кога ќе кликнеш на него десен клик, има таму категорија subtitles и еден куп опции. Испробувај.
    Во случај да има некои чкљ букви, отвори го преводот во notepad и види дали воопшто преводот е како што треба. Оти ако е на македонски, понекогаш има некои такви букви.
    Не се разбирам, ама ќе ти кажам според мојот. Уклучи го апаратот и во истиот тој момент, поврзи го фотоапаратот со компјутерот. Така камерата автоматски ќе се вовлече внатре и ќе се појави во компјутерот.
    Ако не сака ни така, навистина не знам... Само знам дека и мене мноогу пати ме зеза. Цело време му правам уклучи/исклучи, влези/излези... Ама не ми е јасно зошто на тебе воопшто до сега не ти се појавило.

marijaz likes this.
  3. rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr Популарен член

Дали некој може да ми објасне така подетално како да го наместам рутерот на компјутерот? :?:
    Ги ангажирав овие од кабловската да дојдат да ми наместат ама една недела абер немат а со душа чекам да си се уклучам преку лап топот на интернет.. :D

4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Јас како што знам, се` зависи на кој оператор си. Доколку си на One, ќе ти го скенирам упатството, што мене ми го дадоа. Многу е убаво опишано. Јас така успеав.
    Бидејќи истото тоа и` го кажав на другарка, којашто е на T-home, меѓутоа не се совпадна. Поточно, на неа и` го наместиле тие и сега она не знае какоа да го смени пасвордот за вифи. Има некои чкљ букви и бројки, а кај мене сама си го наместив и го имам посакуваниот пасворд.
    А тебе ти дале некои инструкции, упатство? :)

У ствари, чекај. Како да го приклучиш или како да го инсталираш или и двете? :rofl:
    Доколку е како да го приклучиш, истото е како со модем. :)

rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr likes this.
  5. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Презентација во PP, зачувана како PP Show, како да ја отворам како PP Presentation ?

6. Elennaa

Elennaa Популарен член

Отвори Power Point. Горе, на тоа кругчето, што е во левиот агол, кликни Open и одбери го фајлот. Потоа сочувај го на друго место, како PPP. :)

sanjaeva likes this.
  7. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Девојки да прашам, кога ќе се укл. Фејсбук страната за да се најавиш, во полето за меил јас сум си пишала, меѓутоа таб не ми се стиснал убаво и пасвордот сум го пишала до маилот и се зачувало така и што и да згрешам кај меил све се зачувува како други адреси одоздолу како списокче се појавува. Ваљда ме разбравте на што мислам.

Е сега прашањето ми е како да ги избришаам, зашто ќе се гледа пасвордот ако некој сака да се укл. Инаку за Chrome станува збор.

8. Elennaa

Elennaa Популарен член

Кога ќе ти се појави погрешната адреса во полето нели како што кажа како во списоче... Маусот постави го на погрешената адреса и кликни shift и delete, на тастетурата, во исто време. :)

9. Barca-Gril

Barca-Gril Популарен член

Користам google chrome и подолго време пребарувањата на гугл ми беа на англиски,знаете што сакам да кажам и еднаш јас некако тоа го сменив на македонски,и знае ли некој како да го вратам тоа пак на англски а не на македонски..? :?: :sweat:

10. Elennaa

Elennaa Популарен член

Кликни на тие трите цртички во десниот горен агол. Settings --> спушти се најдолу --> show advanced settings --> Languages --> отштиклирај го
    Offer to translate pages that aren't in a language I read --> Manage languages --> тргни го македонскиот. :)

Barca-Gril likes this.
  11. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Кога го уклучувам компјутерот ми бара пасврод, а до пред два дена не бараше. И од тогаш ми се појавува ова. Прашањето ми е како да го исклучам тоа за пасворд, и што значи ова на сликата. :@

Attached Files:

12. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Како да направам името на секоја икона на декстоп да ми биде напишана во црна боја (сега ми е во бела) има ли можност да се промени? :?:

13. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Знам дека можеше да се менува на ХР, ама за новиве не знам, па гуглав малце. Пробај дали ќе фукционира ова.
    You go to CONTROL PANEL and in the "search control panel" bar at the top type in "COLOR SCHEME"
    then click on the CHANGE WINDOWS COLORS AND METRICS that pops up in the list
    DESKTOP will automatically come up and, this was the problem with mine, the default color of the background is black therefore making the font of the icons white, but if you turn the color to white the font will now be black.

I only managed to change it from white to black and was happy with that, but I'm not sure about other colors.

cresa-jagoda likes this.
  14. Barca-Gril

Направив јас така,но пак е на македонски... :?: :|

15. srcence1607

srcence1607 Популарен член

E фалаа тии многуу, успеаааав конечноо :tmi: :rofl: :rofl: :rofl:

16. Elennaa

Elennaa Популарен член

А најгоре ти стои уште ова?

Attached Files:

Barca-Gril likes this.
  17. Barca-Gril

Не.... :?: :worried:

18. Barca-Gril

еве вака изгледа

Attached Files:

Elennaa likes this.
  19. Elennaa

Elennaa Популарен член

Во тој случај, кликни десен клик, некаде на празен простор, на страната која ти е преведена на македонски (според сликава Гугл) и би требало да ти се појави ова: :)
    Ако не сака ни така, пробај од поново да го инсталираш Хромот.
    Имаш најдолу опција:
    Do not show this message again, штиклирај ја и ОК. :)

Barca-Gril likes this.
  20. Barca-Gril

Ништо и го преинсталирав,и така направив но пак е истото :/