Имам едно проблемче: - Сега скоро купив фотоапарат Sony и мемориска. И кога го поврзувам со pc не реагира. Во упатството прочитав дека треба да се симне некоја програма на Sony ја симнав и пак ништо. Го нема во my computer. Во што е проблемот? Сигурно се разбира некој..
Не чита воопшто или пак наместо превод има некои чкљ букви? За да го чита, мора да биде скроз исто крстен со филмот. На КМ плеерот, додека е пуштен филмот, кога ќе кликнеш на него десен клик, има таму категорија subtitles и еден куп опции. Испробувај. Во случај да има некои чкљ букви, отвори го преводот во notepad и види дали воопшто преводот е како што треба. Оти ако е на македонски, понекогаш има некои такви букви. Не се разбирам, ама ќе ти кажам според мојот. Уклучи го апаратот и во истиот тој момент, поврзи го фотоапаратот со компјутерот. Така камерата автоматски ќе се вовлече внатре и ќе се појави во компјутерот. Ако не сака ни така, навистина не знам... Само знам дека и мене мноогу пати ме зеза. Цело време му правам уклучи/исклучи, влези/излези... Ама не ми е јасно зошто на тебе воопшто до сега не ти се појавило.
Дали некој може да ми објасне така подетално како да го наместам рутерот на компјутерот? Ги ангажирав овие од кабловската да дојдат да ми наместат ама една недела абер немат а со душа чекам да си се уклучам преку лап топот на интернет..
Јас како што знам, се` зависи на кој оператор си. Доколку си на One, ќе ти го скенирам упатството, што мене ми го дадоа. Многу е убаво опишано. Јас така успеав. Бидејќи истото тоа и` го кажав на другарка, којашто е на T-home, меѓутоа не се совпадна. Поточно, на неа и` го наместиле тие и сега она не знае какоа да го смени пасвордот за вифи. Има некои чкљ букви и бројки, а кај мене сама си го наместив и го имам посакуваниот пасворд. А тебе ти дале некои инструкции, упатство? У ствари, чекај. Како да го приклучиш или како да го инсталираш или и двете? Доколку е како да го приклучиш, истото е како со модем.
Отвори Power Point. Горе, на тоа кругчето, што е во левиот агол, кликни Open и одбери го фајлот. Потоа сочувај го на друго место, како PPP.
Девојки да прашам, кога ќе се укл. Фејсбук страната за да се најавиш, во полето за меил јас сум си пишала, меѓутоа таб не ми се стиснал убаво и пасвордот сум го пишала до маилот и се зачувало така и што и да згрешам кај меил све се зачувува како други адреси одоздолу како списокче се појавува. Ваљда ме разбравте на што мислам. Е сега прашањето ми е како да ги избришаам, зашто ќе се гледа пасвордот ако некој сака да се укл. Инаку за Chrome станува збор.
Кога ќе ти се појави погрешната адреса во полето нели како што кажа како во списоче... Маусот постави го на погрешената адреса и кликни shift и delete, на тастетурата, во исто време.
Користам google chrome и подолго време пребарувањата на гугл ми беа на англиски,знаете што сакам да кажам и еднаш јас некако тоа го сменив на македонски,и знае ли некој како да го вратам тоа пак на англски а не на македонски..?
Кликни на тие трите цртички во десниот горен агол. Settings --> спушти се најдолу --> show advanced settings --> Languages --> отштиклирај го Offer to translate pages that aren't in a language I read --> Manage languages --> тргни го македонскиот.
Кога го уклучувам компјутерот ми бара пасврод, а до пред два дена не бараше. И од тогаш ми се појавува ова. Прашањето ми е како да го исклучам тоа за пасворд, и што значи ова на сликата.
Како да направам името на секоја икона на декстоп да ми биде напишана во црна боја (сега ми е во бела) има ли можност да се промени?
Знам дека можеше да се менува на ХР, ама за новиве не знам, па гуглав малце. Пробај дали ќе фукционира ова. Спојлер You go to CONTROL PANEL and in the "search control panel" bar at the top type in "COLOR SCHEME" then click on the CHANGE WINDOWS COLORS AND METRICS that pops up in the list DESKTOP will automatically come up and, this was the problem with mine, the default color of the background is black therefore making the font of the icons white, but if you turn the color to white the font will now be black. I only managed to change it from white to black and was happy with that, but I'm not sure about other colors.
Во тој случај, кликни десен клик, некаде на празен простор, на страната која ти е преведена на македонски (според сликава Гугл) и би требало да ти се појави ова: Ако не сака ни така, пробај од поново да го инсталираш Хромот. Имаш најдолу опција: Do not show this message again, штиклирај ја и ОК.