Компјутерски прашања и проблеми

Discussion in 'Слободно време' started by topce25, Nov 19, 2010.

1. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Да

2. Adi888

Adi888 Форумски идол

Да не знај некој шо е ова ѕвончето? не знам откај ми излезе :worried: Како да го тргнам? :worried:

Attached Files:

3. jovanovska94

jovanovska94 Истакнат член

Значи стискам F5 нели за рефреш, и од еднаш сите икони што ги имам на десктоп ми се местат на едно место, како кога би избрала sort by name. Некој да знае што му стана на глупавиот вака пладнево?
    Инаку вчера си беше ок. :@ :@ :@ :@ :@ :@ :@

4. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Како да зачувам меил од gmail како документ во пдф форма или како word документ? Значи не да го испечатам одма,затоа што немам печатач ,туку да можам да го префрлам како документ на усб.

5. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

~~ Дали некој може да ми каже кој е најдобриот бесплатен антивирус за windows 8.1
    дали е најдобар McAfee да го инсталирам како апликација или дали е подобро да инсталирам avast fee или AVG

6. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Моментално користам Mozila Firefox но во последно време имам мн. проблеми и на 5 мин. ми се урива. Пробав 50 пати да си симнам Google Chrome од различни линкови ама или не сака да почне да се инсталира или почне, стигне до крај и па почне од почеток и се така во круг.
    Да не знае некој решение за проблемот мој?

7. fifi16

fifi16 Истакнат член

девојки јас сакам да ве прашам дали постои можност на скајп да се врати разговор што е пишуван пред година дена :worried:

8. mili4ka123

mili4ka123 Популарен член

Не можам да си се уклучам на форумов од мојот лаптоп. Ми дава дека сум одјавена(а не се одјавувам никогаш), и пишувам корисничко име и пасворд, ми пишува тоа Успешно се најавивте, и по 2 секунди се ресетира цела страна и пак сум одјавена.. А еве пробав од компјутерот може, значи нешто до лаптопот е. Да не знае некој како да се среди тоа? :?:

9. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Може да се врати ама да се уклучиш од друг комјутер и се што е избрисано од историјата на скајпот пак ек биде тука колку и да го бришеш кога ке стиснеш на контактот имаш опција да вдиш разговор пред 7дена пред 30 ден апред 6 месеци пред 1 година зависи од кога има почнато да се контактира

fifi16 likes this.
  10. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Од прееска пробувам да избришам една слика, од мобилен ми беше префрлена во компјутер, нормално се отвара ама кога сакам да ја избришам или копирам во друг фолдер ми се појавува ова. :?:
    Знае некој зошто може да се појавува ваква грешка? :?:

Attached Files:

11. tea4e

tea4e Популарен член

^^И мене на моменти ми се појавува,најпрвин никако не се брише (не само слика и со фолдер ми се случило). Почекај и подоцна пробај.

12. Markusa2

Markusa2 Истакнат член

Кога отварам Фемина, или кој и да е друг сајт ми се појавуваат реклами од страните на текстот и на дното на екранот, и безобразни некои. Има начин да се ослободам од нив?

13. L.i.n.a.a

L.i.n.a.a Популарен член

И кај мене е така понекогаш. Незнам до што може да е :?:

14. srcence1607

srcence1607 Популарен член

Ве молам за помошшш!! Ако има некој што би се разбирал во компјутери т.е за пасворди, нека ми пише лп, детално ќе објаснам.

Не дознавам пасворди за фб такви ствари, се работи за пасворд на лаптопот мој што не го знам. Итно е :sweat: :sweat:

15. Sramezlivoto

Sramezlivoto Истакнат член

Вклучи го компјутерот и пред да се вклучи плавата позадина односно тоа за пасвордот, стисни повеке пати F8 и треба да ти се појави поле Safe Mode, влези таму избриши го пасвордот и ресетирај го повторно :)

16. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Имам антивирусна програма во телефонот и сега ми се појави едно како
    Unsecure setting found. Enabling the USB Debugging setting is not recommended if you do not use the device for software deployment purposes.
    И кога ќе го ставам кабелчето од телефонот во компјутерот ми се појавува сино и наеднаш ми копа ком. Многу пати ми се има десено. Незнам што да правам. :wasntme:

17. babyane18

babyane18 Истакнат член

дали можам сама да го форматирам лаптопов и ако може и знае некој да ми објасни како :^)

18. doubleinfinity

doubleinfinity Популарен член

не можеш..ти треба ЦД од Windows

babyane18 likes this.
  19. Antolinaa

Antolinaa Популарен член

Пред 5 дена функционираше се во ред со Скајпот, без проблем можев да ги слушнам и да ме слушнат.
    Сега пробувам не ме слушаат. Ајде реков до слушалките/микрофонот е, сменив нови, џабе. Сменив компјутерот пак не ме слушаа. Некој да знае што е проблемот? |( :?:

20. anuskaNESTLE

anuskaNESTLE Популарен член

Колку пари е нова батерија за лаптоп?
    Jас мојот лаптоп го имам 4 години, а пред година и нешто му умре батеријата, па си работе со полнач само, ама веќе преку глава ми е, отприлика за ХП како се движат батериите?

И уште едно прашање, тачот на лаптопот ми е расипан, ми се истури вода на него, т.е на дечкото му се истури, па со маус само работи, исто некој да не знае колку пари може да ми побараат за да ми го направат тачот? И дали воопшто се праве? Веќе неколку месеци не работе.
    Овој викенд ќе го носам во сервис од кај што го купив, нема повеќе гаранција фала богу, ама преку глава ми е од ништо што не ми работе салам, па некој ако знае да ми ги каже цените унапред, да знам што ме очекува. :doh: