Компјутерски прашања и проблеми

Дискусија во 'Слободно време' започната од topce25, 19 ноември 2010.

1. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.008
    Да ми препорачате некој сајт каде што ќе можам да поставам слика и да замаглам одреден дел?
    Blur опција ми треба, ама само за селектиран дел од сликата.
    Сакам ваков ефект да постигнам:

Ми треба да замаглам лого.

2. Heartbeat

Heartbeat Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2013
    Пораки:
    382
    Допаѓања:
    270
    Photoscape.

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  3. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Имам проблеми со скајпот, убаво ги слушам, а они мене слабо. Треба да се дерам за да ме слушнат. Куцањето на тастатурата го слушаат, а мене не. Пред некое време се беше океј, проблемов ми е од скоро.
    Проверив секаде, гледав секаде и по јутјуб и по форуми по нет се е како што е таму и не знам каде да го барам проблемот веќе.
    Ако некој знае нешто нека пише. :)

4. differentmkd

differentmkd Активен член

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Провери тука?

5. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    За ова прочитав на едно место ама не успеав да го најдам. Иначе имам Win 7 па ако може да ми кажеш каде да го најдам ова. :)

6. differentmkd

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35

На martinuska му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mila89

mila89 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2009
    Пораки:
    927
    Допаѓања:
    891
    Сакам да ставам текст во word што ќе се појавува на секој нов документ, како наслов.
    Знае некој како се прави тоа?

8. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    6.038
    Допаѓања:
    5.450
    На mila89 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Emma89

Emma89 Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    426
    Ми се јавува проблем кога гледам филм/серија на интернет. Во еден момент се губи гласот и се замрзнува сликата... пробувам со рефреш, имам инсталирано и јава и се останато што е неопходно, меѓутоа мислам дека проблемот е во подесувањата кај мене на лап топ... Некој да ми помогне??

10. differentmkd

Се зачлени на:
    27 април 2014
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    35
    Наједноставно ти е да пробаш со реинсталација на Flash Player-от (ако користиш Firefox) или на browser-от (за Chome).
    Ако ни тоа не помогне, има други прашања...дали при подолготрањо видео лап топот загрева многу и тн...

11. Tiniiic

Tiniiic Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    104
    Проблем со звукот на компјутерот

Девојки незнаев кај да се обратам за помош па решив тука да прашам можеби некоја знае и се разбира во вакви работи.
    Брат ми по грешка нешто ми избришал на копјутерот незнае ни он што и сега немам звук никаков ни на интернет ако пуштам песна ниту пак песни што си ги имам на копјутерот ништо.Кога ке уклучам ми се појавува ваква слика https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net...382_682437835172847_5870811663190301230_n.jpg
    Пробав инсталирав нешто ама пак несака :( Знае ли некоја како да го направам?

12. seasopraime

seasopraime Истакнат член

Се зачлени на:
    11 ноември 2013
    Пораки:
    347
    Допаѓања:
    98
    Проблем со звукот на компјутерот

Незнам што би можело да биде,да пробаш со други звучници дали ке сака .
    И ја си иам некогаш проблем морам да го рестартирам компјутерот за да почне да работи звукот инаку нема ни песни ни ништо -.-

13. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

Се зачлени на:
    4 ноември 2010
    Пораки:
    3.562
    Допаѓања:
    7.992
    Или е до звучниците, или до драјверот ако си го избришала по грешка, пробај пак инсталирај го.

14. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    А да пробаш да инсталираш realtek?
    Затоа што исто јас така еднаш се зезнав... со сино знакче е. :)

15. Anna-Banana

Anna-Banana Популарен член

Се зачлени на:
    4 октомври 2011
    Пораки:
    3.898
    Допаѓања:
    4.903
    Јас имам еден проблем,и ќе ви бидам многу благодарна дотолку некоја ми помогне.
    Девојки кај мене воопшто не се отвора твитер и you tube од било кој пребарувач да отворам дали од Мозила,Хром или пак Опера ми пишува дека го имам напишано неправилно,а го пишувам точно.
    Што може да биде? :@ :@ :@ :@

16. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Јас пред некој ден нешто проверував и наеднаш снема глас и јас неможев да го направам и одпозади на куќиштето(ако знаете на што мислам) видов дека има кабелче кое не сакаејќи сум го извадила од куќиштето одпозади и јас го ставив кабелчето во куќиштето одпозади и сега има глас ама само на 2 звучника а имам вкупно 5 и ништо не се слуша...паа провери нешто ако ти се има изаведено одпозади на куќиштето :)

17. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Кај мене така понекогаш ми се случува кога отварам фемина или нешто друго и на никој друг сајт(Мозила,Хром,Опера) не се отвара па ке почекам малце и после пак ке пробам и ке бидне,ама незнам кај тебе што може да е проблемот ...

18. Waka-waka

Waka-waka Популарен член

Се зачлени на:
    2 јули 2010
    Пораки:
    2.273
    Допаѓања:
    8.905
    Имам две мутавки прашања,ако може да ми помогнете.
    Ако уклучам два таба и на едниот имам пуштено youtube видео и отидам на другиот таб,кога ќе се вратам на оној со youtube видеото ми почнува од почеток и многу ме нервира тоа. Порано не беше така ,од вчера/завчера почна така да прави.Како да го решам тоа?

И второто прашање,веројатно имам вирус некој на лаптопот или кој знае што е,ако отворам gmail цело време ми ја обновува страната и ништо не можам да видам ,ми се појавува она loading..како кога чекаш да се отвори по вкуцување на пасвордот и така прави цело време.

19. k.i.m

k.i.m Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2010
    Пораки:
    4.733
    Допаѓања:
    5.154
    На mozila цело време ми прави adobe crashed и ми кочи многу :@ Има некое чаре?

20. ColoursOfTheRainbow

ColoursOfTheRainbow Популарен член

Се зачлени на:
    23 март 2012
    Пораки:
    1.187
    Допаѓања:
    2.413
    Луѓе итно ми треба помош! Со мојата тастатура нешто не е во ред. Нејќеше да пишува а вклучена е и светка дека е вклучена. И јас ја свртев бидејќи мислев дека е до кабелот и го наместив поубаво и изг. случајно сум кликнала нешто и сега кога на пр. кликнам на „л“ се одлогира; на „м“ се миниизира и така е за повеќето букви кога ќе кликна не некоја и отвара прозорче, а некои не ни функционираат :sweat:
    За да го напишам мислењето вклучено ми е капс и стискам шифт; а некои букви ги копирам и пастирам да нема недоразбирање во врска со тоа :!: