Компјутерски прашања и проблеми

Discussion in 'Слободно време' started by topce25, Nov 19, 2010.

1. K.Mari4ka

K.Mari4ka Популарен член

HDMI кабел

t.i.n.k.b.e.l.l likes this.
  2. GirlRose

GirlRose Форумски идол

Имам виндоус 8 на лаптопот лаптопот го имам 1 година више ама интернет експлор нејќе да се уклуче од стартот што да направам.Често пред да го исклучам нели има shut down sleep restard and UPADE.Значи често кликам UPADE (преку еден ден)но што му е дали знае некој да ми објасни??

3. t.i.n.k.b.e.l.l

t.i.n.k.b.e.l.l Истакнат член

Дечки како може да исечам одреден дел од некое видео?И после тој дел да го спојам со некој друг.

Лаптопот ми се исклучува сам,значи кога не работам неколку минути екранот се исклуче целосно.И не се уклучува морам да го рестартирам лаптопот за се уклуче екранот пак.Вака е веке пет месеци.Знае ли некој што му е?

4. GirlRose

GirlRose Форумски идол

И кај мене е истото ;(

5. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

^ Имав ваков проблем, меѓутоа со компјутер, не со лап-топ. Прво мислев дека се вируси, проблем со матичната плоча или има проблем со процесорот. Испадна на крај дека проблемот бил во матичната плоча, веројатно и кај вас е така. Одете во сервис за компјутери таму ќе средат, вака сами ништо не можете на направите. :)

6. sunfemina

sunfemina Популарен член

Windows movie maker (провери прво да не го имаш во самиот компјутер веќе инсталиран).

7. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

ПОМАГАЈТЕ

КАКО БРЕ ДА ГО СРЕДАМ ОВА ;(
    СИГУРНО НЕМА ДА ГО КУПУВАМММ МИ СЕ ПОЈАВУВА,ЌЕ МИ СЕ УКОЧИ ЦЕЛ ЛАП ТОП |(
    ШТО АКО ГО ИЗБРИШАМ?

Attached Files:

8. MarieHoran

MarieHoran Нов член

Пишува дека имам копија на виндоус 7 што да направамм???????се повеќе и повеќе ми кочее :(

9. Lavander

Lavander Истакнат член

Отвори Control Panel потоа оди на Windows Updates, па на Change settings и ќе видиш пишува Important Updates, кликни на паѓачкото мени под него и одбери Never check for updates. Во спротивно, ако ти е пиратски Windows-от за некое време нема да ти се крева Windows-от воопшто.

10. s.T.e.F.i

s.T.e.F.i Популарен член

Избриши го т.е. оди во Control Panel па во Programs and Features и од таму одинсталирај го и не би требало да ти се појавува веќе затоа што и така веќе пројден му е trialot што значи ти нема никаква корист на компјутерот.

11. WaffleGirl

Па тоа мислев ама ова ми се појавува види што пишува да не ми се зафркне после :emo:

12. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Staff Member

нема гајле бескорисно е , јас одма го избришав па еве си го лап топ -от си работи ко што треба

WaffleGirl likes this.
  13. WaffleGirl

Го избришав,фала ви! :)

s.T.e.F.i likes this.
  14. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Вака на лаптопот имам читач за мемориски картички, се беше во ред ама денес ставам мемориска и несака да ја чита. Незнам од што можи да биди проблемот. Да не има некој опција да го направам или да го однесам да го видат? Лаптопот го зедов ноември месец 2013. ХЕЛП

15. borjan4eto

borjan4eto Истакнат член

искл го лаптопот и пак го укл би требало да биде, ако не на сервис.

16. leo-n-tina

leo-n-tina Истакнат член

Дали некој може да ми каже како можам да проверам на лике страница каде има ставено фб маркетинг колку пари на кој пост имам потрошено,и колку пати е користен фб маркетинг.Фала многу.

17. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Колку од прилика би коштала замена на долната маска на лап топ? Мислам на оваа

18. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

ми треба помош итно!! Имам Windows 8.1 . Вчера направив видео на Movie Maker и беше одлично, додека го зачував . кога го зачував видеото, музиката беше на нормална брзина како што треба,ама видеото беше успорено... значи пред да го зачувам го прегледав 3-4 пати и се си беше добро и кога го зачував видеото се успори а музиката си тераше добро..Пробав пак денеска од ново се направив и пак истиот проблем
    го најдов проблемов на интернет http://answers.microsoft.com/en-us/wind ... fd468f65e0 ама одговорите тука не ми помогнаа , пробав да направам upgrade на програмата , ништо не се смени , видов дали има проблем со драјверите , вика дека се е добро нема никаков проблем
    :doh: :doh: :doh: ;(

19. lovemme

lovemme Форумски идол

kако да си сменам име на мрежа на рутеров т.e на wi-fi то?

20. eliesaab

eliesaab Популарен член

Дали некој знае како да го направам гласот да биде подобар, значи кога ќе пуштам песна гласот на пејачот/ката е како ехо? :?:

Сум немала проблеми до сега,ама на гости ми дојде едно мало слатко девојче со комшивката и и‘ уклучив игри ама ете си пребарувала и во контрол панел,иконите ми ги разместила, стрелката во диносаурус ја сменила :rofl:

ама средив се‘ од тоа, само уште ова ми остана.Душиче почна да плаче,мајка и‘ ја искара, а и ми вели:ама дадо,не се лутиш нели?Ветувам друг пат само игри ќе играм.Срценце мало :wasntme: малку оф топик ова :tmi:

Гледав да го направам, ама ајде да не заглавам уште повеќе, па помош малку :?: ?