^ Побарај го Audio Manager, би требало да го имаш долу во Taskbar. Вакво. Види си Environment и Equalizer дали ти се сменети и направи си ги како што ти одговара.
нејќе музика да пушта т.е се е во ред не се расипани туки нешто треба да се инсталира.Знаете ли што?? (windows 8 )
Женски, на лаптопот од страната долу не ми ја покажва батеријата, да видам колку е празна колку е полна, како да напрам за да ја покажва?
Преинсталирав од XP во Windows 7 и незнам колку сте приметиле вие, но мене ми изгледа дека има голема разлика во големината на сликите, иконите, буквите и сето тоа...сликите не ги прикажува во оригиналниот формат туку издолжени, буквите се многу малечки ...пробав да сменам резолуција ама џабе а и звукот не ми е истиот, го имав Realtek HD Audio Menager претходно го имам и сега но и со истите опции звукот не е ист, како пригушен е или премногу бас а вокал скоро ич или само вокал без бас. Нерви искинав еве пример на слика како беше и како сега изгледа...а да не зборувам за моите слики колку што се консултирав, кај тие со нормална резолуција или што и да е првата слика е сплескана а втората нормална е кај мене првата е нормална а втората издолжена ќе си умрам
Ај ако може мала помош. Мониторот на компјутерот беше многу темен. Пробуричкав низ копчињата што се на мониторот и сеа ептен светол ми е. Вака нешто од прилика изгледа, ме мрзи да го сликам. Колку од прилика би требало да изнесуваат бројките за brightness, contrast, gamma, preset, red, green и blue? Немам со што да споредам. А ептен ми боде очи.
Совет: Никогаш не буричкај ги копчињата од мониторот За споредба со мојот: Brightness - 100 Contrast - 70 Gamma - 0 Red - 50 Green - 50 Blue - 50
на тестатурата ќе најдеш копче prt sc sysrq ќе стиснеш на него и потоа во paint ќе стиснеш paste и ќе ја зачуваш сликата
Девојки сакам да си купам принтер ама поим немам каков. Никогаш не ме интересирала технологијата и гледам карактарестики ама поим си немам. Препорачајте ми некоја марка, чиви бои се најевтини?
Значи вака го укл лап топот и немам глас ни јутуб ама на ништо нема глас доле тоа што е знакчето за аудио до крај е пуштено не сум чепкала ништо по опции што може дА е? го рестартирав ама џабе пак ннемам глас
И кај мене се случува јас 2 пати го вклучам од шат даун и трето пат директно од копчето и после добијам.А зошто е така немам појма
Девојки ке ве замолам за помош, дали покрај power point како програмче за презентации постои некоја друга програма која пред се го подржува кириличниот фонт. Фала многу.
Сум го имала во компјутер, можеби ќе ти помогне. http://www.dvdvideosoft.com/products/dv ... -q7sH7skV0
Кога го купив лаптопот на почетокот леташе,а сега се ми кочи,имам аваст некој антивирус ама кога и да кликнам за чистење на вирусиве ми пишува нешто требало да се плати..што да правам сега ?
знае ли некој да ми каже зошто не можам да праќам пораки на VIBER од лаптоп. имам инсталирано и на моб нели треба да се има.од мобилен можам да праќам а од лаптоп не сака.а го дава рарговорот на монитор на лаптопот што го пишувам од мобилен.што е работата незнам.го преинсталирав и пак не сака. ај хелп плис луѓе.
Со сите компјутери/лаптопи е така. Инаку мене тоа антивирусните ми се ветер во магла така да би ти препорачал да го преинсталираш Windowsot и пак ќе ти биде како нов