Општи прашања Пробај со алт и шифт да смениш во македонска поддршка. Долу десно кај саатот ке ти покажува наместо ЕН, МК. Јас така пишувам во Ворд. Со ариал и алт шифт.
Општи прашања Абе не е проблемот до поддршката, до фонтот е, инаку која е разликата меѓу Calibri i MAC C TIMES ? Гледам нема разлика, може да примети дека не е во мац ц тајмс?
Општи прашања Ако го праќаш по мејл може да се види дека не е во Мас. Ако го испечатиш и предадеш, не верувам дека ке се приметува.
Општи прашања Леле, а кога пробав преку ФОНТ да го сменам во Мац ц тајмс, тоа напишаното ми го направи се со квадратчиња, дали нешто не е во ред со фонтот? Да ми дадевте друг линк за да го инсталирам одново, ама проверен линк?
Општи прашања Лукс, еве неколку линка. Овој малце замара, треба да чекаш 30 секунди, па да решиш една иск-точка. А инсталирање не е потребно, само го отвараш тоа во WinRar, и го копираш само mac_c_times.ttf, во Control Panel\All Control Panel Items\Fonts. http://www.fontineed.com/font/mac_c_times_download http://alati.org/font/?f=Mac_C_Times http://www.ufonts.com/fonts/mac-c-times.html
Општи прашања Како го копираш не разбирам денеска малку денов ми е однопаку, па треба изгледа поинаку да ми се каже за да разберам, јас го спуштив и сега што треба да му направам ко ќе го отворам, од првиот линк го спуштив.
Општи прашања Епа откако го симна, треба да се сочува во папката Downloads во My Documents, така? Кога ќе ја отвориш Downloads, треба во ваква форма да ти се симне фонтот: Ти само го отвораш, и вака треба да се појави: Епа ти го копираш тоа mac_c_times.ttf само. Или зависи како е именувано, ама би требало да има сликичка со буква „а“, пред името, како што е тоа горе. Само го копираш тоа горе што ти го кажав, и го „пастираш“ во Control Panel --> Fonts. Уствари, не може да се копира, туку само го влечеш од таму, и го довлекуваш во Fonts. Сега ова со влечкањево, незнам дали ме сфати.
Општи прашања Леле, симнат си е фонто сега, ама кога ќе го селектирам со него да пишувам, а почнам да пишувам ми се менува во Times new roman. Многу ме изнервира и ме нервира уште, не можам да си го досредам ова што го почнав вчера, ако знае некоја чаре нека кажува оти ќе го фрлам низ прозор.
Општи прашања Дечки, како се пишува вектор во Ворд со помош на тие equations? Пробав 2-3 пати, не ми одеше. Сакам да напишам векторско „а“ (со стрелка над него), ама не бива. Може некоја да ми подобјасни?
Општи прашања Влези во equations->insert new и избери operator надолу имаш стрелки, налево надесно и тн. избери каква ти треба и под него во коцкичката стави а.
Corel Draw12 Девојки, моментално работиме со оваа програма во школо, првиот пат успешно ми се исталира дома, ама сега сакав пак да ја вклучам ама кога одам нели во All programs-Corel Draw12 ми се појавува Bitstream Font Navigator, и незнам што понатаму, совет?
WORD програма Ве молам да ми помогнете...никкао не можам да ја најдам опцијата на ворд за проред 1,5 цм...ве молам за помош...каде да ја најдам?одамна не сум пишувала па сум заборавила,,,однапред ви благодарам
WORD програма Format->Paragraph И ќе ти излезе прозорец и во делот каде што пишува Spaceing во At имаш стрелки и таму ти е проредот Мислам дека ме разбра
Општи прашања Не знам дали прашањето ми е на право место, ама не знаев каде да го ставам. Вака. Дали постои некоја опција во Word со која зборовите автоматски ке се наместат по азбучен ред. Имам мнооогу зборови околу 100 страни и сите треба да ги наредам по азбучен ред, па мислев дали можеби има некоја алатка за тоа. Многу би ви била благодарна на одговорот
[СДК] Сакам да кажам... Ми треба помош Имам еден документ го пишував на ворд е сеа ми треба и слика.. знам дека има некои програми и такви ми ти работи.. ако знае од кај можам да ја најдам таа програма за да ја симнам.. пишете ми итно ми е....
на нет барај Microsoft Office Word free download еднаш вака ко ми го поправаа компјутерот го даунлодирваа ворд на нет мислам дека вака бараа како шо напишав.... Иначе она AVG програмата(за антивирус шо е знајте)е,апдејт како секоја година напрајв.То е ОК. Ееее,сега веќе 1 недела можеби ми се појавува секој 3 ден да речам,your antivirus expires in 27days,вчера ми вели your antivirus expires in 17 days...после читам таму на тој прозорецот после толку и толку дена ако не purchase или нешто слично таму,нема повеќе да имам AVG,то ест антивирус заштита.А то purchase е со плаќање долари ова она...Е сега дали знајте да ми помогнете како да направам да си имам и понатаму AVG-антивирусна програма,антивирусна заштита?Треба да даунлодирам нешто или ?..Оти кога го немав овој AVG,за антивирус заштита,тогаш ми фате вирус компјутеро и оп-половина од то шо имав исчезна!....(Имав една игра со Формула1-ми ја избриша!Dumb virus! ) :geek:
јас инталирав avast антивирус, е сега додека не го исклучам немам интернет, мора да идам avast! shields control и disable until computer is restarted, ако стиснам disable for 10 minutes после 10 минути пак нема интерет.Што да му направам да не мора да го исклучувам?