Форумџика на годината

Кому во животот никогаш не би му простиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од vendiii, 12 март 2011.

1. taznatajbg

taznatajbg Истакнат член

Се зачлени на:
    12 август 2011
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    74
    Значи ко да си се читам самата себеси :x

2. Smileeee

Smileeee Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    75
    На луѓето кои ми забија нож во грб.

3. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    На тетка ми.

4. JoxyTheFreak

JoxyTheFreak Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2011
    Пораки:
    833
    Допаѓања:
    5.566
    Oдмаздољубиво злопамтило сум,признавам.
    Ќе ти простам,но НИКОГАШ нема да заборавам. На крајот ќе ти вратам двојно полошо за тоа што си ми го сторил.

Така да,не би и простил на баба ми.
    Ме мрази од дното на душата.
    Сув мрсул не би дала за мене,зошто па јас да ја сакам и почитувам неа?

5. Angelinkka

Angelinkka Популарен член

Се зачлени на:
    13 јули 2012
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    361
    Никогаш не би и простила на мајка ми, бидејки многу често зане да ме постарми пред другите давајки комплименти за тоа како сум облечена, како сум застаната на некои фотографии (не и чини тоа што не сум како сестра ми дигната, нашминкана и секогаш со нај нај се), а и тоа што ме направи писихички поболена пред неколку години (крива сум направив грешка, но бев предизвикана, но не и луда), но сепак ја сакам мајка ми е. Никогаш нема да и простам анс естар ми која секогаш ме предава и секогаш се и зборува на мама, никако да ја разберам... Но, затоа пак ТАТО е мојот ХЕРОЈ! :angel:

6. pupi.girl

pupi.girl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2011
    Пораки:
    4.464
    Допаѓања:
    7.841
    На таа што ме родила... не дека се расправаме секој ден или нешто... никогаш нема да и простам една нејзина грешка, која многу скапо ќе ја чини |(

7. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    На создателот.

8. Angela12345

Angela12345 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 август 2012
    Пораки:
    223
    Допаѓања:
    27
    До сега во животот многу луѓе ми згрешиле ама немам таква душа а да не им простам, а за понатака ке видиме :)

9. krEM4Eto

krEM4Eto Популарен член

Се зачлени на:
    23 јули 2012
    Пораки:
    1.540
    Допаѓања:
    4.276
    На "татко ми" и баба ми.. НИКОГАШ!

10. American.Virgin

American.Virgin Активен член

Се зачлени на:
    28 август 2012
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    20
    на баба ти ! |(

11. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    На девојката која ми беше како сестра, ја викав најдобра другарка, и се доверував и живеевме прекрасно. Проживеавме незаборавно детство и убави тинејџерски години.
    Зошто?
    -Поради тоа што е девојката која што ме изневери најмногу на цел свет и ми заби нож во грб кога не очекував и не можев да претпоставам ни на крај памет дека тоа ќе го дочекам. Не од неа!
    Никогаш нема да и простам, н-и-к-о-г-а-ш!

12. Maroon5

Maroon5 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 август 2012
    Пораки:
    1.068
    Допаѓања:
    936
    На мајка ми и татко ми, не заслужуваат така да ги викам, ниту пак во иднина ке заслужат.

13. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    на брат ми,многу пати ме има навредувано и ми набиваше разни комплекси,заради него изгубив многу нешта

14. LadyH

LadyH Истакнат член

Се зачлени на:
    4 август 2011
    Пораки:
    320
    Допаѓања:
    85
    до сега немам некој на кој што сум сигурна дека до крајот на животот нема да му простам. во последно време ги подобрив односите со неколку личности и им простив, иако едната ме натера на нешто многу несвојствено за мене, и ме повреди многу. спремна сум и поминав преку тоа, зема време, ама поминав.

15. Greeen

Greeen Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    728
    Допаѓања:
    568
    На моите баба и дедо.Можеа и сеуште можат да направат многу работи за да ми биде поубав животот.Ама не се надевам на ништо,знаејќи за какви луѓе станува збор.

16. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    На тетка ми!! Дефинитивно НИКОГАШ!

17. Miamigirl

Miamigirl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 мај 2012
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    25
    На мојата тетка и татко ми. И некои зборови кои мајка ми ми ги има кажано не можам да и ги заборавам :(

18. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.391
    Допаѓања:
    1.116
    Не постои таква личност. По природа сум таква и иако некои луѓе ме повредиле не можам а да не простам. Татко ми толку многу ме повредил, ако некој ме читал во некоја друга тема - знае, поголемиот дел од времето ние не ни зборуваме, одамна го имаме изгубено односот татко - ќерка, ама сепак длабоко во мене му имам простено за се.

19. Skromna

Skromna Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јануари 2012
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    118
    . 8) ...По природа не сум злопамтило и ако некогаш некој ме увреди многу едноставно го бришам од животот и не се замарам со таа личност.....сепак тоа не значи дека сум простила или заборавила,едноставно, ги отпишувам,не постојат за мене ни под разно.... 8) .
    .. :sweat: ..ама човекот што го сакав 2 год.. ми зададе премногу болка и солзи,лаги и невера,што колку и да сум грешна пред господ не му простувам никогаш....... :sweat:
    . :lol: ..сакав да кажам дека колку и да сме толерантни и простуваме секогаш ќе се најде некој што ќе не присили со своите постапки да се промениме.... :lol:

20. BlackAndWhiteSwan

BlackAndWhiteSwan Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јануари 2012
    Пораки:
    424
    Допаѓања:
    3.363
    Ми грешеле, сум грешела .. најтешко е кога некој близок ќе те повреди на било каков начин, ама ако некој искрено се покае за направеното неможам а да не простам. Едноставно таква личност сум, не сакам никого да ''судам'', како јас па да сум безгрешна..
    И јас постојано (не)намерно повредувам и грешам, и дури и на тие луѓе што ми згрешиле и ме повредиле сум им простила, најмногу ради себе, затоа што кога не простуваш и чуваш гнев си штетиш сам на себе со тоа а не на нив. Им простувам на сите такви, како што сакам да ми е простено мене.