Никогаш не би си простила себе си ако не успеам да си го остварам сонот и да го живеам животот за кој сонувам одсекогаш!
Да се надоврзам на претходното мое мислење со цитатов, кој важи за одредени луѓе I'm mature enough to forgive you, but I'm not dumb enough to trust you again.
Секој кој е прав христијанин знае дека религијата не учи да си простуваме на самите себе си и на сите околу нас, во тоа е суштината и на живеењто - алтруизомот, љубовта кон себеси и сте околу себе, кој успеал да го достигне тоа, на правиот пат е, лесно е се потоа.
nema da mu prostam na alex za zborovite sto mi gi rece, i ke mu gi pametam sekogas, na ana nema da i prostam sto me napusti koga najmnogu mi bese potrebna, i na biljana nikako nema da i prostam zatoa sto e glupava
Можеби ке преминам преку некои работи, ама нема да ги заборавам... на моите родители морам да им простам за некои работи ама кога тогаш ке им се одолжам сигурно. Но никогаш нема да му простам и заворавам на оние кои ме повредиле, излажале, највеќе тоа се оние „вистински“ пријатели кои во најнеочекуваните моменти ми го свртиле грбот и ме оставиле сама.. Памти па врати!
Јас неколку пати простив и кога давав еден прст тој ми ја земаше цела рака.Човекот кој треба секогаш да е за семејството и кој треба пред сите да ги сака своите деца тој неговата љубов ја дава за неговите внуци,сестра и брат.ТАТКО МИ - личноста која секој ден ми задава болка,созли и болести,единствената личност во мојот живот на која никогаш нема да и простам !!!
Не би и простила на една моја другарка, која ми беше како сестра, а потоа ми ја зададе најголемата болка во животот. Заради нејзе ми се случија многу лоши работи,но сепак ги пребродив, се помина, само за да и докажам, дека не сум слаба личност, дека ќе успеам, а она ке оди со наведната глава, а и така и се случи. Сега нема лице да ме погледне , и мило ми е, колку патев заради нејзе , сега нека трпи, нека си трпи за сите грешки.
До пред некое време мислев дека ниедна особа не е толку вредна во животот за да се замарам. Но ете, се случи нешто што најмалце го очекував. И тоа од мојот тетин. Станов, во кој живеам моментално е на мајка ми и тетка ми. Мајка ми тука се грижи за се, сметки реновирање...се што треба. Имаме и куќа во србија, за таму се грижи тетин ми. А за станов не се ни секираат, не ни доаѓаат. Само да кажам дека до пред да починат старите, тетин ми и тетка ми не ни идеа во србија. Е сега тетин ми не ме пушта да одам во куќата, без он да е таму, демек тоа е негово, он инвестирал. Јас сум требала да излезам од станот и да и го дадам на братучетка ми пошо немала стан....А јас....имав куќа која беше тотално руинирана и не адаптирана за живот а немав пари за 2 објекта да одржувам, на 5 год. го изгубив брат ми,на 13 го изгубив татко ми, на 14, баба ми, која по цели ноќи ја чувавме со мама, ја кревав ако падне, нив нигде ги немаше....Тие сите имат сега стан, коли...работа...јас пак немам се, а они сакаат уште повеќе, јас не сум алчна, не ми е се во богатството...најголемото богатсво сум го изгубила...И не, нема да го простам тоа што ми го направи.
Татко ми, ако воопшто можам да го наречам така. Другари, кои поради љубомора ме наместија за нешто што ми го смени целиот живот.
Не знам. Многу лесно простувам, досега секому му имам простено дури некои и не се ни извиниле јас сум таа што поддоцна прва започнала со муабет Секогаш е така а многу луге тоа го користат. Ама таква сум, сум пробала многу пати да заборавам на некои што ме повредиле но по извесно време пак простувам.
Вака, генерално не да простам некому туку за некои кажани работи нема да простам и заборавам. Тоа ми е секогаш во глава, без разлика дали сакам или не.
На тој што знам дека не вреди да му се прости. Што ќе ти такви лицемери да те движат лажно низ животот
На огледалата. Ако од старт ми покажеа како уствари изгледам, јас дефинитивно,не ќе се осеќав толку увреџена и повреџена ради тоа суштеството од фотографиите Страшна работа.