На оние со кои не ни комуницирам.Ако биле ставени веќе еднаш на листата на непожелни личности таму и ќе си останат.Без разлика на се нема ни да се потрудам да простам.Таква сум си по малку злопамтило,ако решам дека не сакам некој во моја близина поради грешка ќе се дистанцирам скроз,а на неки може и кроз прсти да прогледам.Се зависи до грешката која е направена...и до моите чувства...
На една глупача која ја сметав за пријателка а доцна сватив дека е дволична Толку и верував а таа ме издаде на личностите кои не сакав тоа да го слушнат Ама колку сака сега нека ме моли нема да и простам НИКОГАШ Од толку луѓе на светов ,еден ќе дозволувам да ми го уништи денот ли ? ЕПА НЕМА
-јас на сите простувам,но МНОООООГУ ТЕШКО 3 *инаку и јас неможам да си простам себеси за некои работи!!
На оние кои изневеруваат,на оние кои малтретираат мали деца..Случајот со бебето Најден,толку ме растревожи што ..уф ..Не би простила на маж што крева рака на жена.
на дечко ми, ако ме "остави пред олтар" по амерички кажано и ако крене рака врз мене. Тоа се две мои правила
Простувам , но не заборавам . Посебно на тие што ме прават будала на здрав мозок е тие кога тогаш ги начекувам
Јас им простувам на сите но не целосно. Не знам како да објаснам ама кога ќе дојде време на сите им наплаќам за грешките, дупло им враќам тешко злопамтило сум, и да сум простила, пак памтам што ми направиле, за во вистински момент да им го начукам у глава
на татко ми, на чичко ми, на стрина ми,на дедо ми-татко на татко ми,на кумовите, на 2 другарки од кои едната ми беше најдобра другарка се додека не им го видов вистинското лице и кои ме навредија со какви не зборови. Ми се гади од сите нив
простувам ама не заборавам... ама на дечкоми доколку не дај боже некогаш ме изневери ниту ќе му простам ниту ќе заборавам
Де бе луѓе, напротив на родителите треба да им простите какви и да се они ви дале живот... колку што гледам тука највише пишува на мајка ми, на татко ми, на брат ми... ако на нив не им простите незнам на кого би Јас можам да кажам обратно само на росителите би им простила, а на секој друг ако многу ме повреди можеби не би можела да му простам... ама до сега тоа се нема случено, се си остава трага во меморија, ама простувам лесно... луѓе сме грешиме.. едино прашање е дали во иднина се ке биде исто како порано со таа личност.