Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кому во животот никогаш не би му простиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од vendiii, 12 март 2011.

1. ciribiribela

ciribiribela Популарен член

Се зачлени на:
    12 август 2010
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    652
    Не би и простила на една бивша другарка со која бевме како сестри, сега не збориме веќе 4 години, заради неа пишав квадрат на факултет и за малку ќе си ја уништев врската со дечкото кој сега ми е маж. Не сум злопамтило, ама на неа тие две работи никогаш нема да и ги простам, ни по 100 години :fubar:

2. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    кога веќе се дискутира за простување, ме интересира дали секој човек секогаш си простува самиот себе

3. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Кога јас речам НИКОГАШ тоа навистина значи НИКОГАШ!!! Таква сум што попуштам многу ама до одредени граници. А НИКОГАШ во животот нема да му простам на татко ми, НИКОГАШ нема да му ги простам сите навреди и сето страдање и се се што ми сторил и мене и на мајка ми и на брат ми. Со пари љубов не се купува сега се му е залудно лузните ми се длабоко и во душа и во срце и што е најлошо во меморија :@ :@

4. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Е убаво си пита :) Понекогаш е ногу тешко сами на себе да си простеме. Јас на мене во многу ситуации не сум си можела да си простам и сум си викала „е зашо го направи е засо кажа така„ ама има и луѓе што не можат да си ги видат своите грешки и за нив е се простено само друѓите не се во право....

5. argentina

argentina Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    10
    прашањето не е едноставно, што ако не си простиш, нема да си правиш муабет, ќе се мразиш што е ефектот (ќе се измачуваш цел живот)

6. SanjaKirchner

SanjaKirchner Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    512
    Допаѓања:
    762
    Е имаш право, најчесто е каење за нешто што сме направиле. Ама сепак треба да најдеме начин и да си простуваме, не бива и тоа да се измачуваме цел живот ама барем од нашите грешки да учиме.

7. palavoto.devojce

palavoto.devojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    161
    Допаѓања:
    135
    На личноста која секој мој збор го омаловажува што и да кажам,дозав премногу вистини несакајќи ете судбината решила така ги отворив очите хах смешно нели не е смешно бев уништена незнаев што да правам но со мене беше ТАА мојата сестра со која пак делев болка и еве ме сега повторно овде среќна што ја дознав вистинската фаца без маска иако уште ми глуми нешто демек јас не знам ма ајде таму доста ми е од такви злобни алчни и никакви луѓе :)

8. Invisible

Invisible Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2011
    Пораки:
    28
    Допаѓања:
    33
    На секој простувам,ама не за секој заборавам

9. bigfish

bigfish Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    27
    никогаш ама никогаш нема да и простам на една лудача што ми направи страшни проблеми во животот само од чиста лјубомора , ама се што правеше се ќе ја снајде , карма ли судбина ли се ќе и се врати толку лошо како што мене ми правеше

10. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.225
    на бившиот што ме варал! На другите му простувам ако ми згрешиле за нешто ама на тие што си поиграле со мене ... нема шанси!

11. brazilia

brazilia Истакнат член

Се зачлени на:
    27 април 2011
    Пораки:
    341
    Допаѓања:
    744
    не би му простил на оној кој ќе пука во мене за да ме убие!
    ако промаши првиот пат, секогаш ќе проба и втор пат!
    затоа нема простување!

На Aleks96 и baby-star им се допаѓа ова.
  12. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    не би им простила на едни две пуфли не сакам ни да ги спомнувам веке ама толку глупости и толку многу загорчувања од нив не сум видела никаде и затоа тие се избришани засекогаш од мојот живот

13. pepelashka.20

pepelashka.20 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 април 2011
    Пораки:
    146
    Допаѓања:
    18
    Никогаш нема да можам да простам на една личност која ми го уништи детството, ми ги украде соништата и ми зададе многу болка која секогаш ќе ја носам во себе. :@ Кога и да се сетам на тоа што тој ми го направи имам огромна болка во градите и како повторно да доживувам се од почеток. Иако поминаа цели 6 год јас не успеав да заборавам, едноставно научив да живеам со тоа.

14. Chocolate.me

Chocolate.me Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    2.728
    Допаѓања:
    7.645
    Не сум личност која памти од 1 одделение и лесно простувам.Но се си има своја граница.Нема да и простам на една моја добра другарка која изговори огромна лага за мојата мајка.Тоа нема никогаш да и го простам. :worried:

15. avriill

avriill Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2011
    Пораки:
    55
    Допаѓања:
    16
    Нема никогаш во животот да им простам да едни две мои соученички кои ми љубомореа затоа што бев далеку подобра од нив (а тие сакаа тие да бидат THE BEST во се) и правеа се најлошо за да ме понижат пред другите и за да ме повредат.. Во некои моменти тоа им успеа.. :@ :@

16. Ivu4

Ivu4 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 септември 2010
    Пораки:
    234
    Допаѓања:
    41
    Јас многу тешко простувам иако знам дека не треба да бидам таква можам да држам лутина до бескрај...
    Но во животот не би простила на некој што ми се меша во животот... :tmi:

17. Fallin-ForHisSmile

Fallin-ForHisSmile Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    179
    На татко ми и на бившиот дечко. За татко ми не сум 100% сигурна, татко ми е, може еден ден ќе го сретнам незнам.. Ама ова ѓубре некое, го мразам од дното на душата, на најгадниот начин ме издаде, повреди незнам уште што. Животот ми зависеше од тоа проклетнику!! Се надевам дека ќе гориш во пеколот 4 живота ќе одземеше.

18. Neytiri

Neytiri Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    1.289
    Допаѓања:
    2.457
    Бидејќи да простиш значи и да заборавиш онака скроз меморијата да ти се избриши и никогаш да не се сетиш на тоа да продолжиш да живееш нормално со таа личност, јас ќе речам НЕ !! На неколку личности крајно небитни во мојот живот никогаш не би му простила заради нивното крајно недолично однесување во моментот кога ми беше најтешко. Не сакам да ги видам, не сакам името да му го слушнам. Не ги мразам. Не мразам никој ама едноставно ме иритираат. Немам потреба да му вратам има кој да му врати. Ама не можам да заборавам. А инаку сум простила на многу другарки, пријателки, бивши итн.

19. moiLolita

moiLolita Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2011
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Простувам само на тие што заслужиле да им простам (и покрај работите што ми ги направиле).Инаку не заборавам работи, и поради тоа неможам да простам нешта што ме повредиле.Никогаш нема да му простам на мојата прва љубов, безобразно ме фрли во агонија и ми го уништи животот.Уште имам последици од тоа.Да ме оставеше, да го мразев само поради тоа...

20. in.love.girl

in.love.girl Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    12
    На ,,другарка" која излезе со дечко ми :envy: , откако дознав се, ме прави глупа :@ демек НЕЕЕ она нема шанси, а на дечко ми т.е. сега бивши му опростив шо се каам сега ама... ;(