Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Кому во животот никогаш не би му простиле?

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од vendiii, 12 март 2011.

1. Justinna

Justinna Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јули 2011
    Пораки:
    100
    Допаѓања:
    29
    Точно.. без разлика дали можиме да им заборавиме и простиме, најважно е да продолжиме напред. Нештата се случија.. Наше е да научиме од тоа и да сме среќни што тие личности не се повеќе дел од нашиот живот

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  2. WildCherry

WildCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    20 август 2011
    Пораки:
    1.193
    Допаѓања:
    1.172
    Една и единствена личност во мојот живот : Татко ми ...
    И на смртна постела да и да ми бара прошка нема да ја добие од срце истата !

3. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    Никогаш ама значи никогаш не би и простила на мојата колешка од работа оној ден кога ме нападна дека сум и непријател и ме наклевети за мнооогу тешки работи ! :^) Толку многу блискост ...доверба...се се распрсна ! Иако денеска зборуваме најнормално е се , ама никогаш нема да заборавам колку многу ме навреди и пониЖи нити пак Ќе и простам за тоа ! :!:

4. Afronija

Afronija Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    9
    На некого што една иста грешка ја повторил два пати

На AlanisM му/ѝ се допаѓа ова.
  5. CoCoGiiiRL

CoCoGiiiRL Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2011
    Пораки:
    701
    Допаѓања:
    3.193
    јас тум таква личност којаа многу лесно простувам...
    Ноо на таткоми никогаш значи никогаш никогаш нема да му простам незнам колку да ме моли нема да му простувам како што кажа WildCherry и во смртна посетла да е нема да му простам...

6. s.a.n.y.a

s.a.n.y.a Истакнат член

Се зачлени на:
    22 август 2011
    Пораки:
    64
    Допаѓања:
    16
    јас на сите ростувам,порано или подоцна..
    додуша нема некој ми наравено нешто толку ..за да неможам да простам

7. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Ова денеска што ми се случи беше последната капка која ја прелеа чашата, никогаш нема да му простам на претседателот на клубот.

8. booba

booba Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2011
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    226
    Простувам.Но не заради тоа што тој што ми згрешил го сакам, и сакам да биде во мојот живот.Простувам затоа што сум човек, и јас сум грешник грешам многу грешам!И јас сакам да ми простат кога ке згрешам.Простувам затоа што сакам да ми биде простено!

Но незнам дали некогаш ке можам да си простам себе си и на мојот брат.За брат ми не сум 100% сигурна, сепак брат ми е, но на себе никогаш нема да си простам што бев толку проста,Никогаш!!

9. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Немам на никого да му замерам и да не му простувам никогаш,досега никој ништо не ми згрешил.
    Овде сите зборувате за тоа како некој ви згрешил.Мојата приказна е поинаква.Значи имав една другарка со која се дружевме цело лето и си ги запоставив другарките.Тоа е моја грешка :!:
    На нова година цела вечер ме избегнуваше незнам што и беше и деновите понатака што следеа.Исто така многу ме изнервира таа вечер од една причина за која неќам на зборам.Кажав лоши работи за неа,всушност и не беа толку лоши само кажав дека е непристојно од нејзина страна така да биде разголена и некако лошо делуваше за годините кои ги поседува.
    Ми се налути поради тоа бидејќи и кажаа дека сум зборувала.Се чувствував одвратно.Мислев дека сум крива,дека сум одвратна личност.Се трудев да ми прости и кога виде дека ја молам и се кренаа акциите и почна да ме омаловажува.Потоа дознав дека пред мојата комшивка,наша другарка, која ми е како сестра,зборувала дека сум никаква лоша злобна лицемерна и што ли уште не.Како незнам шо да сум и згрешила али ајт.
    Навистина,се чуствував грозно,но всушност се спасив и си се вратив на моите стари другарки и сега мие добро ,но сепак чуствувам некоја вина.Вие девојки што мислите за ситуацијата во која се наоѓам??

10. Hipster

Hipster Форумски идол

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    5.779
    Допаѓања:
    22.420
    Кога на родениот татко, најдов сила за прошка, некој начин да му простам за се, не ја гледам причината на некои други небитни, квази другарки, непријателки па и роднини, да не им простам.
    Кога човекот кој те создал не оставил доволно простор за ти да го процениш па и да се зближиш со него, длабоко во срцево те пече ранта која остава лузна засекогош, но нема решение во вечна омраза, само во прошка. Се надевам дека и тој мене ми простил за тоа што можеби не се потрудив доволно за нас.
    Не сум страшно побожна, но едно го паметам, прости им на грешниците, и јас би додала ама прво прости си и на себе си.
    Им простувам на сите, си простувам на себе си, заборавам, но не сакам со ист интензитет како порано.
    Обично те разочаруваат само луѓе во кои се верувал, си ги сакал и си се борел за нивната љубов и внимание,кои ти значеле многу, но кога ќе ти направат нешто незамисливо, фер е да им простам, но не и да продолжам како што било,чувствата се менуваат, а против нив никој не може.
    Веројатно "казната" е во губењето на чувствата, љубовта, емоцијата, поврзаноста, вербата, блискоста а не во одмаздата и омразата.
    Најлошо нешто е да се живее со омраза и горчина, таа го нагризува срцето и уништува душата.
    Прости за да и тебе ти простат и за да се ослободиш од тежината и продолжиш понатака, мирно и спокојно.

На tessie и Libera им се допаѓа ова.
  11. IvanaMkd

IvanaMkd Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    4.184
    Допаѓања:
    3.051
    На дедо ми по мајка. Посебичен човек не верувам дека постои.
    Секогаш простувам, ама причината за ваквите мисли е посилна од простувањето.

12. Xepp

Xepp Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    556
    Допаѓања:
    428
    Јас простив,всушност секогаш простувам.Само се прашувам зошто мене никој не ми простува иако некогаш и повеќе од тоа ме повредле отколку јас нив

13. anabel-a

anabel-a Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2011
    Пораки:
    3.333
    Допаѓања:
    15.498
    На татко ми :shake:

На La.Reina.Del.Sur му/ѝ се допаѓа ова.
  14. LilBaby

LilBaby Популарен член

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    3.458
    Допаѓања:
    7.886
    На него.
    Затоа што периодот со него ми буди многу лоши спомени, затоа што направив грешка што дозволив да продолжам со него кога не требаше. Затоа што потоа ме понижи како никој досега. Затоа што од кога прекинавме тој сеуште не се промени, и тоне се подлабоко. Затоа што кога ќе го видам од далеку сеуште цревата ми се превртуваат, ми се повраќа и гади од присутноста негова. :envy:

:puke:

На presiosaP и Hipster им се допаѓа ова.
  15. Radiance

Radiance Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    130
    Допаѓања:
    170
    Нема да им простам на сите оние кои ја искористиле својата креативност и интелигенција за да освојат високо седиште во жарот на настаните дури и по цена на бришење на својот морал. Интелигенцијата е дарба која се користи за доброто на човештвото.

На Madonna му/ѝ се допаѓа ова.
  16. thinkerbell

thinkerbell Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2010
    Пораки:
    2.000
    Допаѓања:
    11.693
    На НЕА. Бевме сестри, раката ќе ја исечев да ми побараше (верувам и таа за мене). Го запозна НЕГО, лепотан прав, кој беше љубоморен на нашето другарство. Ја тргна од мене. Правеше се за да ме понижи.
    А сега кога раскинаа дојде да ми се извини. Не благодарам.

На enca.69 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. LittleDevil

LittleDevil Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2011
    Пораки:
    1.701
    Допаѓања:
    1.919
    Христијански е да се прости. Простувајте, но не заборавајте.
    Во мојот живот не постои некој на кому никогаш не би му простила.

Можеби во темава имам напишано пред пола година неколку личности, не се сеќавам, но тие и не се некои работи кои не се за простување..

На Fearless му/ѝ се допаѓа ова.
  18. sweety923

sweety923 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    2
    На татко ми! :puke: Кој незаслужува да се нарече татко :devil: :@
    Нема простување за расипано детство, набиени комплекси, претрпени стравови, непреспиени ноќи, тажни денови, трауматични искуства. Тоа што ни го направи животот пекол, страдањата на мајка ми ;(

На presiosaP и anabel-a им се допаѓа ова.
  19. Anastasia94

Anastasia94 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    6
    На НЕА..на мојата поранешна најдобра другарка..бевме постојано заедно(уште од мали),се знаевме една за друга,ја ценев и и верував(исто и таа на мене),но од кога фати дечко ме занемари,никогаш не беше тука кога ми требаше(туку само кога имаше корист)-и го простив тоа...потоа следуваше нов дечко,иста ситуација-епа чекај бре,за што сум јас тука?...иако не сум злопамтило и со разговор можам да решам се-сепак со неа не...може слободно да ме заборави.. :@

искрено од такви личности ми се лоши :puke:

20. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    На дебилот што успеа да направи да немам ни трошка самопочит и самодоверба после него.
    Мислев дека сум простила,ама не е така...