1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Конвертирање од христијанство кон ислам

Дискусија во 'Религија' започната од Broken♡, 28 јануари 2026.

1. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.204
    Допаѓања:
    277.733
    Те одигнорирав специјално за ова мислење, после пак идеш оти стварно немам желба со мисионери и агитатори да се занимавам.
    Ти прво објасни им на другариве од која црква си и дека твојата и православната црква се скарани.
    Ај позз.

На Srckata28 и Angie1432 им се допаѓа ова.
  2. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.013
    Допаѓања:
    203.095
    А, добро, мислев за христијанство се збори, не за библија.

На Panda00 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    2.416
    Не е се поврзано со феминизмот. Многу на душа си го земаш. Има еден куп манастири само за жени, каде што е забрането дури и машки животни да се приближуваат.

4. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.204
    Допаѓања:
    277.733
    Пример?
    Кој женски манастир постои без да е "под капа" т.е. власт на маж?

И дали разликуваме објект од полуостров?

5. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    2.416
    Гледам си истражувала, истражи го и ова.

Има игуменија на секој женски манастир.

6. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    44.791
    Искрено, кој смее да влага во манастир е според мене една од помалку значајните работи кога се зборува за позицијата на жените во одредена религија.
    Ајде да збориме за фактот што да не живеевме во секуларна земја немаше да можете да одите утре на абортус како да е најобична процедура. Или да си куоите контрацептиви во аптека. Или да кажете јавно дека имате секс надвор од брак заради концепција. Или да носите кратко и провокативно. Или да одберете кариера...или, или има многу.

Имате бајас кон христијанството и имате ставено превез пред очи кој го тргате само кога е во прашање исламот.

На Broken♡, FriendOfDorothy, theowndemon и 3 други им се допаѓа ова.
  7. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.204
    Допаѓања:
    277.733
    А на игуменијата кој и' е надреден?

Оти сум истражувала, ти тврдам дека не постои независен женски манастир, мора да е под капа на машки, "братски", затоа што мора да е управуван од маж.

А за каде тоа машки животни нема, не знам, тоа ти го кажа, повели дај ми извор за такво инфо.

8. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    2.416
    Игуменијата е надреден на женски, отчет дава на владиката. Што не е јасно?

9. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.633
    Допаѓања:
    137.862
    Интересно колку ја игнорирате темната страна на христијанството само за да оцрните ислам..

На Broken♡, CameliaMiller, minne992 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.217
    Допаѓања:
    83.539
    Ако не може да одам во Света Гора, ете ќе појдам во Острог. Решен проблем. Има милиони места каде ми е отворена вратата ама ете ќе доскутираме за едно место каде ми е забрането и колкава дискриминација е тоа.

На Panda00, sino.o.oka и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  11. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.019
    Допаѓања:
    11.121
    Признај си дека не ме игнорираш, туку дека тоа ти е изговор за да не дискутираш со мене бидејќи ги разобличувам твоите небулози како букварче :D

На кој не му е јасно дека сум од протестантска црква? Тоа може само некој од новите да не го знаат. И не сме скарани. Има од мене и слики на фејсбук каде што сум сликан со свештеници од МПЦ, а имаме и проекти заеднички (јавни). Тоа што не се согласуваме во некои детали, тоа се и друга работа. Доволно сме емоционално зрели за да си се почитуваме и толерираме, и уште повеќе да соработуваме фокусирајќи се на она што ни е заедничко.

А ти гледај си во твојот двор, каде што сте испокарани меѓу сите вашите ЛГБТ невладини. 30 невладини со по 3-4 вработени во секоја и не се мирисате меѓу себе. Само се согласувате во една работа: да лапате пари од Сорос со цел да ширите левичарски WOKE вредности во Македонија. Ама и затоа сте скарани, затоа што си љубоморите и се споредувате кој повеќе грантови земал од Сорос. А после се лутите кога ве викаат соросоиди

п.с. И признај дека овој спин го направи за да ја заврштиш дискусијата кон Ad Hominem (напад на форумџии), кога виде дека дојдовте во ќорсокак со вашите аргументи :$ Класични виножитни спинови. Кога ќе се најдат во ќорсокак со аргументи, веднаш преминуваат на напад на личности, клеветење, навредување, етикетирање, сплеткарење...

Последна измена: 3 февруари 2026
    На Mr.Limonko му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    2.416
    Ќе си влезеш во црква имаат многу книги и ќе си земеш ќе си читаш за се што те интересира.
    А феминизмот не ти е потребен тука ич. Ако земеме да коментираме за феминизам и религија, следното прашање ќе ти биде зашто Исус не е жена.

13. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    450
    А имам прашање. Зошто вие како АТЕИСТИ, вмешувате прсти во дискусија која е наменета за оние кои веруваме? Девојчето си напишало и си побарало искуства од други членови кои се во иста таква ситуација. Нормално дека ние христијаните кои си ја почитваме и сакаме верата ќе ни биде спорна темата, ама за вас неверниците? Толку многу те дирна што не можеш да отидеш на трет крак? Другите два малце ти се?На крај краева оди до Уранополи пак си на трет крак. Не ми е проблем да зборувам за разликите меѓу христијанството и исламот, ама некои вакви коментари коа ги читам ми иде да се прекршам. Земи вежбај јога смири живци малку а не да се бламирате и да зборите само колку да се каже нешто.

На Panda00, sino.o.oka, Broken♡ и 2 други им се допаѓа ова.
  14. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.204
    Допаѓања:
    277.733
    Сите женски манастири се метох (имот) на машки манастир. Игуменијата не одговара пред Владиката, туку пред Игуменот, а заедно двајцата одговараат пред Митрополитот, кој пак одговара пред Владиката. Ако грешам за ова @Orthophill ќе ме поправи, пошто за разлика од сите вас човекот е навистина информиран.
    Исус не е жена оти повеќе од 2026 години сме опресирани, жените биле божици и централен мотив во верувањата пред монотеистичките религии да постојат, посебно пред да им биде јасно (на луѓето) дека и мажите имаат улога во правењето дете. Претходно, оти раѓањето го доживувале како нешто што само жена го може, а маж не го може, жената била бог. Не настана човекот кога настана Стариот Завет.

Немам потреба да одам во црква за истово, расположена сум да читам и читам истражувања, достапни се за сите :f:
    Ќе коментирам каде сакам и колку сакам, не кршам правила на форум. Ете крсти се, а за јога може е редно да се запишам, ќе размислам :f:

На Orthophill, FriendOfDorothy и Srckata28 им се допаѓа ова.
  15. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.013
    Допаѓања:
    203.095
    Што значи ова?

16. sonuvana

sonuvana Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2016
    Пораки:
    1.347
    Допаѓања:
    2.913
    Мене ми е интересно што нити еден атеист/агностик од муслиманско семејство не коментара во темава и други слични....се разочарани или освестени христијани...

На Bitter-Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    21.204
    Допаѓања:
    277.733
    Прво дете, после свадба.
    Традиционално македонски.
    Речиси и да нема муслимани на форумов, генерално.

18. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.019
    Допаѓања:
    11.121
    Не сфаќам, кој тоа и каде ти брани да носиш провокативно и да се ебеш надвод од брак? Прв пат слушам вакво нешто во Македонија.

19. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.013
    Допаѓања:
    203.095
    Па не знам, ваљда исто и за мажи и жени важи, не гледам оти е нешто посебно женска слобода.
    Ексклузивно женско право, забрането во христијанство- секс пред брак? А за мажи, дозволено е?

На Panda00 и Mr.Limonko им се допаѓа ова.
  20. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.633
    Допаѓања:
    137.862
    Мене како христијанка ми е фасцинантно колку христијани можат да мразат туѓа вера и да ја величат својата а не ги познаваат вистински ни едната ни другата.

На Broken♡, Angie1432, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.