Конвертирање од христијанство кон ислам

Дискусија во 'Религија' започната од Broken♡, 28 јануари 2026.

1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    22.011
    Допаѓања:
    203.079
    У овој век, пошто америте дефинираат диктатори- најлоши се комунистите:D
    Кога гледам што се случува, јас пак мислам дека Голи Оток не бил лоша идеја.

Муабетиве едно со едно врска немаат:bug:

На pinklipstick му/ѝ се допаѓа ова.
  2. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.019
    Допаѓања:
    11.121
    Јас мислам обратното, дека попаметните луѓе сфаќаат дека е понаучно, пологично, поразумно верувањето дека се она што не опкружува, како и ние самите, не можело да настане случајно сам од себе. Дека зад секој комплексен дизајн мора да стои Дизајнер, зад секој природен или морален закон - Законодавец.

А и секој што почнува да се занимава со научно истражување, тој/таа веќе претпоставил дека во она што го истражува постои ред и законитост. Во спротивно, целото истражување е бесмислено. Кога Исак Њутн или Јохан Кеплер ги истражувале законите на гравитација и планетарни движења, тие во сам старт претпоставиле дека во нив постои ред и законитост, а потоа само ги барале параметрите на тие закони. И така настанале 3те Њутнови закони и 3те Кеплерови закони.

Атеист кој започнува со научно истражување, тоа во сам старт е оксиморон. Замисли атеистот кој верува дека некој протеин или ензим е случајно настанат во нашето тело, он сега треба да ја бара неговата функција? Па самата претпоставка дека протеинот има функција се темели на аргументот на дизајн и целисходност на тој протеин во телото.

На Elenpelen, Autumn Love, makakosi и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. pinklipstick

pinklipstick Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    Да се надеваме ќе те предложат за Нобеловец малку да појачате процентот. :D

4. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.126
    Допаѓања:
    8.391
    Јас едно прашувам ти си халуцинираш нешто без веза, реално завлезена си у длабоки води, предлабоки за тебе.
    А Нобелова награда може да добиеш ако воведат категорија разглабање дали се пушта машина во петок и кој треба да го купи пешкирот за крштевка.

Последна измена: 4 февруари 2026
    На CameliaMiller и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  5. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    Да имаше поима од темата ќе знаеше дека ова што си го пишала е суеверие и нема допирна точка со Христијанство.

На Frida- му/ѝ се допаѓа ова.
  6. sino.o.oka

sino.o.oka Популарен член

Се зачлени на:
    17 декември 2020
    Пораки:
    828
    Допаѓања:
    3.993
    Што им мисли, ајде баш ме интересира?

И неколку пати ( читај 100 ) нагласивте протестант, православен. Што толку е битна деноминацијата во поентава?

На Mazegin, pinklipstick и EvAngelos им се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.314
    Допаѓања:
    44.789
    Срцка, мислам дека треба да повториш статистика.

Овие податоци прво не се 100% релевантни затоа што не земаат во обзир кој се изјаснил само како културолошки верник или од религиозно семејство, кој излажал (затоа што 1905 и 1995 не е исто и битен е општествениот момент), кој се изјаснил како традиционален верник по книга...значи бројка како бројка не значи ништо ако не се согледа разлика измеѓу различни категории на верници.

Второ, околу 10% неверници(сумирано, без разлика дали се атеисти, агностици или нешто трето) да добијат Нобелова награда е голем удел со оглед на тоа што официјално неверници сочинуваат многу помал дел за разлика од оние што се изјаснуваат како верници.
    Така да, бројкиве се интересни за да ти фатат око, ама не се репрезентативни за она во кое веруваат најдобрите умови во светот.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  8. EvAngelos

EvAngelos Популарен член

Се зачлени на:
    25 февруари 2012
    Пораки:
    4.019
    Допаѓања:
    11.121
    Деноминацијата нема врска со темава, ама кога ЛГБТ активистиве ќе се најдат во ќорсокак со аргументи, им се раѓаат фрустрации и нервоза и ова е начинот на кој што ја канализираат таа нервоза - со тоа што ја завртуваат дискусијата од аругменти кон напад на личноста. Што друго им преостанува освен некако да не скараат, или да навредуваат, клеветата, етикетираат, омаловажуваат? Колку е пообразован човек, толку повеќе се фокусира на аргументи, а не на ad hominem т.е. напади на личности при дискутирање. И обрантото важи.

На Mazegin, sino.o.oka и pinklipstick им се допаѓа ова.
  9. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    images (4).jpeg :*

На EvAngelos му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.004
    Допаѓања:
    24.813
    На CameliaMiller и Angie1432 им се допаѓа ова.
  11. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    Благовремена информираност изгледа е генерален проблем кај атеистите.

12. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.004
    Допаѓања:
    24.813
    Бидејќи ружен колаж со .png од Исус, рендом Азијец и цитат со големи букви е многу добар извор на информации. :inlove:

На sparklie, BlackNight, CameliaMiller и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  13. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    Неговата изјава е уште од лани а ти мене ме чекаше да те информирам. :sun:

14. Broken♡

Broken♡ Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2019
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    533
    Што ме повлече кон исламот не беше некој еден аргумент или момент, туку чувството дека работите што ги читам веќе некако ги носам во себе. Како да имаше логичен ред и продолжение на тоа во што отсекогаш сум верувала, ама не сум знаела како да го именувам.
    До исламот дојдов по долг период на збунетост околу сопствените верувања, искрено како последен обид да си најдам мир. Разговорите со колеги ми ја разбудија желбата да учам повеќе, а колку повеќе читав и истражував, толку повеќе ми стануваше јасно дека ова има смисла за мене.
    Не беше нешто наивно или избрзано, туку постепен процес. Едноставно, внатрешно почувствував сигурност и мир што претходно ми недостасуваа, и тешко е тоа баш точно да се објасни со зборови.

На CameliaMiller, lovestoneddd и nena2010 им се допаѓа ова.
  15. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    Човек со највисок IQ у свет = рендом АзиЈец (facepalm)
    Атеистичка логика.

16. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    5.004
    Допаѓања:
    24.813
    Girlie, пошто си христијанка, знам дека си навикната на верување во глупости на слепо, ама чим не можеш ни името да му го напишеш и да најдеш извор каде е изјавено, за мене е рендом Азијец.

Друга ствар. Што има врска ако некој што знае да состави рубикова коцка во 2 секунди е христијанин?

Трета ствар. Мислам дека во животот немаш осетено нешто спиритуално, само се на хартија декларираш како религиозна и лупаш глупости на форум. Чао.

На CameliaMiller и Angie1432 им се допаѓа ова.
  17. nena2010

nena2010 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 декември 2010
    Пораки:
    21.633
    Допаѓања:
    137.861
    Жално е што мислат дека ако жената носи Хиџаб и опресирана. Не се свесни дека Хиџабот и опресијата не се поврзани. Напротив, многу покриени жени имаат кариери, излегуваат, се дружат.

На Broken♡ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. pinklipstick

Се зачлени на:
    30 декември 2025
    Пораки:
    233
    Допаѓања:
    585
    Не ни очекував аргументиран одговор. Живеј во незнаење што друго да ти кажам, гуд лак. :f:

19. Аргентина *

Аргентина * Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јули 2015
    Пораки:
    5.644
    Допаѓања:
    11.045
    Само што истражувањата те негираат околу тоа кој бил попаметен, постирав поназад сумирано за да не објавувам линкови. Има мал милион логични причини зошто атеизмот повеќе држи вода, туку не е тоа темата.
    Некој сака калифат да прави од општествата, тие дискутираат за ангелите на врв на игла.

Последна измена: 5 февруари 2026
  20. Iva:)

Iva:) Популарен член

Се зачлени на:
    9 април 2016
    Пораки:
    1.730
    Допаѓања:
    4.769
    Баш така, муслиманите и христијаните дискутираат на ист начин меѓу себе, си честитаме празници меѓу себе редовно а атеистите се пасивно агресивни во дискусија со огромна доза на омаловажување кон христијаните.

На pinklipstick и DS10 им се допаѓа ова.