Обично дечко ми купува, но не ми е проблем некогаш да купам и јас, нема ништо срамно во тоа. Најчесто купуваме од аптека, и тоа Durex или Sportex.
Вчера конечно и јас да се престрамам да купам кондоми досега секогаш купуваше дечко ми ама и мене ми дојде редот. Иначе ние секогаш Спортекс користиме со други се чувствувам несигурно незнам зошто.
Зошто така викате не е обврска на машкото да го купува кондомот. Вие сте таа што ќе остане трудна, не тој. Добро секако и двајцата се заштитувате од преносливите болести ама не му ја префрлувајте обврската само нему. Што се однесува до нас, ние купивме Дурекс 2 пати од третиот пат па наваму си користиме Тројан Strong,некако ми се поцврсти, посигурни. Еднаш земафме од оние прстенестите, беше онака поинтересно но немало некоја голема разлика, барем за мене и вака и онака ми е убаво
Во последно време користиме само Спортекс, а претходно Лајфстајл. Дурекс користевме на почетокот на врската. Ама сеедно ми е која марка е кондомот, битно да е добро наместен и да заштитува
Ние користиме само Дурекс и САМО од аптека. Што знам така посигурно си се осеќам. Другарка ми држеше предавања дека исто било каков и да е кондомот, демек кондом си е кондом па им пукна. Не значи дека мене со Дурекс нема да ми се случи ама некако ми се чини чим има разлика во цена, би требало да има и разлика во квалитет. Али еве нека не се Дурекс, нека се и Спортекс или Лајфстајл ама барем да се од аптека и да не се од оние на парче по 10-20 денари. Инаку немам купено до сега јас, мислам дека не би ми било толку срам, може малце ако има редица позади мене, али не до толку да не се решам да купам
А зошто никој не прочитав да ги користи тројан? Кај нас се поевтини од Дурексот, ама во Америка се поскапи од нив, секако и поцврсти и постабилни ми се.. од кога пробав со Тројан, Дурекс замина во историјата.. а за други немам ни пробано.
Абе ајде, поскапија и кондоми и све. Појќе ми се исплаќат да гледам дете, отколку секој втор ден кондоми. Поготово дурекс. Епа ние користиме тие SURE од 10 денари, си купуваме 20 за 200 денари. И свршува во мене, и досега ништо не се случило. Кондом може да пукне САМО ако е лошо наместен, ако има воздух во дупчето горе или ако е поминат рокот. И дурекс да имаш, ако не го намести убаво ќе пукне. А што е многу многу е. 120 денари за три кондоми. Пола плата на кондоми. Е на ти .!. Еднаш немаше од нашите, и бевме принудени да земаме дурекс. И дури ми рече дека тие "сурето" ( ), побрзо и полесно се навлекувале на "господинот." Така да, терајте и радувајте се што мислеле и на нас па ете имало и нешто евтино на оваа скапотија.
Без кондом-ништо од бизнисот. Дурекс најбољи, кога се нема money тогаш Спортекс, ма да има голема разлика измеѓу нив. Можеби мушкото не ја осеќа, али женското дфинитвно ја осеќа. Овие Спортексов не ги бива, а а. Дурекс рулз бејби! Сите ми се арни, најарни овошните.
Абе ајде, поскапија и кондоми и све. Појќе ми се исплаќат да гледам дете, отколку секој втор ден кондоми. Поготово дурекс. хахахха ме изнасмеа без кондом е најубаво пробајте ке се уверите
Колку секс-партнери сте имале досега? и еднаш да е во неделата ама со овие кондоми ме држи доооолго оти треба многу да запне за да излезе нешто од кај него а во меѓувреме јас уживам, ви ги препорачувам
Незнам колку чинат, ама можам да кажам дека лично ги преферирам Спортекс, а Дурекс ми прават проблеми (печење)
Кога ги користевме ние дурекс беа 95 денари кутивче внатре имаше 3 кондоми + лубрикант, но тоа беше пред 3-4 години сега не ги користиме, не ни ни требаат знаеме да си се чуваме, а и онака е подобро без кондом и за 2. Но вие доколку не сте во долга врска или брак обавезно користете кондом.
Дурекс се 95 денари сеуште, во Зегин, во трафики и маркети се поскапи. Внатре има три кондоми, нема лубрукант освен нели на самиот кондом ако мислеше девојката над мене А Спортекс не сум користела, но мислам дека се некаде околу 60-70 денари..
Jaс купив Дурекс пред неколку дена за 100 денари во кам , а спортекс незнам колку чинат ама знам само дека поевтини се од Дурексов .
А за оние од вас кои користат дурекс, кои ги препорачувате? Видов една фемка дека имаше препорачано preforma,што е со останатите? Ова малце фрка ми е зашто не се разбирам баш...