Дечко ми секогаш купува Durex,најчесто во маркет. Не купува секогаш исти,ама секогаш се durex Порано купуваше оние по 3 што се во пакување,а пред некое време почна да купува по 12 што се во пакување. Повеќе се исплатува така
Спортекс не сум земала некако не ми фаќаат око, Дурекс си е Дурекс. Обично pleasuremax ама полека, сите сакам да ги пробаме, иако ја не осеќам некоја разлика во кондомиве, што знамм
Можеби во аптеките се продаваат на парче, но не сум сигурна. Малото стандардно кутивче е сто денари, а наводно во Кам-маркет биле најевтини но немам купувано од таму. Во ДМ исто често имаат акции и ги намалуваат до 80 денари.
Дурекс, не знам како се викаат, ама знам дека кондомите имаат ситни топченца на нив Обично ги менуваме, и веќе не ги користиме extended pleasure заради еден инцидент, од тогаш овие другиве
Има на парче, 10 денари е едно. И бркаат работа. Во некои аптеки има и спортекс на парче. Мене ми е сеедно, разочарана сум од "квалитетот" на Дурекс искрено, не гледам што се толку "посебни".
Кондоми кои најчесто ги користам се дурекс. Сум пробала и со спортекс и со уште некои други. Не дека има претерана разлика меѓу тие и дурекс, туку ете, кога купувам се фаќам за дурекс, ако има durex sensitive, ако не било кои дурекс и навика веќе.
Со дечко ми најчесто користиме спортекс до сега ниту еднаш не не разочарале баш се добри имаме земано и дурекс Sensation и тие беа многу добри и многу беа осетливи како на гола кожа но купивме 3 пати и секогаш тој во средина беше искинат расипан и прекинавме да ги користиме, потоа пак отидовме на спортекс.
Неодамна со дечко ми почнавме да имаме секс. Секогаш пробувавме со заштита но јас неможам бидејќи чувствувам печење. Што би можело да е? До кондомите ли?
Не ти требаат мислења со искуство со тие кондоми туку битно е тој што го користи кондомот дали ќе ти овозможи квалитетно уживање со нив. Кондомот е средство кое служи за задржување на спермата, да не дојде до оплодување, и во принцип скоро сите што се продаваат во аптека се тестирани за издржливост и ако соодетно и правилно се чуваат пред се ќе си ја завршат сопствената улога. До кинење најчесто доага поради чување на топло или носење по џебови на кондомите со што доага до оштетување на материјалот и нормално потоа и до ќинење, или доколку девојката не е доволно влажна и се ствара триење кое доведува до несакани последици. Тоа им се случува пред се на оние мажишта кои мислат дека сексот почнува кога нив ќе им се дигне а завршува кога ќе им се спушти, и мислат дека предигра е кафето што ќе го пијат или оние „поинтелигентните“ мислат ако ја залапаат девојката од неа почнува река да тече и може да преминат на главното. Инаку како и за секој производ така и за овој некои го купуваат името мислејки дека ако купат име нема шанси да ги изневери, исто како кога купуваш телефон Нокиа, очекуваш да биде квалитетно а понекогаш и тоа знае да се погоди чкарт исто така кога купуваш Дурекс очекуваш да биде совршен малтене деојката да корне коси као на реклам, арно ама не зависи се од кондомот. Денес за се има кинески, копии па така неретко ќе најдете било што со буквално иста опаковка исто се само кинески производ. Затоа повеке треба да се внимава на земјата на потекло отколку на фирната.