Ние често имаме Durex Performа,и повеќе време трае сексот,ама мислам дека ми има дечко ми кажано дека не мирисале убаво.
хаха да да,не ги користиме за тоа,нема шанси.Епа многу задоволство не е арно,ако ме сфаќаш што сакам да ти кажам
На почетокот на врската користевме Дурекс ама голо си е голо бе. Имам доверба во дечко ми, па за брзо ги баталивме кондомите.
Дали некој има искуство со овие кондоми masculan germany. Случајно ги загледав во трафика по Јужен Булевар во Скопје , каде се врти за кон МВР .
gi kupuvame od market, do pred nekoe vreme decko mi postojano kupuvase megjutoa jas mu kupiv ednas odnosno kupiv za nas, i bese kako iznenaduvanje i ne bese nisto strasno pa mozam pak xaxaxa
Од кога ги пробав Маскулан ги баталив Дурекс. Јас ги имам користено само плавите бидејќи само нив ги имаше. Плавите имаат комбинирана текстура од линии и точки, многу се потенки и попријатни (споредено со истата варијанта од Дурекс) и имаат многу пријатен мирис (како розевите орбит, оние за деца Bubble ). Јас ги купував од Карфур за 75 денари ама сега нели е затворен а ги немам сретнато на друго место . Е сега како што напиша ти ја нема да можам да ги најдам, те молам ако сакаш објасни како полесно да стасам до нив, баш би ги пробала и другите видови . Ако ги пробаш пиши како си задоволен
Здраво јас не сум од Скопје па незнам како да ви објаснам.Јас одев од Станица Ролетурс кон Држ.волница.Кога одев по Јужен булевар го поминав Нико компјутери главното претставништво,потоа поминав преку еден надвозник каде има катна гаража висока бела , под неа маркет тинекс, продолжив од десна страна мал парк за деца,од лева страна имаше дирекција на мак.железници,право продолжуваш и од левата страна почнуваат мали баракчиња за симици,седвичари,имаше кафана и потоа е трафиката, наспроти мал паркинг за коли ,одма се врти лево за да одиш према главно мвр,на сам ќош е факултетот мислам за физичка култура,понатака е КАМ и десно е Држ.болница.Наспроти трафиката од десна страна кога гледаш е Рамстор од задна страна.Најлесно е пред да завртиш лево за кај МВР и факултетот одма под факултетот мислам зелена трафика беше.Досега ги немав видено на други места, а сум немал искуство со нив имаше два вида плави и мислам црвени.
Лубриканти на дурекс а исто и кондоми. Е сега зависи тука кој „модел“ на дурекс, и за каква намена. Пример тие што се ultra thin не се препорачливи за анален секс дури и со лубрикант, бидејки многу лесно се кинат посебно при првата пенетрација.
Sensitive црвените никако, ако ги допреш пукаат. Обично ги купувам Extended pleasure иако не гледам некоја разлика во времетраењето. Extra safe се покажале ок. Од лубрикантите го користам обичниот син што е и добро си ја врши работата. Се што набројав е од Дурекс.