Sekoj ima pravo na svoe mislenje ; toj shto ne misli nema pravo na svoe mislenje. Poglednete gi videata, analizirajte, oformete ralcionalni stavovi pa diskutirajte. Vo nieden sluchaj poentata na kreiranje na temava ne e da propagiram da duvaat lugjeto tuku da se informiraat i da ja osoznaat vistinata. Svetot mozhe da stane podobro mesto ako vistinata se diktira kako osnoven faktor.
Охоо, коњаков мој славен стана. Што добри примери давам значи! Туку се што сакав да и реплицирам на членката веќе го кажаа членовите погоре, така да немам што да додадам. Пис аут
Еве срцка да ти кажам,во Холандија како една од најразвијениве држави легализирана е.И да подобро им е него овде.Некој шо сакат да се напушит или наркоман ко наркоман,легално или нелегално,ќе најт трева,ќе се напушит.Е сеа друго е дали,ко овде,ќе морат да украдит од негде,да се истепат со некој,триста скандали да напрајт за да дојт до неа или едноставно да си појт да си купит од негде кај шо е подостопна и поефтина. А дека ќе спречиш некој да си пушит ак не е легална!јооок
Секое средство кое го етикетираме како некаква дрога, има исто толку придобивки, колку и негативни страни. Проблемот е што оние негативните прогресирачки те ништат, па не можеш долго да уживаш во останатото. Траварење е полесен порок, ама мене ми е веројатно во топ 3 најгадни. Имам одбивност затоа што, 1. смрди-корне, 2. конзумерот се однесува... баш типично, обично говори како закочен или неартикулирано се смее, 3. по повеќегодишна употреба се јавува дисфункционалност и во говорот, и во локомоторниот систем (на ова сум сведок). Исто така, иако не ме засега, добро е да се спомне дека постојат индиции за намалена плодност, ризик од рак на белите дробови поголем од оној што го предизвикуваат цигарите и појачани шанси да се манифестира наследно ментално заболување кај оние кои имаат генетска предиспозиција. Нормално дека ниту еден корисник не си ги признава овие работи ниту себе, камо ли на другите. Исто како што наркоманите и алкохоличарите имаат навика да релативизираат штетност на она што им е фино да го прават.
Aман, не пагаjте во несвест, ако пробаш мара 3-4 пати тоа не те прави автоматски наркоман. Смешни сте ми со тие застрашувачки приказни за мали деца, а што е наjтрагично се ви е само читано или слушнато од втора рака.
Која е причината да се легализира? Уште малку и хероин ќе барате да биде легален. Празни глави не мислат, слаби тела не се борат, затоа бараат утеха во дрога и алкохол.