Море таму и во Западна Македонија, треба да почнат да ги регулираат тие работи. Не знам шо праат МВР?? УЈП?? Дрн-дупки си играат!
Причината поради која не треба да се легализира е следнa: Пушењето марихуана предизвикува халуцинаации и слични ефекти кои се далеку од трезвеност па според тоа е дрога и не треба да се легализира. А маслото од марихуана е веќе легално така да нема да се вадите на тоа дека поради лек барате легализација.
Cista mariuhana vo MKD nema koga trevata ke im ostaree niz podrumi znaes li so sto go prskat Dilerite marihuanata za da ima efekt so Heroin... )
Сум пробал иако велев дека нема да пробам. 2-3 пати повлеков само, ефектите беа слични на халуцинации, имав чувство на среќа. Не бев во можност да размислувам трезвено тогаш, така да не гледам ништо добро во пушење марихуана.
Пхахаха затоа постои канабис индика . повеќето пушат ради халуцинациите и им ја смирува анксиозноста. На сите им делува различно не е секој организам ист. Ако не ти се свиѓа не пуши???? И да не се легализира пак луѓето ќе ја купуваат. Само кај нас тревата не е тоа што треба да биде пошто е прскана . Ако имаш среќа да пробаш од југ ќе знаеш.
Сакала ти или не марихуаната е дрога. Индика миндика не ме интересира, дрога е. Мене може и нешто друго ме смирува ама ако не е легално, стоп. Не постои никаква причина со која може да бараш легализација на дрога.
Samo vo Albania ima cista 100% sum siguren deka cista mariuhana vo Makedonija nema... Jas sum od Cair i site dileri od Skopje vo Cair ja kupuvaat trevata i znam kako go pravaat so sto go mesaat marihuanata... Cista vo Albania vo sekoe selo da ides imaat i e mnogu po evtino od kolku vo Makedonija..
Ама има и во Македонија луѓе кои сами одгледуваат и дилаат. Македонска.. Купувајте македонски производи Ти па!! Шо не кажиш кај има!?
Da i mng skapo go plakjaat ama kako sto vikaas ti za obicnite smrtnici cista marihuana nema a sekoj koj sto saka da kupi cista marihuana treba da ide vo Albania... )
па секако ќе мислиш дека е дрога ако земеш 3ка коа е испопрскана колку да има зголемено количество на THC ахахаха. Како си мислиш така твое си е. Тука како и да е не може да се легализира пошто сите имаат мислења ко од 14 век. И онака тоа ќе им штети на полицајците и терористите, се знае кој е најголем дилер на ганџа
Подобро мислење од 14 век а не наркомани по улица. Дали помалку или повеќе ТХЦ тоа создава ефекти во мозокот кои се далеку од трезвеност. А ако не си трезвен значи дека не можеш да размислуваш како што треба.
@WildMk Не знам, не дилам дрога, и немам конекции од таа страна за да ти помогнам. Ако ти треба нешто бубрег, тоа е веќе друг муабет.. @Walker7 Nope. Има и во Македонија ама како што кажав, ретко ја наоѓаат.
Демек сега никој не пафка, ако ја легализираат сите ќе се распафкаат?? Пред некоја година правеа истражување на влакно од коса во средни школи, во Гевгелија мислам. 70% пафкале барем еднаш во последните 6 месеци. Сеј мадро, жити мене. Во САД кога ја легализираа.. по некои држави, следеа трендови на конзумација. Имаше пикови во сите држави, после легализирањето, каде повеќе луѓе 'пробаа', за 2-3 месеци, си се врати на стандарндата бројка од претходно. Да не зборуваме за обртот кој се прави од тој бизнис, и им се зема директно од рацете на криминалците. Подобра борба против нелегално производство и дистрибуција, нема од легализација. Знајш, знајш! Само не кажваш
Ти не сфаќаш или не сакаш да сфатиш.не делува на сите исто!!!мене ништо не ми е иста сум дали сум трезна или напушена. Лабаво ми е и ме опушта и затоа користам. Не е ова флака па да се трескаме од земја и да кршиме коли. За прв пат да пушиш трева ништо нема да ти биде никој не умрел од тоа, поминува после 3 саати. Ако ти се допаѓа чуството супер пуши ако не батали. секој сам за себе си носи одговорнист