Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Коноп - марихуана

Дискусија во 'Општи дискусии' започната од Prijatelot, 14 јуни 2015.

1. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Какви се тоа психички проблеми?
    Баш ме интересира пошто и ја треба да ги имам.Се и сешто сум пушела и ме интересира де..

На WildMk и nensss им се допаѓа ова.
  2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    7.846
    Не знам многу за овие работи, но прв пат слушам дека прскале со хероин. Многу неверојатно ми е тоа.

На WildMk и ЕденЧлен им се допаѓа ова.
  3. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Прскаат и те како, на Косово и во Албанија со сѐ ги прскаат и после шиткаат хероинки.
    Прсканата трева е најчесто но и не мора да значи, кафеава со тежок мирис и вкус на сол на нешто горчливо, леплива е и ептен ептен непријатна миризба значи корне.
    Кога ќе се надуваш си избедиран скроз пошто те спушта и дури може и некој да халуцинира(не е страшно ама ипак), глава боли кашлаш при пушењето се корнеш.

На WildMk и Just.do.it им се допаѓа ова.
  4. hellocity

hellocity Популарен член

Се зачлени на:
    28 август 2017
    Пораки:
    3.082
    Допаѓања:
    6.661
    Епи напади имаше сега незнам дали е добро, можеби и да не е од тоа ама тогаш пред да добие таков напад пушел пред 2 3 саата..

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  5. маријана123

маријана123 Нов член

Се зачлени на:
    23 ноември 2019
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    4
    Ве читам и очигледно сте помлада генерација затоа послушајте совет од постари со искуство на темава.

Мојот син (26 год) веќе седма година како секојдневно пуши марихуана и стана буквално зависник го наруши своето здравје доведе до мачни сцени меѓу семејството и до степен да не може да му помогне ниту хоспитализација ниту лечење кај приватни психијатри.

Немој да верувате дека ви нудат квалитетна марихуана
    тоа е реткост...ќе ве навлечат да имате потреба за секојдневно користење а при долгогодишна употреба при најмал стрес во животот може да доведе до психоза депресија анксиознот нефункционалност илузии ....

Марихуаната која ја нудат по кафичи школи па и на улица ја мешаат со се и сешто не дозволувајте да ве наведат....го ризикувате вашето здравје и здравјето на родителите кои се борат за своите деца со последиците од секојдневната чума во државата ....марихуана

На GirlLove, simoncelicius, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.162
    Допаѓања:
    49.362
    Не можеш да станеш зависник од марихуана.
    Освен ако не пушиш хероинка.Чистата марихуана не ствара зависност, ТОА со што ја прскаат е штетното.
    Син ти нека го смени дилерот.
    И доста со тие муабети и мајка ми дома истото, ,,што ви ја нудат по кафичи и дискотеки”.
    У кој свет живеете?Кај нас секој втор е алфаш или тастер и не можеш туку така ти сегде да нудиш дрога.
    Во Прага да, седат на улица и ти вика marihuana?joint? Cocaine?
    башка еве и да нудат да кажеме, сѐ е до карактерот на човекот.
    Можеш да прифатиш а можеш и не да кажеш.Никој со сила (освен шизоманијаци) не може со сила да те натера нешто да направиш.

На GirlLove, WildMk и theowndemon им се допаѓа ова.
  7. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.230
    Во средношколските денови пробав неколку пати. Ништо посебно. Мислам, луѓето околу мене се смееја како луди (не знам дали стварно им дејствуваше така или глумеа, понесени ли беа од моментот, не ми е јасно...)
    Значи првите неколку пати како да немаше никакво дејство врз мене. После ми кажуваа некои правилни начини како се вдишувал димот итн, ама не бев нешто заинтересирана. :D

Сум имала само едно непријатно искуство, не знам што беше работата точно и сега не сакам ни да знам и да се навраќам на тоа многу, но се чувствував многу параноично, вознемирено. Дали било прскано, дали било нешто појако, дали било неквалитетно, не навлегувам.

Главната поента ми е дека никогаш не сум се релаксирала со помош на марихуаната, баш напротив, како да ме правеше поанксиозна и вознемирена, последниот пат. Оттогаш не сум пушела пак, и вкусот не ми е нешто особено.

Инаку немам ништо против. Сум за употреба во медицински цели, а и за рекреативна употреба, за оние што се љубители. Јас не сум:)

На Angie1432, WildMk и theowndemon им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.733
    Допаѓања:
    168.796
    То ќе да е до тебе и до мене Проми. :D Мене ми велеа "неправилно го возиш", евентуално научив како да го "возам". :rofl: Јас еднаш имав фул блоун паничен напад кога си ојдов дома пропратен со факинг деперсонализација, а до тогаш супер бев. Еднаш мост не можев да поминам оти ми е страв од тој конкретен мост оти му фалеше штица тогаш. :rofl: Мислам, мене трезна анкс ме фаќа да поминам од таму, не па под било какво дејство.
    Накратко ми ги нагласи стравојте, ми зголеми анкс.

И јас кикотењето немам сфатено дал е некој филм, али се имам фатено и јас како се смеам на неколку наврати поќе од обично ама одма ко да се пресечвам. (facepalm) :D

На GymGirl❤, WildMk и prominent им се допаѓа ова.
  9. Aleksandar1324

Aleksandar1324 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2018
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Дали чиста или не, итн., се решава едноставно со тоа што ќе се дозволи продажба на марихуана во одредени количества на месечно ниво... а ќе почне да се продава само во аптеките на лица кои имаат над 21 година. Тоа е одлично за почеток, без многу калкулирања, ама сакаат да го тераат тој црн бизнис под радар политичарите така да...

10. GymGirl❤

GymGirl❤ Истакнат член

Се зачлени на:
    7 март 2021
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    799
    Хахахаахахаха и на мене бившиот пред три год ми викаше зимаш два три дима и го пушташ на другите а не ти целиот одеднаш хахахахаххахахахахахаха а јас си се занесов си правам муабет со друштвово и не им го подавам :rofl: :rofl: :rofl: Не дека ми беше прв пут но незнам се занесов ваљда а и многу одамна немав дувано… Нема везе мн ми беше јако :rofl:

11. Realist1

Realist1 Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2019
    Пораки:
    1.489
    Допаѓања:
    3.758
    После 6 години репли изгледа добра роба :D