Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Константин Кајшаров

Дискусија во 'Слободно време' започната од Rakometar, 7 март 2017.

1. ^BadGirl007^

^BadGirl007^ Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    500
    Изгледа ти не гледаш.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. ^BadGirl007^

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    500
    Нема ништо лошо во бидување геј.

3. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.285
    Не секој што цитира Библија е христијанин. Повеќето секти ја толкуваат Библијата, па и муслимански секти има што го толкуваат Куранот.

На Tanjamm и Anah им се допаѓа ова.
  4. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.622
    Допаѓања:
    39.190
    Има многу вакви и во Америка, истото го прават, демек го бркаат демонот а луѓето паѓаат на земја и вриштат. Или "исцелуваат" болни луѓе на телевизија.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. ^BadGirl007^

Се зачлени на:
    27 јануари 2018
    Пораки:
    167
    Допаѓања:
    500
    Тој е далеку од христијанин, но проповеда христијанство, за да привлече "муштерии".

На cresa-jagoda, Feminka22, jacqueline.s и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    404
    Само да не се излаже човек да западне во такви кругови, од таму тешко се излегува. Ќе се излаже човек од мака и ќе потпадне под тие магиски енергии, многу е тешко да се врати од таму, додека си ја смири душата и додека се спушти на земја. Гордоста е многу опасна работа, сите вакви по ист принцип функционираат. Јас па јас, јас ќе те излечам, јас сум посебен, јас имам посебни моќи итн. Нивната заедница е посебна и „подобра“ од нашата. Им се гледа на луѓето во очите, оние што присуствуваат на тие семинари.

Претерана и вештачка радост, нешто како она New Age. Ова се многу опасни води за пливање. Можете и да си погледнете луѓе кои биле во тој New Age или слични вакви организации, кои следеле такви учења, како на крај си поминуваат. Не може човек после да се соземе и да си ја смири душата доколку се освести кај е и сака да се врати по вистинскиот пат, како паднат од Марс си после ваква добра ментална обработка. Опасни работи, кои навидум изгледаат не толку опасни и по малку наивни. Нема играње со тоа.

На оваа тема многу говори и монах Арсеније, кој самиот се има извлечено од таква средина. Многу мудро збори и точно ги опишува овие работи, за човек да може да сфати по каков принцип работат. Се е тоа гордост и суета дека ете јас сум најдобриот, имам посебни сили, нашата заедница е посебна, ова е чист сатанизам.

А за таквите лажговци што лекуваат во името на Бога, многу убаво и јасно си стои во Светото Писмо.

viber_image_2022-09-21_17-37-40-762.jpg viber_image_2022-09-21_17-37-41-372.jpg

И доколку знаете некој ближен да учествува во вакви работи, имајте на ум дека не секогаш последиците се веднаш видливи, понекогаш е потребно да поминат и 4-5 години за да се согледа кај ги носи патот по кој одат :)

На MeowMeow, Orthophill, Касија и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. jacqueline.s

jacqueline.s Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    4.124
    Допаѓања:
    20.285
    Точно, класичен секташ.

На GirlLove, Серотин, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.380
    Убаво кажа некој поназад овој поднаучил нешто од хипноза и тоа го користи да ги манипулира као демек ги исцелува, а тие што идат кај него да ја прочитале Библијата ќе знаеја дека само Бог може да исцелува.

На butterfly_91, АничеБананиче, Цунами и 2 други им се допаѓа ова.
  9. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.160
    Допаѓања:
    49.322
    Психопат
    А најчесто ваквите се под опијати
    И добиваат синдром Бога

На FridaodaMk и Серотин им се допаѓа ова.
  10. Sielo❤️

Sielo❤️ Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2022
    Пораки:
    777
    Допаѓања:
    2.893
    Овој Кајшаров и беше најдобар другар на Будимир кога се врати во Македонија после смртта на Тоше.
    Се сеќавам го шеташе низ емисии, зборувајќи како ја спасил, а он си промовираше песничиња.:rofl:
    Секташ.

Ништо веќе не ме чуди во оваа држава, посебно што сите го ова знаат не е од вчера исто како и темава.
    Само што повторно се актуелизираше заради видеа кои беа објавени на иг инаку не е ова нешто ново.
    Како и се друго ,секое чудо за два дена додека пак не се заборави.

На GirlLove, Серотин и Аргентина * им се допаѓа ова.
  11. АничеБананиче

АничеБананиче Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    535
    Допаѓања:
    3.794
    Тоа и го цитирав погоре

12. Orthophill

Orthophill Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2012
    Пораки:
    1.864
    Допаѓања:
    4.575
  13. Luciferka

Luciferka Истакнат член

Се зачлени на:
    18 август 2020
    Пораки:
    1.202
    Допаѓања:
    1.741
    Нека е секташ или што сака нека биде негов проблем, проблемот кај човекот е што врши хипноза и надри лекарство казниво согласно кривичниот законик.

На cresa-jagoda и Feminka22 им се допаѓа ова.
  14. tanjita

tanjita Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    1.207
    Допаѓања:
    3.844
    Никој не сподели искуство лично.
    А како ги бутка , што им прави? Каква е таа психноза? Видеово што е постирано е страшно, плачат врискаат, паѓаат, повраќаат. Страшно.
    Јас не можам да верувам дека некој те допира и оп у несвест.
    Како им се верува на вакви луѓе ко Кајшаров. Не знам!

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Fraxinus

Fraxinus Истакнат член

Се зачлени на:
    19 септември 2021
    Пораки:
    211
    Допаѓања:
    1.287
    Потполна измама. Значи гледав видео, женава паѓа на под се влечка додека овој ,,и' го вади ѓаволот", а таа го вади телефонот од џебот и го фаќа в рака за случајно во влечкањето да не и' испадне и да не го изгуби.
    Чиста глума. Верувам дека додека ти вадат ѓаволи од тебе последното нешто на коешто ќе мислиш е мобилниот.:)

На AthenaAsamiya, MeowMeow, BlackNight и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Wideperpetual

Wideperpetual Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2021
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    703
    Nema vrska tipov so hipnoza toa sto go pravi e klasicno magisko deluvanje preku okultisticki obred taka da toa sto go gledas luge sto povrakjaat i se onesvestuvaat e realno ima okuktno deluvanje i izleguvaat losi energii(demoni) . Kaj sekoj sto e vo malce polosa psihofizicka sostojba postoi demonska opsednatost taka da delot okolu egzorcizmot e realen. Samo problemot e sto tipov e prevarant i ovie okultni znaenja mu se steknati a ne vrodeni kako dar od boga i gi koristi za zamajuvanje na luge so problemi i ekonomska pridobivka taka da toa isceluvanje sto go pravi e od gjavolot ne od boga. Na nekoi mozebi ke im pomogne izvesen period, no po nekoe vreme istite tie luge ke se vratat so istite ili so polosi problemi posto demonite ne se isteruvaat samo so obicna okultisticka seansa, ako ne se resi pricinata na problemot, menuvanje na zivotni naviki i t.n. bolesta i demonite se vrakjaat vo mnogu polos oblik. Taka da ova sto go pravi e dosta opasna rabota a luge sto odat kaj nego ke se soocat so mnogu pogolemi problemi podocna.

Последна измена: 30 септември 2022
  17. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.272
    Допаѓања:
    5.534
    Овие реално ни повраќаат, ни паѓаат, се е фејк.

На FridaodaMk, Fraxinus и Feminka22 им се допаѓа ова.
  18. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.924
    Допаѓања:
    3.862
    Jas imam ideno pred 15 godini, kako dete, t.e majka mj me odnese nekoj i imase kazano za nego...bev vo losa sostojba od pregolem strav posle smrt na bliska osoba, so meseci ne idev vo skolo ne mozev ni od krevet da stanam, samo po lekar bev, ne mi pomagaa ni psiholozi ni lekovi, ne znam sto mi bese pregolem sok i strav verojatno..
    Togas imase bas klasicna ordinacija so vraboteni pozadi SOK banki, kako sto se.sekavam kazuvaa deka raboti so bioenergija, ne bese kako ova sega..i
    Koga otidov imase dosta luge i deca.
    Ova paganje, klatenje, jas ne osetiv takvo nisto, ama imase sto pagaa i ne deluvase ko gluma :|bukvalno se nisaa :|.
    Dali mi pomogna ne znam , mislam deka da zatoa sto nabrzo mi bese podobro.
    Sega ne bi odela kaj nego za ziva glava, ama ete togas roditel vo bezizlezna situacija me odnese.