Од каде нарачувате леќи? Порачував од елени ама сега ми викаат дека многу им каснеле, а мене не ми се чекаат 2 месеци, има ли некоја оптика преку која што побрзо им стигнуваат, некој ако нарачувал скоро или пак сама онлајн да си порачам од некаде? Инаку јас сум со астигматизам и мислам дека заради тоа е и ова каснењево на ваков тип леќи.
Од полскава страна ми стигнаа за 10 дена. Вчера ги подигнав во пошта. Порано чекав и по еден месец. https://soczewkikontaktowe.istore.pl/
Гледав онлајн и јас ама на сите страни стандардно си има да одбереш цилиндер секаде исто, а мене во рецептата друг ми пишува што не можам тука да го изберам.И изгледа не можам да порачам вака, а баш им пишав на едни и ништо конкретно не ми вратија.А искрено поекономично и побрзо е онлајн, ама тоа е.
Ги провери сите овие што се за астигматизам? https://soczewkikontaktowe.istore.pl/pl/soczewki-astygmatyczne-toryczne Друга опција е lentekontakti, од таму за две недели ми стигаа.
Да да проверив.Гледав на неколку страни, меѓу кои и lentekontakti, ама не можам да најдам за мене зашто докторката колку што сфатив од рецептата ми има пишано -0.50 и -2.00 за цилиндер а тука по интернет никаде не гледам таков избор.
Пиши им на ОптикаЛМ и рецептата сликај им ја . Јас оттаму нарачувам на тој начин.Стигаат за 2 до 3 недели а некогаш и порано.Е сега имам пред 10 ина дена нарачано па ќе видам кога ќе стигнат. Нарачувам и за асигматизам.
Провери точно како ти е рецептот или сликни го тука да видиме, зашто искрено нема логика да ти има пишано рецепт за леќи кои се толку специфични за наоѓање. Преку Елени на пример ако си ги зимала Аироптикс, би требало да ги има истите на сите страни каде што има аироптикс за астигматизам. Од Елени ти рекоа дека потенцијално би ги имале ама треба да чекаш два месеца? Не ме сфаќај погрешно, не мислам дека измислуваш ама и лекарите знаат (или би требало да знаат ) дека има органичувања какви леќи се достапни и према тоа и ја пишуваат рецептата.
Па можно е и јас да грешам и да не читам добро , еве ќе го ставам тука, зашто баш се мислев што е што.Инаку и претходно носев леќи ама сега ми зголеми диоптер, штета само не можам да го најдам претходниот извештај да споредам.А од Елени порачував само сега ми рекоа дека многу им каснеле а мене ми треба за побрзо па затоа тука пишав за други оптики.
@Angie1432 следен пат чувај ја кутијата од леќите и според неа нарачувај. Јас нарачав од полската страна, за 2 недели ми стигнаа до дома. Порано ги плаќав 3000ден. и тоа со попуст, а сега дупло поевтино ме фатија, 1400ден. 2 кутии.
Ете така, како што ти вика Guns N roses 1.75 и 1.25 сигурно ги имаш на полската како цилиндер, нарачувај немаш гајле
Здраво девојки. На 31 Мај нарачав леќи од полската страна ама сеуште не ми се стигнати. Им пишав меил ама не ми одговорија. Некаков совет што можам да направам?