Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контактни леќи

Дискусија во 'Лице' започната од Vip83, 17 август 2015.

1. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.200
    Да убави се, стварно се природни. Само јас сакам некои светли сино-сивкасти такви како на членката погоре. Ги разгледував овие на Аир Оптикс и имаат некои баш такви ама не знам дали на потемно око фаќаат.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    106.052

Да зависи и од твојата боја на очи. Овие што ги носев не беа светли имав страв да не делува вештачко. А има и посветли, sterling gray можеби би ти се допаднале :)

3. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2017
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    31.200
    Баш тие и ги меркам. :) Ќе ги купам што ќе ги купам ама дека ќе успеам да ги наместам малку потешко. :D

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  4. cooll

cooll Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2010
    Пораки:
    3.025
    Допаѓања:
    10.523
    И од FreshLook имаат sterling grey, предобро стојат, само што јас ја гледам бојата од леќата додека ги носам и ми пречи тоа. :|

5. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    106.052

Јас го имав истиот проблем , и не само тоа туку и ми трнеше окото од нив.
    Имаат поголем дијаметар од тие на Air optix , јас дека носам обични air optix леќи, тие во боја таман ми беа на окото. За тоа одредува очен лекар

На cooll му/ѝ се допаѓа ова.
  6. CrAzZyYy

CrAzZyYy Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2011
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    2.212
    Ќе се мачиш малце на почетокот и после рутина ќе ти стане, прво леќите па шминкање.
    Иначе јас имам уште едни темно плави накај зелени ама тие не ми се од Адактар не знам од кај се ми ги поклонија и некако леќата е по дебела и потешко ги ставам, а и ме заморуваат после неколку часа, додека овие од Адактар многу се тенки и не ги приметувам дека ги имам.

7. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    2.466
    Девојки, досега користев меки леќи на Bauch&Lomb. Се мислам сега да пробам Air Optix. Има некоја што ги користела и двете? Кои се подобри?

8. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.524
    Допаѓања:
    106.052

Air optix ги користам 10 години , одлични се. Меѓутоа внимавај , најдобто очен лекар да ти каже какви да земеш зошто сите леќи имаат различен дијаметар , па може тие нема да одговараатт на твоите очи

На Bella__ и Orchidea им се допаѓа ова.
  9. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Користев до пред година дена на air optix и сум презадоволна мојте беа 3 пара по 3 месеци еден пар беше отприлика година дена ( не ѓи носев секој ден ) .Сакам пак да ги нарачам но предложете ми вие од која страна или оптика ги нарачувате? :)

10. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Леќи во боја колку време е дозволено да се користат? Некаде прочитав околу 6 месеци да се користат па после да се направи одмор, конкретно дека се во боја. Дали тоа има врска и дали е воопшто точно?

11. GirlVolley

GirlVolley Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2020
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    2.371

За тоа не знам. Знам само леките во боја дека многу повеќе го сушат окото од безбојните. Имаат помала пропустиливост на кислород и многу мал процент на вода.

На elvittta му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    466
    Јас немав појма за ова и ги носев 2 години без пауза. Очите ми станаа ужас пресуви и диоптријата ми се зголеми (не дека е од тоа..) Докторот ми рече дека полошо нешто од леќи во боја за секој ден не сум можела да им направам на очиве.

На GirlVolley му/ѝ се допаѓа ова.
  13. elvittta

elvittta Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2015
    Пораки:
    245
    Допаѓања:
    316
    Јас немам проблем, не ми се сушат очите а ги носам неколку саати за излегување само. Ама тоа што слушнав малце страв ме фати, а секакви видеа сум видела од инфекции на очи што им се случило на луѓе и затоа не бев сигурна. Засега немам проблем, но и доктори ми збореле како било полошо во боја.

На Larea му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Larea

Larea Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јули 2020
    Пораки:
    250
    Допаѓања:
    466
    Да ни јас немав проблем дур ги носев. Отидов на контрола пошто видов дека изгледа диоптерот ми се променил и тогаш ми кажаа и ми препишаа капки за ептен суви очи. Мада јас ги носев од сабајле до вечер без вадење две години така… Само за излегување мислам дека нема никаква штета да ти направат, ставај капки пред кога ќе ги извадиш.

На elvittta и GirlVolley им се допаѓа ова.
  15. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    2.466
    Јас денес порачав од оптика ЛМ од Струмица. Решив да ги пробам Air optix, 1900 денари 6 леќи, ама жената ми рече дека се месечни.

Еве линк
    https://optikalm.mk/kontaktni-lekji/air-optix-plus-hydraglyde?sort=p.price&order=ASC

На Bella__ му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Истите ги имав,топ се само купи си течност од аптека ќе ти треба :) мислев да сменам ама изгледа пак ќе ги нарачам. Фала ти

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.152
    Допаѓања:
    2.466
    Да, порачав и течност од истата фирма. Така ми препорача продавачката. Ќе видам како ќе се покажат :)

На Bella__ му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Bella__

Bella__ Активен член

Се зачлени на:
    20 март 2023
    Пораки:
    262
    Допаѓања:
    295
    Супер,се надевам дека ќе ти се погодат те чекам да ми кажеш како ќе ти е . Со среќа .

На Orchidea му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Slow18184

Slow18184 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 април 2015
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    937
    Повеќе од 13 години носев Bauch &Lomb, сега зедов Air Optix Hydra месечни. Очите не ми се толку суви како претходно.

На Bella__ и Orchidea им се допаѓа ова.
  20. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2017
    Пораки:
    3.260
    Допаѓања:
    12.217
    Некој да нарачувал од полската страна пред скоро? Дали стигаат?