СДК веќе два часа пробувам да ставам леќи за прв пат и при крај со живци сум. Како ги ставате тие што носите за две секунди?? Цело око ми се затвора и ја исфрла леќата…
Долниот капак го отварам и ја ставам леќата долу,после со зеницата ја фаќам леќата и трепкам за да се намести,таа се лепи кај треба. Со вежбање е пократко од 2 минути има туторијали на јутуб ама прекомплицирано е прикажано, а уствари не е.
Да не ти е леќата обратно па затоа? Никако пробај 1-2па одмори неколку саати па пак 1-2 , ако не бива отиди на доктор таму ќе ти помогнат.
И јас го имам истиот проблем, ептен време трошам за да ги ставам и нервоза ме фаќа, па ене ги така стојат и ретко ги ставам. А наочари за надвор не носам, па си излегувам и не препознавам луѓе. Ако има некоја финта, споделете
Читам во темава за нарачување леќи од полската страна. Гледам, моите леќи се доста поевтини таму дури и со достава заштедувам. Сакам да нарачам и ме интересира дали рокот на траење е коректен и дали сте задоволни од испораката? Не сакам да купам кутија леќи и да испадне дека се произведени на пример пред 4 години и имам уште 6 месеци рок на траење Инаку за брзо и лесно ставање леќи, @christinnn ако сè уште не си влегла во шема, ти препорачувам да откриеш како најлесно можеш да ги држиш капаците отворени, тоа е најбитно бидејќи така леќата нема да се допира со трепките. Од начинот на кој мене ме научија во ординација, до ова сега како ставам и вадам леќи нема благе везе. Јас лично со домалиот и средниот прст ги отварам капаците и со показалецот директно ја ставам леќата на око. Многу нежно допирам и таа сама си се лепи и толку, 1 секудна работа . Ако ти е тешко да ставаш директно на око, стави ја леќата од страна на белката и само сврти го окото на таа страна, леќата сама ќе се залепи.
Дали некој нарачувал сега скоро од полската страна, до кај ви се леќите? Уште од 19ти јануари нарачав,уште немам ни број за следење на нарачката, им пишав меил и не ми вратиле.
Zdravo, imam meki lejki za vid koi sto se mesecni, dali od otvaranjeto i prvoto nosenje traat 30 dena ili vo zavisnost od brojot na nosenja?
Кога ќе ги осетиш дека почнуваат да ти стануват непријатни тогаш треба да ги смениш.Може и 2 месеци да ти траат.
Кога ќе ти станат посуви ќе ти го иритира окото ќе мораш секако да ги смениш. Може и 2 да ги користиш.
Дали некој што носи леќи за астигматизам пробал да носи обични? Малку касно ги нарачав и нема да ми стигнат на време а ми требаат леќи па добив идеја да купам во меѓувреме од другиве зашто за нив не се чека. Свесна сум дека без потребната корекција нема да гледам совршено, ама па неќам да носам наочари. Дали некој носел вака да ми каже како му било?
Леќите ги даваат по шема, во однос на диоптерот кој го имаш, диоптерот на нив е помал од оној на наочарите. Ако е ептен мал цилиндер можеби ќе поминеш и без него, за поголем цилиндер скоро е невозможно да поминеш без него.
Дали постојат контакти леќи за цилиндар -3.00? Имам пробано да носам со -2.25 ама лошо ми е. Како се движат цените ако постојат воопшто?
Јас носам -3.00 на двете очи(со цилиндар) ги користам овие леќи и супер се (тука во Грција ги купувам 28 евра е една кутија за едното око со по 3 пара ) има од 3 пара и од 6 пара
Знаете во Скопје каде продаваат поединечно леќи? Не во кутија. Ми треба само еден пар да купам, но двете се со различна диоптрија