Дали некој знае која би ми била посоодветна опција при нарачка на торични леќи? Претходно, на левото око за леќи оската ми беше 180°, а на последниот преглед гледам дека ми препишале со оска 5°. Сите леќи што се достапни почнуваат од 10°, па дали да изберам леќа со 10° или 180°?
https://zegin.com.mk/mk/omisan-univis-bio-rastvor-za-leki-360-ml Дали некој ја користел оваа вода за леќи, добра ли е? Некако многу разлика во цена ми е со renu. Тие бааѓи поскапи се
Јас ја користам оваа и ми одговара. Сум користела и Рену, не забележав разлика. А пример Прокулин не ми се свиѓаше.
Вчера нарачав леќи од двете страни ( полската и лентеконтакти) , па да видиме за колку време ќе ги донесат. Дали некој знае кај цилиндричните леќи таа ознаката B.C. 8.7, пишува дека е за закривеност на леќата дали прави многу разлика ако нарачам 8,6 наместо 8.7 ?
Здраво, носам очила веќе една година, но сакам да пробам леќи, инаку имам цилиндар, па би сакала да ми препорачате од каде земате леќи, како се движат цените и на колку време ги менувате?
Сакам да си нарачам леќи онлајн, но малце сум збунета. Едното око ми е - 3, другото - 1,75. Е сега некое викаат дека ова е диоптер, а некои викаат дека е цилиндар. И сега не знам кога барам леќи онлине дали да барам со диоптер со горенаведеното. Исто така да нагласам дека имам и цилиндар и на упатот пишува Axtis 180°
Сум ја користела, за нијанса подобра од Прокулин, ама далеку од тоа дека нема разлика со Renu, и тоа како има разлика како да не ги носам истите леќи. Мене не ми се допадна. После -3 и -1.75 што пишува sph или cyl?
Дали кога нарачувам леќи онлајн треба и оската да ја запишам? Дека нема таква опција за да изберам (разгледував леќи на Амазон). Исто така, ова значи дека немам диоптер, само цилиндар?
Искрено не знам за торични леќи не сум нарачувала досега. Вака како што ти е пишано на извештајот, немаш диоптер, само цилиндар.