1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. SuperGirl2010

SuperGirl2010 Популарен член

Се зачлени на:
    13 ноември 2010
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    316
    Не си грешка. Yazz имаат 28 и не се прави воопшто пауза со нив. Со едно пакетче завршуваш па со следно почнуваш наредниот ден. :) А за другите не знам.

2. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Порано користев контрацептиви,но не за заштита од бременост ,туку како терапија против циста на јајник . Ги користев Логест контрацептивите и ужасно се нервирав под дејство на тие хормоните,се поправив 7 кг ,ми се отвори апетит и постојано бев гладно . Ги пиев скоро година дена,пошо цистата ми беше инаетчија и не сакаше да пукне :lol: Па тек по таа година се ресорбира и се куртулив од маките.Моето искуство е многу лошо во поглед на несакани психофизички манифестации,така да и откако почнав да имам активен сексуален живот на крај памет не ми паѓаат.

3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    ^^
    Можеби требало да ги промениш таблетите штом не ти одговарале. Секоја жена, а и маж, има различно ниво на хормони кои ги прозиведува нивниот организам, и не секои таблети одговараат подеднакво.
    Јас почнав со Цилест, па после 5-6 месеци почна да ми се гади од нив, ги сменив со Логест (по договор со лекарот), па со нив супер терав. На инсистирање на мојот доктор ги пробав Јасмин, кои тогаш беа тазе излезени и демек многу добри, а дупло поскапи беа од Логестот. И само еден месец ги пиев, но бидејќи ми се јави пак гадењето си се вратив на Логест.
    Се на се излезе дека Логест совршено ми одговараа, ниту килажа сменив, ниту ми се гадеше и повраќаше.

4. BonnielovesherClyde

BonnielovesherClyde Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    5
    Извинете девојки сакав да ве прашам, како може да се искористат овие таблетки за одложување на циклусот за неколку дена?:) Баш прв ден од одмор ке ми дојде :(((

5. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Не си грешка. Yazz имаат 28 и не се прави воопшто пауза со нив. Со едно пакетче завршуваш па со следно почнуваш наредниот ден. :) А за другите не знам.[/quote]

Ама последните 7 се бонбончиња :) чисто да не се изгубиш низ деновите, да си тераш според режимот, инаку го немаат хормоните што ги имаат останатите 21 таблетка
    Значи сите се во право :) зависи кој какви користи

6. firequeenn

firequeenn Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.236
    Допаѓања:
    6.671
    Jaс досега не сум користела ниту едни од овие контрацептивни таблети оти мног ми е страв од некои пореметувања. На пример можам да се поправам , да ми растат влакна насекаде , ухх.
    Сестра ми има користено и многу се поправи , едно 5-6 кила секако . Од тогаш скроз си ги отфрлив од умот , сепак има и други средства.

7. Ani.taa

Ani.taa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2010
    Пораки:
    175
    Допаѓања:
    62
    Девојки знаете ли колку пари се овие Yazz сега правам гинеколошки преглед па сакам да почнам да ги земам. пишете ве молам, фала однапред

8. Isabel

Isabel Популарен член

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    1.590
    Допаѓања:
    2.410
    Не сум користела, но знам дека треба да се знае кои ти одговараат според хормоните, за да не настанат некои несакани дејства.

На Ani.taa му/ѝ се допаѓа ова.
  9. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Девојки да ве прашам вчера почнав со Diane 35 имав вртоглавица вечерта, денес се е ок барем за сега...
    Дали треба секој месец да идам кај докторката за рецепт да ми дава, и да закажувам преглед или само да појдам, или можеби нема потреба од тоа :^)
    Инаку со рецепт и плаво картонче чинат 211 денари за сите што ги интересира :)

10. AlicaInWonderland

AlicaInWonderland Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    3.624
    Допаѓања:
    9.805
    Мене ќе ми напише 4-5 рецепти и си ги зимам после. Не одам посебно за секој месец. Прашај го твојот гинеколог дали ќе ти даде така, нема потреба од преглед на секој месец

11. Zbuneta20

Zbuneta20 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2011
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    2
    Значи пазете со контрацептивните апциња многу , јас погоре прашав дали имаат некоја врска со алкохол и цигари и да имаат. Кога се консултирав со мојот фармацевт ми кажа дека од контрацептивните апчиња ако се користат подолго време се многу штетни и така мојот гениколог ми ги даваше две години со паузи и еве јас денес имам кандида и е многу досадна. повелете и проверете сами http://www.notformen.mk/zdravje-i-fitne ... 02-47.html
    http://www.rak.mk/index.php?option=com_ ... Itemid=592

12. damaskop

damaskop Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Очекувам брзи одговори. Докторката ми е на одмор ,згора на се Недела е ....го завршив 1-то пакување од таблетките јасмин на 13.07. денес добив во упатството пишува на 8- от ден да се продолжи со наредното пакување :( а мене докторката на рецептите ми напишала да ги пијам прв ден од крварење ....и сега стварно сум збунка ПОМАГАЈТЕЕЕЕЕЕ

13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Немам пиено ама колку што знам се прави 7 дена пауза, значи од 8миот ден продолжуваш.

14. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Вистина ли е дека е послабо крварењето кога се пијат апчињава?

15. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    мораш 8миот ден да почнеш, без разлика дали крварењето престанало или не...
    гинекологот нема замена со друг? мора да има..најди телефонски број, замоли некој друг нека ти пише рецепт.....

16. damaskop

damaskop Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    не да е вистина туку е чудо јас го испив првото пакување јасмин во мојот живот баш поради тие причини (станував анемична по секој циклус, со вртоглавици и 300 чуда) и сега се прашувам дали е нормално да имам ваков циклус?

17. damaskop

damaskop Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Јас имам рецепт туку ми беше збунувачки, докторката ми напишала на рецептите од прв ден на крварење а во упатството пишува на 8 -от ден се почнува ново ???

18. damaskop

damaskop Истакнат член

Се зачлени на:
    23 јуни 2011
    Пораки:
    27
    Допаѓања:
    4
    Фармацевтот требал да ти каже да пиеш B-COMPLEX за да не ја нарушиш вагиналната флора а со тоа нема да имаш проблем со кандида а чим веке ја имаш пиј што повеќе .

На Zbuneta20 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. male

male Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    224
    Допаѓања:
    174
    Девојки го испив првото пакување, завршив во четвртокот и еве скоро 4 ден али уште немам крварење или слично...можна ли е ситуацијава?ме плаши некако :(

20. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.350
    Сакам да почнам да користам, па прво да си прашам :)
    Дали се на рецепт, ако се, дали на секое одење кај гинеколог за рецепт ќе ми наплаќа, кои се најдобри и колку чинат? :wasntme: