jas pijam Jaz piluli veke 1 mesec no bidejki sum pusac sakam da prestanam da go dovrsam pakuvanjeto pa da prestanam ili mozam koga sakam da gi prekinam?
Procitaj si vo upatstvoto, mislam deka mozes koga sakas da gi prekines. Jas gi pijam vekje godina dena i sum prezadovolna od niv. Imam pieno i Jasmin ama od Jaz sum daleku pozadovolna
ne pisuva zadovolna sum i jas sega za sega no zaradi cigarive sakam da gi prekinam se zgolemuval rizikot pisuva
Јас ги користев едно добри 8-9 години(со прекин нормално за првата бременост) а и јас сум пусач така да не знам на кој ризик мислиш ,дали мислиш на тоа дека ќе се намали контрацептивната моќ? Пошто можност за такво нешто не постои........А ако мислиш на оние контраиндикации што ги пишува на нив за одредени заболувања од тип на рак или не знам што еве јас ти сум ЖИВ ПРИМЕР дека такво нешто нема .........ако ти одговараат продолжиси да ги пијаш и не му ја мисли (во буквална смисла на зборот)
da go ispijam prvovo pakuvanje i da vidam kako ke deluvaat pa ke vidam pisuva nesto deka so pusenjeto se zgolemuva rizikot od krvni grutki a otkako ke gi prekines se se vraka vo normala menstuacijata ti ostanuva isto redovna ili?
Првиот месец после прекинувањето може да дојде покасно или порано,ама после тоа ДА се се враќа во нормала
И јас почнав да ги користам Јаз, за да ми се среди менструацијата, ми кажаа дека помагале и за слабеење
velat deka najdobri bile a vo vrska so slabeenjeto samo pomagaat da ne se zadrzuvaat tecnosti vo organizmot :\
Jas gi koristam jaz tabletite eden mesec i koga go dopiv prvoto pakovanje mi dojde mnogu malku menstruacija duri nezabelezitelno.Dali ima sansi da sum bremena?
Jas gi koristam jaz tabletite eden mesec i koga go dopiv prvoto pakovanje mi dojde mnogu malku menstruacija duri nezabelezitelno.Dali ima sansi da sum bremena?
Норлево таблетата е само за прекинување на бременост а не контрацептивно средство.....значи се пие во екстремни околности а не редовно и чини некаде околу 600-700ден
па можеш ама не е баш пожелно.а смеам ли да ги прекинам по само еден месец употреба и без контрола од лекар?
Здраво девојки, би сакала да ми помогнете вие што имате искуство. Сакам да почнам да користам таблети за контрацепција, ама врска немам какви таблети да земам. Веќе прочитав дека не се штетни односно дека не се останува стерилен. Би сакала да ми кажете според вашето искуство кои се ефикасни и како се користат. На пример можам утре да купам и да почнам да ги користам, или треба да чекам до менструацијата? Исто така ме интересира ако сакам да ги прекинам можам одма или треба да испијам одредена доза? А да не заборавам- колкава им е цената? Би била многу среќна ако ми одговорите. поздрав
Прво ќе си отидеш на гинеколог и ако е потребно ќе си направиш испитувања. Хормони се, па затоа прво консултација со стручно лице. На своја рака не е препорачливо. За останатото - зависи кои контрацептиви ќе ти ги препорача лекарот, па ќе ти каже како да ги пиеш, кога и колку долго.
Девојки, јас до пред некое време стереотипно мислев дека се штетни, потоа малку пребарав на нет, сфатив дека не само што не се штетни туку и се корисни- освен како контрацепција (регулирање на месечен циклус, акни, нема никакво здебелување), но јас се размислувам дали се 100% сигурни, имам постојан партнер и сакаме да пробаме, какви се вашите искуства? што ако се заборават и се има секс? Поздрав
http://a1on.mk/wordpress/archives/91428 ... Y.facebook Ова само ми го потврди она што го знаев, а кое ми беше кажано од лекар-гинеколог. Штетни се, и тоа многу. Често кога се обидував да дискутирам во врска со таблетите, ме правеа заостаната, неука и проста. Ете сепак се докажа моево тврдење. Кој што сака нека каже, сепак се штетни и никој не може да ме убеди во спротивното. Затоа внимавајте со користењето.