1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    8.013
    Абе луѓе што сте чудни. Цела Америка од 16години ги кљукаат девојчињата со таблети, па гледам испоумираа.
    Убаво си објаснуваат гинеколозите (или само јас сум била среќничка пола час да ми објаснуваат :^) ) дека се препорачливи за девојки над 30годишна возраст и многу важно пушачи! Посебно Диане 35 веќе не се препорачуваат поради можните индикации, меѓу кои се и згрутчување на крвта- причината за смртта на жените во Франција.
    Пред мене гинеколог одби да и препише контрацепција на жена од 35 години, пушач.

Истиот муабет како за тампоните. До душа кај нас и од промаја се умира, што да кажам.

2. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Еве за Диане зборат цел ден денес ќе ги укинуваат од употреба :o :o :o
    По се изгледа јас спирала ќе си ставам :?:

3. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Ги клукаат инаку како мислиш дека фармацевските компании профитираат а на гинеколозите баш им е гајле за последиците и кој тебе те излажа дека се препорачуваат за жени пушачи? Посебно над 35 години? Баш од таа причина што си ја навела жените пушачи се под висок ризик! И не се само Диането, ова важи за сите контрацептивни таблети. Во упатството се наброени сите последици од овие таблети ако сакате и ќе ви ги набројам. Не е работава дека во нашата држава се заостанати или конзервативни па одбиваат да ги пијат.

4. Noemi

Noemi Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2010
    Пораки:
    2.073
    Допаѓања:
    8.013
    Фино си се потрудила да ми објасниш, ама сум направила печатна грешка што требала да ти стане јасна од вториот дел од мојот пост, кога веќе знаеш дека не се препорачуваат за пушачи.
    Да, конзервативни сме и пишуваме секој ден по темата Дали сум бремена, и немаме основни сексуални познавања, затоа одбиваме ваква контрацепција.
    Ама затоа секоја трета двојка се потпира на пул аут методата, како сигурна превенција од бременост. Аха, да.

Испитувањата за грутчување на крвта и серија други не се прават залудно пред препишување на контрацепцијата.

5. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Ух,не да немам време за акање по гинеколози моментално али морам да одам. Сакам да почнам со контрацепција, но мојов гинеколог малце си е смотан и што и да му речам тоа ќе ми пише. Според ваше искуство,кои таблетки се најдобри, не држат вода и не прават пореметувања во хормоните?

6. Filiposka

Filiposka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    384
    Допаѓања:
    261

Ако имаш над 25 год би ти ги препорачала Јасмин..........јас долго време го користев и бев многу задоволна од нив.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Ич не се тие смотани верувај многу добро знаат што прават само воопшто не им е гајле. И не можеш да знаеш дали позитивно или негативно ќе делуваат дури не почнеш да ги пиеш.

Па дека во Америка ги клукаат со хормони затоа секоја година не се зголемува бројката на бремени тинејџерки или вие мислите доволна ќе ви биде пилулата за заштита од бременост, па да не зборувам за спб? И не се толку конзервативни кај нас колку што не ги интересира за последиците што ќе ги сносат мислат само на подобриот дел, може родителите не им кажале но имаат достапен интернет 24/7.

На DigY му/ѝ се допаѓа ова.
  8. DigY

DigY Популарен член

Се зачлени на:
    4 мај 2011
    Пораки:
    3.479
    Допаѓања:
    6.482
    Фала на мислењата девојки :* :*

9. Nade-sunrise

Nade-sunrise Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2012
    Пораки:
    1.455
    Допаѓања:
    4.694
    Дали некој користел YAZ за проблем со акни и како ви делуваа? И дали откако ќе се прекинат проблемот се враќа или?

10. Babauu94

Babauu94 Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Yasmin не! Здебелува, прави целулит и влијае на расположение многу, yaz би ги препорачала :)

11. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    таблетите делуваат само на вид, ослабнува видот ако се користат повејќе од еден месец

12. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Ти си ги користел? :D

13. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    секако дека не сум ги користел, моја блиска личност ги има пиено поради здравствени проблеми, лекарот рече дека видот ке се намали, неизбежни беа, после пиење диоптерот се промени.

14. Konfetka

Konfetka Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    35
    Знам дека може да настанат компликации доколку се носат контактни леќи и го пишува тоа во упатството затоа напишав дека имаат и многу негативни ефекти апчињата, ама за ова првпат читам дека може да се намали видот.

15. vice27

vice27 Активен член

Се зачлени на:
    22 декември 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    32
    може е 1 од 1000 случаеви ама сепак постои и затоа го напишав

16. UniqueS

UniqueS Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Го пијам веќе второто пакување од YAZ таблетите . Со првото беше се во ред , добив менструација кога ја испив првата бела плацебо таблета. Е сега, вчера ја испив првата таблета од второво пакување и не добив менструација. :( дали можеби знаете што може да биди причината :sweat: инаку имам односи , без кондом значи , но партнерот не свршил во мене тоа со сигурност.. ве молам за одговор многу сум загрижена :(

17. Babauu94

Babauu94 Активен член

Се зачлени на:
    21 август 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    1
    Не мора на првата, јас добивам на последната бела, почекај не се сеќирај :)

18. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Ми треба помош. Дали некој ги има користено таблетите Норлево? Ако некој ги има нека пиши инбох.
    Благодарам

19. LilMissBossy

LilMissBossy Истакнат член

Се зачлени на:
    6 март 2010
    Пораки:
    517
    Допаѓања:
    203
    Ќе може ли некоја феминка која ги има користено Jaz,да ми ја каже нивната цена,дали одат задолжително со рецепта од гинеколог,како се пијат и да ми препорача гинеколог кој ги препорачува овие таблети? Јас сакам да почнам да ги користам,но прво сакам да се консултирам со стручно лице и да направам испитувања на хормоните :)

20. emilce

emilce Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2012
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    5
    jaс сега користам јаз таблетки само сто ги поцнав 1 недела дали е мозно да сум бремена оти маз ми има свршено во мене?