1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    ете имелдето ме потсети за косата,страшно ми паѓаше...

2. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.622
    Допаѓања:
    10.349
    Косата уште понагло ми опаѓа откако ги оставив :o
    Ама тоа е, еднаш ти поремети работата па додека на телото да му дојде дерман... Мене ме тестираа откако ги оставив, се сомневаа дека сум отишла во рана менопауза :sweat: излезе дека не сум, фуууууј, и сами се вратија работите во нормала за 3-4 месеци, и со мензисот и со растење на бебешки нови влакна :emo:

Како што реков сум била на други таблети пред тоа и не ми направиле вакви проблеми. За секое тело различно, ама вреди да се пази на симптомите и да не се игнорираат. Буквално со Јасмин ми беше како некој да ме бавно трови симптоми, ама додека да се свестам и јас, пет месеци бев на нив. И се мислам сега откако Гласна рече за биењето срце. Јас лани кога добив панични напади за прв пат и се уплашив дека ќе умрам уште бев на Јасмин тогаш.

Моментално сум на депот инекција која ми ја ударат на рака како вакцина на секои три месеци и немам нус појави од неа, ама окото како на јастреб за можни несакани ефекти, и едвај чекам да му дојде редот на маж ми на листата за васектомија, оти до тука ми е од хормони. :tmi:

На Glasna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Glasna

Glasna Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2012
    Пораки:
    1.047
    Допаѓања:
    2.179
    јас бев решена,место пилули да ставам контрацептивско чипче во рака,па на година дена да мењам...ама бебе превари и тоа ќе го одложам за понатаму :$

На imelda му/ѝ се допаѓа ова.
  4. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Значи од досега прочитаното, за секоја жена одговарат различни контрацептивни таблети.
    Некои ги фалат Јасмин, некои имаат нус појави.
    Исто и со сите останати видови на таблети.
    Дури не пробам не можам да знам..

Страшна работа :(

На bubamara12345 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. AnaAni

AnaAni Активен член

Се зачлени на:
    25 септември 2013
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    12
    Jas eve veke 7-8 meseci si gi pijam YAZ i a vi kazam bas mi se svigjaat. Znam da si poplacam od nigde nikade, ama dobro de - barem mi olesnuva :P Se salam, ne znam dali takvata emotivnost mi e od apcinjata ili pa od momentalnata situacija vo kojasto se naogjam. Problem mi e samo sto pocnaa recept da mi baraat po atekive, samo vo edna zegin ne mi baraat, pa si odaam samo tamu kako popce sekoj mesec :D

6. maja90

maja90 Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2011
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки. Сакав да ве прашам дали има некој искуство со Јаз таблетите , и како се чувствува при конзумирање на истите. јас почнав пред неколку дена.. незнам дали е до мене , но самата психа ми прави чуда у глава :D значи немам никакви нус појави од апчињата. едноставно не ми се верува дека такво мало апче ке ме заштити од несакана бременост. само ми е потребно нешто како поттик дека се ке биде во ред доколку ги конзумирам редовно и секој ден во истото време. се чудам на технологијата медицината и хормоните како едни такви мали розе апчиња може да спречат да се создаде нов живот... тоо емотионал :D :D :D :D па охрабрете ме чекам :rofl:

7. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Женски пред да одам на нареден преглед сакам да прашам за совет и одговор, ако знае некој. Јас пред неколку години пиев логест, па јаз, за проблемите што ги имам со циклусот. После тоа ми беше се во ред до оваа година и сега пак пијам јаз- уште пола паковање имам. Е сега сакам да прашам бидејќи сакаме дете т.е. сакам да останам бремена, дали после завршувањето да почнеме со обидување веднаш или да чекам некое време. И кога се случува овулацијата после завршување на тие 24 активни таблетки?

8. cherry02

cherry02 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2014
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки
    Имам закажано гинеколошки преглед на 12 овој месец, сакам да побара од гинекологот да ми препорача контрацептивни таблети, е сега ме интересира какви прегледи и испитувања ќе треба да направам, пред да добијам препорака за контрацептивни таблети
    Фала :)

9. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.548
    Микрогинон без рецепта одат ? И која цена се точно ?

10. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.891
    Допаѓања:
    25.968
    Девојки, почнав со Јасмин, ќе пробам 2 месеца да видам како ќе ми биде, иако не сакам да ги пијам подолг период. Ги земам само за контрацепција, не од здравствени причини.
    Е сега, прашањето ми е, дали на некого му се случило да има кафен исцедок по завршување на мензис, и ако да, колку време трае?
    Јас читав дека ова е нус појава, ама ме интересира колку ќе трае.

Фала ви

11. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас кафениот исцедок по завршување на менструација не би го нарекла нус појава, туку доцедување после менструацијата. Каде слушна за вакво нешто? :^)

12. KuklickaSk

KuklickaSk Форумски идол

Се зачлени на:
    20 јуни 2010
    Пораки:
    6.891
    Допаѓања:
    25.968
    Нус појава е кога пиеш контрацепција.
    Инаку, од кога ги пијам Јасмин буквално не престанав да крварам. Прво имав засирена крв, сега крварам со свежа крв. Ги пијам прв месец, по препорака на доктор, само за контрацепција, ама ќе ги прекинам на крај на пакувањето.
    Што ќе ми е контрацепција ако крварам цел месец. (А многу честа негативна последица од контрацепцијата било постојано крварење во првите три месеци).
    Па само за контрацепција, ќе се пазиме како и до сега...

13. girl96

girl96 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    29
    Малку сум збунета, па си реков тука да прашам. Гинекологот ми ги препорача Јаз таблетите, само што му спомнав дека имам силни болки при менструација. Но, јас не сум сексуално активна и не ми треба засега таблети за контрацепција. Да напоменам и дека ме сними на ехо и ми рече се е во ред, нема никакви цисти или слично. Значи, сакам да прашам за мислење, зошто ми ги препорачува таблетиве кога очигледно немам потреба од нив? :?:

14. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    Јас сум на Диане 35 но не како контрацепција, туку ќе ги пијам само 3 недели за оддолжување на циклус. Сакав да прашам можно ли е да ја зголемат сексуалната желба? :lol: На упатството како нус појава го има сосема обратното, а мене па зголемена ми е и тоа многу. Не знам дали е до нив или мајка природа. :D

15. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    3.773
    диане 35 за одложување на циклус? :o кој паметен ти ги даде , полоши од нив нема, еден куп смртни случаеви имаше, ај да има некое хормонално пореметување па ај ке помине некако, ама за одложување од азган да се пијат :x јас кога ги пиев бел ден не видов а и многу други.
    За одложување на циклус се примолут нор има многу пишувано за тоа на форумов.

16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
    Јас за мои 25 години ни едно контрацептивно апче во уста немам ставено.

17. Tanjamm

Tanjamm Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    8.844
    Допаѓања:
    12.396
    Подобро. Јас знам многу жени на 35,40 мажени кои кажуваат дека никогаш не пиеле.

18. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.168
    Допаѓања:
    177.089
  19. butterflysk

butterflysk Популарен член

Се зачлени на:
    24 мај 2013
    Пораки:
    1.878
    Допаѓања:
    3.773
    има многу жени кои мора да ги пијат заради хормоните, јас заради нередовен цилус ги пиев,при лечење на стерилитет исто ги даваат, но како заштита од бременост треба да е некој тиру риру за да ги пие

На Lovely93 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Angella13

Angella13 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 септември 2013
    Пораки:
    49
    Допаѓања:
    7
    девојки имам 14 години, и немам добиено 2 месеца а веќе 2 години добивам ,мислам 2 години откако имам добиено прв пат поминаа...и сестра ми вели да пијам апчиња за котрацепција, дали да почнам,што велите вие?
    позз;*