1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. Lovely93

Lovely93 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2013
    Пораки:
    2.637
    Допаѓања:
    2.018
    ^ Во ред, можеби не ја сфатив што сакаше да каже, во секој случај не барав закачки, само кога веќе ме цитираше си се дообјаснив. Поздрав.

2. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Планирам да одам наредната недела за пап-тест и ќе продискутирам со гинекологот за можна употреба на контрацептивни таблети, (поради немил настан минатата недела) имам фобија од кондоми.
    Спиралата ми е премногу risky па таблетките ми се видоа како најдобар избор сега за сега.

Бидејќи идат само преку лекарски рецепт, прашањето ми е дали е препорачлива проверката на хормони или е задолжителна?

3. Devils-Candy

Devils-Candy Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    32
    Во поголемиот број случаи не е задолжителна, меѓутоа не е на одмет да се направи. Јас веќе скоро 2 години ги користам Јаз и сум презадоволна. Кога ја прашав докторката за контрацептивни пилули, прво ме праша дали имам некоја хронична болест, генетски потенцијал за хронична болест и за општата здравствена состојба. Видејќи немав никаков проблем, не ми рече да ги проверам хормоните, само ми ги препорача Јаз бидејќи имале мали дози на хормони и биле идеални за млади девојки. Така да, гинекологот ќе ти каже дали има потреба од проверка на хормоните :)

На DzingrlakaDzikica му/ѝ се допаѓа ова.
  4. anagjorgjievska1

anagjorgjievska1 Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2014
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    10
    би сакала да знам цената на тие таблети колку е

5. gagaa

gagaa Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Od narednata nedela ke pocnam da gi pijam diane 35 bidekji imam problemi so neredovna menstruacija.Dali so konsumiranje na ovie apcina ne smeam da pijam alkohol voopsto ili nema vrska toa ?

6. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    491
    Ми бараат рецепт за Јаз кои инаку ги пијам 3 години. Рецептот треба да го замам од матичната општа или матичниот гинеколог?

7. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.548
    гинеколог

8. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    491
    Готово веќе :) инаку да кај гинеколог треба

9. DulceChiquita

DulceChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2012
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    300
    Јас ги пијам Јаз, е сега ме интересира дали можам да пијам алкохол? Затоа што во упатството не е спомнат алкохолот, и од кога ги пијам до сега немам пиено алкохол, ама еве идат празници па ме интересира доколку пијам алкохол секако не ни пијам многу, ама дали би имало некои последици од тоа?

На sj *O* му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    На DulceChiquita му/ѝ се допаѓа ова.
  11. cinderella93

cinderella93 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    49
    дијагностицирани ми се полицистични јајници, и гинекологот ми препиша да ги пијам јаз, дури и пред да ме прегледа кога само ме виде на лицево , кое искрено не знам што да правам од што ми е со акни и црвенило особено во пределот на образите, веднаш ми кажа дека имам проблеми со јајниците. скоро една недела ги пијам и искрено се надевам дека ќе имам позитивни ефекти и во врска со акните и со покачување на килограмите, бидејќи стварно ми е потребно. Но пред да ми ги препише не правевме некои хормонални испитувања, како што повеќето имате наведено, само брис ми зеде и сега кај и да е треба да одам да го земам резултатот. Сакав да прашам дал би имало некој проблем, бидејќи не направив никакви хормонални испитувања? А искрено воопшто не сакам да ги користам овие таблети, ама ако како и кај вас имам и јас позтивни резултати, навистина би била презадоволона бидејќи со години мака мачам со регулирање на циклусот, и со акниве, а богами и со килажата...pa едвај чекам да покачам некое килце :)

12. siki-silvija

siki-silvija Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    zdravo jas sum nova na femina i sakam da ve prasam pocnaf da gi pijam kontraceptivnite tableti jas go ispif 14apce od prvoto pakuvanje i imaf nezastiten seks deckomi svrsi vo mene sakam da znam posle kolku dena stitat od bremenost a da kupam apce za den potoa dali ke mozam da sprecam bremenost pominati se 15 casa ama bidejki e nedela duri utresnipt den ke mozam da kupam okolu 9sto znaci ke pominat negde okolu32,33casa ve molam za pomos mnogu sum ocajna pozz i fala odnapred

13. Penkalce

Penkalce Истакнат член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    7
    @siki-silvija Нема потреба да купуваш апче за ден потоа,штом веќе ги пиеш Јаз таблетите :) Доколку се придржуваш до упатството заштитена си без гајле

14. siki-silvija

siki-silvija Нов член

Се зачлени на:
    15 февруари 2015
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Фала многу на одговорот сакаф да знам бидејки ми е прво пакување, прочитав на еден сајт дека треба да бидат испиено најмалку 2пакувања па да бидеш заштитена сепак многу благодатам

15. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    491
    @siki-silvija Јас колку што сум информирана, за да почнат комплетно да функционираат контрацептивните таблети потребни се 2-3 месеци. Тоа не значи дека може да забремениш во првиот месец од кога си почнала да ги пиеш, но не значи ни дека треба дечко ти да свршува во тебе. Сепак заштитата од бременост не е 100% и да ги пиеш подолг период, па затоа избегнувај свршување во тебе.

И дај научете да пишувате, не се пишува сакаФ, почнаФ, имаФ.... никој не бара да се изразувате литературно, ама вакви грешки е срамота да ги правите. Не го сфакај ова лично, не мислам само на тебе туку на сите кои ги прават овие грешки. Ај тука многу ви е гајле како пишувате, ама на училиште/факултет е срамота да сте вака неписмени.

На Aleksandarreal му/ѝ се допаѓа ова.
  16. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Здраво девојки ми треба помош :)
    Ги пиев Јасмин две години поради цисти и сега ги прекинав пред две недели. Инаку добив на 31јан. ми траеше 3/4 дена и ми течеше помалку. Послед имав односи 15/16 јан, и имав незаштитен на 8ми јан, втората тура беше без заштита ама сврши надвор. Од тогаш 16јан немам имано односи бидејќи сме од различни градови. Гиникологот ми кажа одкако ќе ги прекинам после еден месец да одам на контрола. (Ми се паѓа почеток на март)Сега овие неколку дена се осеќам подувано,почесто мокрам,имам зголемено бело прање и некогаш ја мени и бојата.денеска ми се случи да повратам.имам и главоболки. што мислите што ми е? искрено се плашам од бременост ама нели штитат апчињата

На deckoto му/ѝ се допаѓа ова.
  17. deckoto

deckoto Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2012
    Пораки:
    185
    Допаѓања:
    138
    нема што да се плашиш бидејќи кога сте имале односи, ти веќе си ги користела апчињата така да тогаш си била заштитена

18. vaga1992

vaga1992 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    1
    Правев и тест сабајле негативен излезе :)

19. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Пијам Микрогинон, ова ми е втор месец.
    Првичната причина заради која ми ги препиша гинекологот е тоа што имам една циста на левиот јајник, и имам премногу болен циклус и страшен ПМС. Е сега се среди и ПМС и болките, но цистата сеуште си стои.

Дали имате искуство со овие контрацептивни таблети?

20. Vesna.Spi

Vesna.Spi Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2012
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    126
    Многу настинав, уствари и грип може имам, ме боли дишникот и плуќата при кашлање, утре ке одам на лекар, и сигурно ке ми дае антибиотик.

Е сега, знам дека не е препорачливо контрацептивни и антибиотик, сте пиеле истовремено?