@Vesna.Spi Во самото упаттво пишува дека пиењето на антибиотици го намалува дејството на контрацептивните и дека во тој период треба да се користи кондом како дополнителна заштита. Не знам какви пиеш но мене со јаз ми се има случено и да прокрварам заради антибиотиците, но ако пиеш антибиотици продолжи да си ги допиеш контрацептивите до крај. А дали има нешто штетно најдобро да си го прашаш докторот.
Jas so godini gi piev i nemav nikakvi problemi,sum piela i antibiotici vo isto vreme...sekoj organizam e razlicen no od moe iskustvo se bilo vo red
Ги пијам Јаз веке 10ден но крварењето не и е сопрено од циклусот. Ова ми е прво пакување дали го имал некој истиот пробле не крварам како во циклус туку онака малце.
Не се грижи истото ми се случи на мене , крварев и после циклусот но повеќе беше како бледо црвена боја или кафеава, мојот гинеколог ми рече дека тоа е спотинг и било нормално во првите три месеци од користењето на контрацепцијата. Мене ми престана после првото паковање, и веќе од второто после циклусот немав крварење
Zdravo feminki.Sakam da Ve prasam vo vrska so pienjeto na kontracepcijata Jaz.Gi pijam veke 4 meseci.Dobivam redovno menstruacija koga doagaat na red da se pijat ne aktivnite tabletki, no e mnogu oskudna i mi trae dali 2 do 3 dena preku sila.Pa me interesira vase iskustvo dali e kaj Vas taka ili ne.Pred da pocnam da pijam kontracepcija imav dosta po obilni menstruacii i traea do 5 dena.isto taka sakam da Ve prasam dali vi se poznati nekoi negativni posledici otkako ke se prestanat da se pijat tabletkite na primer zgolemena vlaknetost na lice taka nesto.(od toa mi e najmnogu strav).Ve molam nekoja ako ima iskustvo so ovoj vid na kontracepcija neka go spodeli.
Devojki, mi docni dva meseci mentruacijata i denes bev na genikolog, bremenost nema tuku nekoja cistia mi go poremetila dobivanjeto...i deka imam najcesto so deckomi sex bez zastita ( toj ejakulira sekogas nadvor ) no nikogas ne se znae, moze da se desi i od edna kapka bremenost, pa genikologot mi preporacha kontracepcija Jaz. Mene mi e strav najvekje od debeleenjeto i drugite sttetni posledici sto gi predizvikuvaat apcinjata za kontacepcija...Pa, sto mislite vie konkretno za ovie, kako demek pomalku stetni bile a najefiksni ...Mislenje vase ? Pozdrav
Denes se e napredno pa taka i apcinjata Moj sovet poslusaj ginikolog , dali e Jaz ili drugi hormonski apcinja isto e,sekako deka si imaat i dobri i losi strani no moze kaj tebe pa ni edna kontraindikacija da ima
Zdravo devojki, sakam da ve prasam dali nekoj od vas imal vakov problem, imam policisticni jajnici i ginekologot mi gi prepisha JAZ, gi pijam vekej 10 dena megutoa mn mi se oteceni gradite i,liceto pocna da mi se frla so akni (najvekej delot kaj bradat) sto pted toa nema, mi ispagjaa pred da mi dojde ama nito strasno 2 3 maks a sega i cisticni takvi so bolat stv mi e cudno deka vo upatstvoto pisuva deka gi sreduva aknite ne deka kje se nafrlam cela
Ferhundela, jas od denes pocnav so pienje na JAZ, i bas ke vidam kako kje mi deluvaat, pa kje ti soopshtam inache mene najvishe mi e strav da ne mi predizvikaat kachuvanje na kg . kje vidam efekti , pa kje pisham ..Poz
Јас се консултирав со мојот гинеколог и ми рече да ги прекинам одма,и од вчера векје не ги пијам и денеска гледам до утре најкасно кје добијам а само со ми заврши ама нормално е дека ги прекинав, иначе за килажата да правиме реално муабет ако знаеш да се контролираш ако се храниш здраво нема да качиш верувај никој не може да се поправи ако не јаде количински многу и нездрава храна во тоа никој не може да ме разубеди се е до тоа колку кје успееш да се воздржиш, јас сум навикната имам 21 година веке 5 години сум повекје на здрваа храна пазам и си ја одрзавам килажата варирајки 2 до 3 кила преку зима, не се секирај контролирај се јади здраво и избегнувај после 8 да јадеш кога кје те фати криза пии водаа и кје ти се згади и кеј ти се одјаде ајде good luck не се секирај, кај секој индивидуално делуваат апчињава па пиши какви резултати кје имаш баш ме интерсира поздрав
Ferhundela Јас со тежината морам да признаам дека имам проблем. 70кг а сум 24 години, едноставно имам многу апетит, кога почнав да ги пијам овие, нагло ми се зголеми апетити уште толку. Дали спортуваш нешто, предложи ми и некој вид на храна што ќе ме заситува барем....
vaka belichi , veruvaj ova ne e kazano od pamet tuku e cista vistina. ti nemozish da oslabish ako ne prevzemish nesto ti valjda nemas nikakva fizicka aktivnost. ako sakash da zivees zdrav zivot i da izgledas dobro moras da sportuvas devojko. Sekoe sabajle 5 dena vo nedelata ke trcas ke si najdis mesto za trcanje nekoj park ili neznam sho ako si od selo ke najdis po nekoj pat ke trcas ne ti treba izgovori. sekoe sabajle ke trcas na gladen stomak samo ke si prajs limonada na sabajle samo limon i voda bez seker i trgnuvas da trcas, ako ti bara dusata blago ke jadis med ili ovosje i ke gledas da se hranis pozdravo mozam da ti napisam i cel rezim samo ako se zainteresiras sama ke si najdis imas na internet. BEZ SPORTUVANJE NIKOJA DIETA NEMA EFEKT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ova da ti bidi jasno kako den.
Види вака Белучи јас никогаш не сум била на некоја стриктна диета, секогаш сама сум си ја одредувала храната по колку кје внесувам и што едноставно со текот на времето си го научуваш телото нја што како ти реагира, почни да пиеш како прво по две кила вода на ден насабје можеш лимон со млака вода и мене тоа ти делува многу добро во забразување на метаболизмот ако внесувај три доручеци со многу салата и овоше и измегу зимај си некоа узинка коа кје осекјаш многу глад напии се една чаша вода па пробај да јадеш да видиш дека многу брзо кје се заситиш, битно е да си решен во тоа што сакаш да го постигнеш да не забушаваш, кје мораш ,малку да ја заборавиш брзата храна, јас сега веке не ни чуствувам потреба од брза исхрана а коа кје ми се присака си дозволувам заради тоа што тоаа е многу ретко еднаш два пати па и еднаш се живее не можам од се да си кратам, пред се пробај со хранаата да се одвикнуваш од нездрава исхрана а после пробај и да бидеш поактивна вози точак, пешачи ако имаш време запиши се на инсенити или на кик бокс многу се ослабува од овие две работи aко сакаш уште нешто пиши ми во порака слободно
Пак проверив хормони, океј се, немам полицистични јајници, но имам зголемена влакност особено на лицето, бев на ендокринолог и ми ги пиша јаз таблетите....не сакам воопшто да ги земам ама морам за жал...има некој искуство со јаз, ги има пиено, позитивни,негативни коментари?
Дескарада од Јасмин Диане и Јаз овие се најмала доза на хормони, јас ги пиев сега периодотзаради полицистични јајници мегутоа ги прекинав пред два три дена заради тоа што имав контра ефект, имам претежно чисто лице и почна да ми се фрла акни и ги прекинав, и тоа забелажав секој вечер во 10 ги пиев и како ке станам утрето имав ново акна секој ден буквално, и сега од кога ги прекинав три дена веке ми се чисте лицето ама сепак ке кажам кај секој организам различно реагираат
Здраво женски За прв пат почнав да користам контрацептивни таблети YAZ, денес ми е 10 ден откако ги користам, и имам се' уште крварење/ менструација и болки во градите. Се јавив кај гинекологот ми рече да продолжам да ги пијам, но ова не престанува. Дали на некоја од Вас Ви се има случено ова? И што да правам? За колку време престанува? :/
i Исто бев и јас, крварев така малку цело време градите ми беа исти како за добивање отечени, мегутоа мене почна и многу лицето да ми се фрла и се консултирав со гинекологот и ми рече да ги прекинам и ми се повлекоа акните ми се исчисти лицето, ако гинекологот ти кажал така продожи да ги ги пиеш сепак се хормони и за тоа е така и во упатстовото пишува дека можеш да имаш такви реакци.
Јас имав проблем со акни порано, но сами по себе ми се средија. Претходно ми кажа гинекологот да земам контрацептиви за тоа, но јас не сакав. Сега почнав да ги земам заради бременост, но гледам дека имам несакани ефекти... и ми е страв да ги прекинам сама по себе.... не знам што да правам :/ ти благодарам
Јас ги пиев заради полицистични јајници мегутоа немав акни така пред добивање по 2 ,3 да ми излезат ама од коа почнав да ги пијам хаос ми се направи лицето и ги прекинав за тоа и одма ми се среди, кај секој ралично делуваат, иначе од јасмин , дијане овие имаат најмала доза на хормони најслаби се и баш примети на росположението како ке ти влиијаат, мене ми идеа периоди коа многу плалчев ама брзо ми миена
Баш денес бев кај друга докторка и таа ми кажа дека „Јасмин“ биле појаки малку, и од нив нема да се појавело крварење после циклусот, како од "Yaz", зашто биле слаби затоа се јавувало крварењето после циклусот.... Сепак фала многу