1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. Kate...Kate

Kate...Kate Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Луѓе несакам да ве плашам ама добро е да знајте штотуку прочитав на интернетов дека во Сад и Канада ПОЧИНАЛЕ 23 жени од земање на контрацептивни таблети од јаз и јасмин крвта се згрутчувала а стотици жени со последици. Ме фате страв бидејќи и јас ги пијам Јаз препорачани од гинеколог имам испијано 1 пакетче а препорачано ми е 6 месеци да пијам

На zekzeki му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Kate...Kate

Kate...Kate Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    prasav i vo apteka dali se zgrutcuva krvta od Jaz mi rece na 100 ispitanici 1. Ama sepak postoj takvo nesto

3. SheIsDSun

SheIsDSun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    девојки, со мои 28 години се срамам да прашам а од пусти срам неможам да прашам ни гинеколог. (facepalm)(facepalm) пробав да се информирам на интернет, но секаде поделени мислења. дали ако пијам апчиња за контрацепција може дечко ми да сврши во мене?

4. fallenangel

fallenangel Популарен член

Се зачлени на:
    23 јуни 2010
    Пораки:
    2.150
    Допаѓања:
    16.150
    Може да сврши во тебе но за да не останеш бремена треба внимателно по упатството да ги пиеш таблетите. Подетално нека ти објасни некој што знае како се користат овие таблети пошто ја не знам.

5. SheIsDSun

SheIsDSun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    па штом решив да пијам, сигурна сум дека ке ги пијам редовно и на време. ме интересира дали ако го следам упатството 100 % барем вреди и ке можам да имам целосен, непрекинат секс :)

На Petar80 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Kate...Kate

Kate...Kate Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Mislam deka nema da ostanis bremena ako gi pies redovno ama mene nekako mi e strav i me cudi toa sto i jas pijam kontraceptivni apcina ama gi pijam vo 11casot na sabajle a imam seks vo 10 ili 11 navecer i mi e strav da ne ima mnogu sati pominati od ke go ispijam apceto i da ne deluva (da si ostanam bremena) ili nema gajle ako znaj nekoj od iskustvo neka kazi

7. peperutche21

peperutche21 Популарен член

Се зачлени на:
    28 јуни 2015
    Пораки:
    332
    Допаѓања:
    1.004

нема да останеш бремена и затоа и тие се наменети ја ставаш твојата матка на мирување

8. SheIsDSun

SheIsDSun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    а вие што пиете таблети, пак практикувате дечко ви да не свршува во вас?

9. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Ги ставаш јајниците во мирување.

@Kate...Kate без разлика во кој дел од денот ги пиеш, се додека не утињаш ниту една таблета заштитена си.

Јас кога пиев на времето си практикував свршување внатре.

На SheIsDSun му/ѝ се допаѓа ова.
  10. madim

madim Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    se pijat 21 den pa se pravi pauza 7 dena.Primer pcnuvas vo ponedelnik pies tri nedeli znaci zavrsuvas vo nedela.pravis pauza cela sedmica i pak pocnuvas vo ponedelnik.ne smees da promasis ni cas.dodeka e pauzata imas ciklus.jas gi piev 5 godini sega pravam pauza nemav nikakvi problemi.piev mucrogynon.sepak ne smees da pies na svoja raka bez sovet od ginekolog.treba test na krv i urina i isto prasuva i za odredeni bolesti vo familijata pa ke ti dade sovet dali i sto da pies.

11. SheIsDSun

SheIsDSun Истакнат член

Се зачлени на:
    15 мај 2010
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    3
    fala @madim, veke bev na ginekolog i mi prepisa tableti, ke pocnam da gi pijam od sledniot ciklus.

@Kate...Kate kako sto ti kaza madim, edna tabletka te stiti 24 casa, zatoa i e mnogu vazno da se pijat vo istio cas sekoj den za da im se prodolzi dejstvoto.

На Kate...Kate му/ѝ се допаѓа ова.
  12. madim

madim Нов член

Се зачлени на:
    15 август 2015
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    3
    Jas piev 5 godini Mucrogynon tolku e krajna granica pa treba pauza.Tie gi zedov so preporaka od doktorkata mi rece na nejzinite pacientki najmalku imale javeno negativni reakcii.Mene licno mi bese super mnogu bev posmirena nemav bolni menstruacii a pred toa bea pekolno bolni.Mozis da se sovetuvas so tvojot doktor za niv.Negde se okolu 170 denari.

На Golden Rose му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.567
    Допаѓања:
    78.865
    Јас не сум земала и не би земала такво нешто.

14. Kate...Kate

Kate...Kate Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    Кај некој тоа не е сакаш нејќиш мене не ми идеше менст. И гинеколог ми ги препорача сега е во ред се

15. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.385
    Допаѓања:
    38.279
    Извини што се мешам, но и сега не е тоа прав циклус што ти иди туку вештачки предизвикано крварење од контрацептивите. Колку време треба да ги пиеш? Јас пиев години за сличен проблем и ништо не се среди штом ги прекиниш по неколку месеци пак исто. Треба да ти даде хормони да испиташ, да се види од што не ти иди и соодветна терапија да примаш за да го реши проблемот.

16. Kate...Kate

Kate...Kate Активен член

Се зачлени на:
    16 јули 2015
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    4
    6 meseci treba da gi pijam i posle pak na ginekolog treba da pojdam nz so mi reçe da ispituvam nes. Se nadevam deka ke bidi vo red bidejki prvpat mi se slucuvase tri meseci da ne imam dobieno i odma na ginekolog pojdov i mi rece taja dobro e sto navreme si dosla

17. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    I jas piev mikroginon, i mi deluvaa mnogu dobro menstruaciite ne bea voopsto bolni kako porano, i se namalija denovite na krvarenje. Gi prekinav od strav deka mozam da zgresam vo zemanjeto, pa da se sluci greska, a i taka posle toa mm me pobara za sopruga taka da ne ni trebaat poveke. Jas gi zemav na svoja raka ama sepak mislam deka najdobro e da ti gi odredi ginekolog.

18. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.322
    Допаѓања:
    2.320
    Читам дека сте пиле микрогинон,дали има некој искуство со крварење додека сте ги пиеле,пр.јас имав темно кафеав исцедок од 12-та таблета па се до сега ,кога е тотемно ,кога посветло.Сега треба да ми дојде не ги пијам веке нели пауза 7 дена.Ако има некој вакво искусво ?

19. Golden Rose

Golden Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    109
    Допаѓања:
    174
    Ги пиев неколку месеци, и никогаш ми се немаше случено тоа. Појди на гинеколог да ти подобјасни, можно е и да е нормална појава а може и не ти одговараат.

На mimidjon му/ѝ се допаѓа ова.
  20. baby dool

baby dool Истакнат член

Се зачлени на:
    8 мај 2015
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    32
    девојки јас веке петти месец пијам Клаира и досега немам негативни ефекти само што градите ми се некако поголеми ама тоа не го гледам како негатив.Само едно ме загрижува кога треба да ми дојде менструација ми тече ептен малку ама ептен и тоа два дена само така е секој месец јас практично и немам менструација од нив веќе....а инаку знам за Клаирата дека се единствени со природен хормон не се хемиски