Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.444
    Допаѓања:
    5.404
    незнам зашто но јас едноставно сум против контрацепциски таблети. може затоа што ми е страв за несакани дејства... може би кога ќе родам и ќе станам мајка ќе пробам и ќе ги користам. сега за сега дефиниттивно не.

2. etjena

etjena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Мене не ме тераат на јадење, воопшто не сум здебелена само лицето ми е чисто, а и поретко се депилирам, влакната поспоро растат и се тенки и ретки. Нема никакви несакани ефекти.

3. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Jas gi pijam veke 3 meseci i nemam nikakvi nesakani efekti nitu se zdebeliv nisto :)

4. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Dali ima nekoj sto dodeka piel kontraceptivni tableti piel i alkohol i dali imal nekoi posledici bidejki znam deka ne se mesa apce i alkohol :)

5. IvanaIvanchica

IvanaIvanchica Истакнат член

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Toчно е дека не се меша апче и алкохол, меѓутоа еве јас веќе со години пијам контрацептивни таблетки и не сум имала никаков проблем досега. Тие нели се пијат во одреден дел од денот, на пример јас секогаш почнувам да ги пијам попладне после ручек и така продолжувам со сите натаму. Сум конзумирала алкохол не веднаш после нив, туку после некое време, ама никогаш не ми се случило да имам проблем. Тоа е кај мене случај, за други не знам. Ако има некој нешто друго нека пише ;)
    Позз :)

6. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Jas gi pijam 3 meseci a treba da gi pijam uste 3 i ne sum probala da pijam alkohol bidejki se plasam da ne ima nekoi nesakani dejstva.Posle kolku casa imas se napieno alkohol, bidejki sega ke odam na odmor i bi sakala da se napijam. :)

7. smartass

smartass Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7
    А овие таблетките Јасмин која цена се??? И дали би можело да се пијат контрацепривни таблети само еден месец и после да се прекине??

8. IvanaIvanchica

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Значи вака, сигурно ги пиеш во исто време, не знам кога, ама јас би ти препорачала да ги пиеш попладне околу 2-3-4 часот и секогаш така. Мене ми се случувало и да одам на прослава или ручек, да ја земам таблетата околу 2 и после да пијам алкохол. До сега не сум имала никаков проблем, ама секако тоа многу ретко се случува. Обично пијам алкохол навечер ако излезам и затоа така ги темпирам таблетките. Значи, пробај да го истемпирас времето, на пример да ја пиеш секогаш таблетката во исто време, а алкохол минимум после 2 часа. Јас така сум правела до сега и сум немала проблем.

9. IvanaIvanchica

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Јасмин се 520 денари, ама не би ти препорачала да ги земаш на своја рака. Прво консултирај се со гинеколог па тогаш почни да ги пиеш.
    Позз ;)

10. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Ivana jas gi piev vo 9 navacer a sega sakam da gi pijam sabajle .Inaku Jas pijam Logest dali ima nekakva vrska do apcinjata ili nema.Bidejki se hormonski zatoa prasuvam. :*

11. Hipica

Hipica Форумски идол

Се зачлени на:
    31 декември 2009
    Пораки:
    14.369
    Допаѓања:
    14.824
    Јас имам слушнато дека не се пие алкохол ако се пијат АНТИБИОТИЦИ. А контрацептивните таблети не спаѓаат во антибиотици. Па...

12. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Ne znam dali se antibiotici prv pat slusam od tebe inaku fala ti :*

13. femina90

femina90 Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    3.997
    Допаѓања:
    2.351
    точно ;)

14. lebarka

lebarka Истакнат член

Се зачлени на:
    25 јануари 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    26
    Да додека пиеш антибиотици не е пожелно да пиеш алкохол. Меѓутоа, контрацептивните таблети не се антибиотици. Според мене единствениот лош ефект што може да го има алкохолот додека си на контрацептивни таблети е да заборавиш да ги земеш од што си пијана :D

15. mena18s

mena18s Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    21
    Допаѓања:
    0
    Navistina ne znaev deka kontraceptivite ne se antibiotici.Znaci moze da se napijam fala bogu, 3 meseci samo gledam drugite kako pijat koga sme izlezeni jas pijam bravo sokce :( :D

16. smartass

smartass Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    7

Thanks for the advice :)) ке се консултирам обавезно,само ме интересираше отприлика која цена се

17. IvanaIvanchica

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Нееееееееееее, не се антибиотици никако :D Тоа не го споменав, ама мислев знаеш, нема врска :) Хормонски се, ама тоа нема врска со алкохолот ;) а и земај ги порано, немаш потреба навечер, зашто секако дејството им е исто кога и да се напиеш таблетка ;)

18. IvanaIvanchica

Се зачлени на:
    28 април 2010
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    82
    Нема проблем, затоа сме тука ;)

19. Victorya

Victorya Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2010
    Пораки:
    1.398
    Допаѓања:
    511
    Имам 17 и пол години и ме интересира дали некој на моја возраст користел таблети за контрацепција, бидејќи на наредниот преглед сакам да и речам на докторката да ми преприши вакви таблети.

20. Chocolate.Girl

Chocolate.Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    1
    немам сеуште оформено мислење за таблеткиве како начин за контрацепција, сеуште се мислам дали да ги употребам за планирање на менструација :?: :worried: