I mene mi se ima slucuvano od kondomi da dobijam iritacija...inaku jas piev so godini kontracepcija I nikogas ne sum imala negativni posledici od niv..treba da se pravi pauza posle godina -dve,dva meseci I potoa pak prodolzi.barem jas taka mi kazale taka sum pravela
А ги имаш оставено? Оти имам повеќе случаи слушнато каде што додека ги пијат таблетите се е океј, ама од како ќе ги остават тогаш се јавуваат лоши ефекти како паѓање на коса, депресивно расположение и така натаму.. Само тоа сакав да прашам дали има некој такво искуство. А за пауза ќе одам за брзо на гинеколог па ќе правам како што ќе ми каже
Da gi ostaviv zasega ..I vistina ne sum zabelezala nesto takvo. ..kosata kako I sekogas periodicno mi pagala. .depresijata ne mi e poznata a sigurno i kako sto citam tuka site piluli na sekogo razlicno deluvaat
Мој совет до сите што употребувате анти-беби пилули-ВНИМАВАЈТЕ, не се 100% сигурни. Јас сум пример за тоа.
првиот месец мислам дека ме пукаше депесија од нив или пак беше коинциденција завршувам втори месец до сега ништо
Imase li zgolemen apetit? Jas duri kilo ipol kaciv i denes barav da mi gi smenat pod itno,epten mnogu apetit imam.
јас цело време варирам со килажата си имам 5 кг качено ам апред да ги почнам овие сега сум на диета и еве тргна надоле вагата
Како мислеш ти си пример за тоа? Што ти се има случено пиши да знаеме и ние како да се пазиме и како може со таблетите да останеш бремена ако ги пиеш редовно....прв пат слушам за тоа
So redovno pienje tableti prepisani od hinekolog ostanav bremena i dodeka se svestam pomina period za abortus. Denes moeto zlato ima 22 godini i go sakam najmnogu na svet
Pa moze togas ne bile tolku dobri jas sea pijam Qlaira i se nadevam nema da mi se sluci istoto kako tebe....pozdrav
Јас имав вакво искуство. Ми ги препорача доктор од ремедика. Бев пак кај него ми кажа дека Јасмин се најслаби и ако ми даде други ке имам уште повеќе предвремени крварење. Проблемот е што хормоните ми се како што треба и телото не прифајќа дополнителни. Ама рече ништо страшно, телото си бара бебе.
Јас неколку месеци земав Јасмин препорачени од мојот гиниколог, но во последно време почнаа да ми создаваат немир, депресија, нервоза. Во моментот гиникологот не ми е во мк и немам со кого да се консултирам. Ги допив Јасмин направив пауза од 7 дена и денес земав Микрогинон на своја рака.
Девојче НЕ СМЕЕШ да земаш вакви пилули на своја рака. Каде ти е паметот?! Ведаш престани и со микрогинот и со јаснинот и почекај го докторот за да разговараш за проблемот. Ако од јасминот имаш вакви последици повеќе не го земај бидејки можеш само да се намачиш и да ти биде полошо. Очигледно не можеш да ги разбереш можните последици.
Леле полека како звучеше ова твоето ја зема ја задави. Пиша гинеколог не и е тука. Некогаш те убива и неизвесноста па си зела на своја рака.
Јас кажувам од сопствено искуство на девојката и и ги отворам очите за можни последици. Ако не си искусила ваков проблем би било подобро да не се мешаш и цитираш, бидејки гледам дека и баш не ти се јасни овие работи. И да компетентна сум за да и ги отворам очите на девојката која патем се обрати за совет.
Женски, јасмин не ги земав на своја рака, значи во приватна клиника одам и кај истиот гиниколог правам и пап тестови. Тој лично ми рече да ги земам Јасмин. Еднаш му спомнав дека од нив имам и предвремени крварења рече дека тоа се случува бидејки хормониоте ми се сосема во ред и дека не е ништо страшно , дури ми рече дека следниот пат ќе ми даде други ако сакам.