1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.720
    Допаѓања:
    172.708
    Ќути таму бе, што ќе прајме ние без неа:o

На Petar80 и referentka им се допаѓа ова.
  2. Petar80

Petar80 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2015
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    45.078
    Вие незнам ама ние исто така незнам што ќе правиме (мислам машки род)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  3. драганаск

драганаск Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    31
    ги испив сите бели апчиња од јазот и ништо од циклусот. Па прашањео ми беше дали да продолжам со ново пакетче јаз или не?дека уште неам циклус

4. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Пред колку време ги испи и на кој ден од циклус почна да ги пиеш?
    Не почнувај ново кутивче додека не добиеш, во спротивно нема ич да добиеш.

5. драганаск

драганаск Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    31
    за џабе ги пиев пак ме боли стомакот и се е исто само за џабе парите незнам дали да продолжам да ги пијам :) вие што мислите?

6. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    А за што ги пиеше? Понекогаш не делуваат од првиот месец, треба континуирана терапија (ако си под терапија) подолго време.

7. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.984
    Допаѓања:
    167.800
    изгледа на своја рака ги има зедено да ги пие

8. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Јас мислев ги пие за тоа и што е намената, но кога спомна болење стомак веројатно ги пие ради одреден проблем, па се надевам дека лекар и ги препишал...незнам...ваљда сама ќе каже.

На ALISA0000 му/ѝ се допаѓа ова.
  9. драганаск

драганаск Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    31
    pa delumno na moja raka gi pijam doktorot samo sto mu rekov odma mi gi prepisa a gi piev zasto mnogu stomakot me bolese i mislev deka ako gi pijam nema da me boli i ke mi bide pokratok ciklusot ama ispadna obratno :( i sega neznam dali da prodolzam da gi pijam i kolku vreme ke treba dodeka da pocnat da deluvaat?da ne me boli stomakot i ciklusot da mi bide pokratok?

10. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.720
    Допаѓања:
    172.708
    За болни менструации ќе си пиеш други апчиња..
    За пократки менструации хмм, колку долги ти биле што си се решила на овој чекор?
    И како тоа докторот ти ги препишал а не те прашал за што ти се? Си ги испитувала хормоните во последно време?

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.984
    Допаѓања:
    167.800
    Мене па не ми е верно дека ти ги препишал доктор
    Каков е тој доктор што ти дава зелено светло за контрацепција а не проверени хормони?
    За болки во стомак ек си земеш кетонал или слични на нив а овие се првично за контрацепцја е за скратување на циклус да може ама па незнам дали кај сите би делувале така јас имав 7дена обилно сега со 3 дена и 3секојдневни влошки минам

12. k10m

k10m Активен член

Се зачлени на:
    14 јули 2014
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    1
    Значи вака цел живот си патам со бубулици.... Уште дека не сум била од Анчевски па до сите за кои сум слушнала и ништо.. Секогаш истот одговор ке родиш дете и ке се реши...
    Геникологот ми кажа дека десниот јајник ми е полицистичен бев на хормонско испитување хормоните ми се супер значи сите се нормални...
    Циклусот ми е редовен секогаш...
    И сега штоо ???
    Бев и кај доктор за да проверам да не е на алергиска база но таа ми кажа дека треба да пијам контрацептивни таблети со мал степен хормони и дека ке се среде.
    Инаку на лицето имам мисетерии подкожни и одам на дерматолог за да ги изадат со игла бидејки на друг начин не може пофкожни се но тие веднаш се полнат повторно...и не постои тоник крема или што и да е што не сум пробала нема ефект ништо докторката ми препорача апчиња микрогинон дека имале најмалку хормони...
    Е сега ако некоја имала слично искуство или знае лек ве молам кажете ми.
    До сега не сум пиела такви апчиња и некако ми е страв од штетни последици за понатаму...
    Јасмин и дејане докторката рече во никој случај дека се штетни.
    Не знам што да направам...
    Дали да со препорака на мојот гениколог да почнам да пијам таблети за контрацепција или да чекам да раѓам дете :D
    Инаку имам 21год. и веќе ми е преку глава од бубулициве !!

13. драганаск

драганаск Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2016
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    31
    mene me interesira zosto na krajot na ciklusot, deneska mi e 5 den imam kako kafeava sluz od vaginata inace gi pijam jaz sega pred 3 dena go pocnav 2 paketce? fala odnapred na odgovorite i izvinete sto ve zamarav

14. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Кој пакување ти е по ред? Видов погоре се жалиш дека си немала добиено? И дали веднаш си продолжи со нов блистер или прво чекаше да добиеш?
    Инаку на почеток тоа е нормално со кафеавото.

15. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Пред две недели ги прекинав Јасминот по две години пиење. Првата недела си беше посекако таа што требаше пауза да биде, а од втората недела почнаа некакви симптоми да ми се јавуваат.
    На кратко ко лудача сум. Сега ми се плачи, за 3 минути ми се смее. Нервна сум многу изразено, емоционално нестабилна, анксиозна.
    Читав на нет, пишеше дека се можни вакви симптоми по подолго користење на апчињата дури да се регулираат хормоните.
    Ме интересира дали некоја од вас имала какво искуство?

16. black-angel

black-angel Praefectus Vigilum Член на тимот

Се зачлени на:
    14 декември 2009
    Пораки:
    2.647
    Допаѓања:
    4.548
    Jas po 3 mesecno koristenje na primolut nor , se pobudalev ! Ginekologot mi rece deka do mesec dena posle prekinot na lekovite moze da traat tie sostojbi , posle se se vraka vo normala

На s1a1n1d1r1a1 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. day.dreamer

day.dreamer Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2011
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    900
    Женски, ја испив првата кутија Јасмин и добив, но не ми тече како обично туку имам повеќе како исцедок. Од вчера ми е така, денес ми е втор ден. Дали на некој му се има случено или е нормално после апчињата, да знам дали да паничам или не?

18. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Нормално е. Можеш и ич да не крвариш. Три месеци од прилика се потребни за да се регулира се. Не паничи, следи ги упатствата. Почни си ги другите како што треба и евентуално ќе се среди.

19. Skorpija_89

Skorpija_89 Нов член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво феминки. Нова сум и сакам да прашам дали некој имал искусво со мојов проблем.Пијам Јасмин веќе 6 години за редовна менструација, а не заради контацепција,не ги имам прекинато од почетокот воопшто, препорачани од Ендокринолог, после операција од аденом на хипофиза и сум многу задоволна.Дали постои можност за бременост пиејќи гии дали претставуваат некаков проблем во сксуалните односи?Фали Ви !!!

20. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.059
    Дали смее да се пие контрацептивни таблети и додека се дои..И дали може и апче за ден потоа..? Некој ако знае нека одговори

На Sunnny му/ѝ се допаѓа ова.