додека се дои се пијат само еден вид на контрацептивни пилули а тоа се Логест а за ден потоа незнам искрено дали се пијат кога доиш да видам упатство ако најдам по нет
иста сум и јас со секојдневни влошки минам и со три дена циклус од апчињата е тоа е нормално инаку јас ги прекинав на месец два после година користење првиот месец малце појака беше а вторито ми се врати исто ко предходно река
Имам доста нередовна менструација, ми доаѓа секој месец ама на пример една недела порано една покасно, па две недели порано/покасно и никогаш не знам кога ќе добијам. Се консултирав со гинекологот ми препорача некои германски контрацептивни (не ми текнува како се викаа) и ми кажа дека менструацијата ќе ми се среди колку толку. Ми напиша и што да испитам пред да почнам да ги пијам ама некако не сум сигурна.. Ми кажа дека биле као на природна база, не биле исти како јазз и јасминот и немале негативни последици. Сестра ми имаше прилично лошо искуство, подледици си има уште па некако на два ума сум. Некој со слично искуство??
Klaira se vikaat apcinjata i jas gi piev cela godina i se dosta dobri na mene nemaaa nikakva negativna pojava...a gi prekinav zatoa sto staviv spirala...
Девојки јас сум нова на форумов се надевам ја погодив правилната тема за моето прашање... Пиев јасмин таблети за регулирање на хормоните но ги прекинав поради котрола околу 3 недели. Пред два дена почнав пак бидејќи ми ја продолжија терапијата. Имам дијареа и нагон за повраќање па можно ли е да е од таблетите? Имавме и незаштитен однос со дечко ми пред 5 дена ама тврдам дека не е во прашање бременост. Некое мислење?
Сакам да почнам да пијам контрацептивни таблети секако со консултација од гинеколог, до сега немам воопшто пиено. Колку време е ок да се примаат, дали се штетни ако се пијат подолго време. дали се добар избор за контрацепција?
Добар избор се, но не штитат од болести. Се пијат 6 месеци, па се прави пауза од барем еден месец пред да почнеш пак.
Јас ги пиев 10 месеци и направив пауза од 2месеци самоиницијативно ради сплет на околности читај заборавив да си купам апчиња а заминав настрана од мк кога и кажав на гинекологот дека сум ги прекинала ми рече дека сум немала потреба да ги прекинувам ете сега пак ги почнав се си беше ок периодов има многу такви стомачни вируси сигурно имаш закачено и ти некој
Nema nikakvi nesakani posledici osven malo pokacuvanje na apetitot mislam deka 6 meseci moze da se pijat pa pauza od 1 god sepak konsultiraj se so ginekolog
Јас од вчера почнав да пијам јаз таблети и многу ми е лошо имам страшна главоболка инаку јас имам и мигрена можеби затоа исто така ми се повраќа многу ми е лошо од овиеДали има некоја од вас слично искуство и колку трае оваа фаза?
На почеток и јас имав главоболки ама тоа траеше 2-3 дена најмногу ајде почекај два три дена види како ек биде ако не нека ти ги смене со некои други
Здраво девојки. Никогаш немам пиено вакви апчиња, но би сакала да почнам, бидејќи кондом не користеме, ми се појавуваат одма инфекции и црвенило. И сега, иако секогаш свршува надвор, сепак сакам да си бидам заштитена од бременост, затоа што тоа ми е сега последно во план. Што би ми препорачале како за почетник? Секако генекологот ќе ми каже, ама секое друго мислење би ми било во корист.
и мене јаз ми ги препорача ама јас си земав микрогинон бидејки и од порано тие ги користев и немам никакви нус појави од нив на прв ден од циклус ке ги почнеш
Првата недела катастрофа со главоболка мигрена имав, и ми се гадеше од све. Сега нон стоп не сум чиста доле имам темен секрет кога се бришам, го прашав гинекологот ми рече од јаз пилулите е. Исто така откако почнав да ги пијам станав фригидна нема желба ич за односи, и викам на мм како да ме силуваш ми доаѓа не знам дали ќе ги земам идниот месец многу се двоумам. Овие се моите мислења, не значи дека кај секого така е.
Ми ги препишаа Јасмин, па ај со лесно нека ми е. Читам можно е да повраќам, да ми се лоши, тоа ќе биде само првиот месец така, или се додека ги пијам? За една недела ќе добијам, па ќе почнам.
Шанси секогаш постои дека ќе имаш некакви симптоми, но не се јавуваат кај сите.. Дефинитивно нема да ги имаш цело време, освен ако не дојде колумбо тука и да извади статистика дека една на 10000000 жени ги имаат симптомите секојдневно.. Првите 2-3 недели може да се чувствуваш поинаку..ете не би рекла дека ќе повраќаш (се надевам не), иако доколку се случи не е исклучок.. Користи кондом првите 7 дена..иако би препорачала да си користиш стално, поради спб