А што може да ти се случи од тест за бременост? Рано е, тест тек после две недели од зачнување се прави, барем оние што ги има во аптеките, кои се прават со урина.
Не, не. Мислев да не направам сега па после неколку дена да се случи нешто(бебе хахаха). И дали знаеш од прилика колку пари е?
Сега ти велам рано е, ако си имала ризичен однос на 13, до сега има 9 дена, а треба барем две недели. Не знам, околу 150 денари, ама не ме држи за збор.
Zdravo devojki, pred 3 meseca na ginekolog mi gi preporacaa Yasmin apcinjata, use od samiot prv mesec ne mi se dopadnaa no si rekov aj so vreme ke se navikne organizmot, no ne bese taka slucajot nekolkute losi strani so koi jas se spravuvav celi 3 meseca bese : zgolemeni gradi, zgolemena emotivnost, placenje skoro sekoj den, potenje skoro sekoj den navecer dodeka spiev, poduenost i zgora na seto toa, suva mi bese dundata, nikakva vlaznost dole !!! bev denes na drug ginekolog i mi gi preporacha Yaz, ke pocnam so niv za nekolku dena pa ako sakate da spodelite nekoe licno iskustvo za apcinjata, i dali nekoj gi imal ovie side effects kako jas?
Ги пијам Јасмин веќе втор месец, рано е да зборувам да, но само првиот месец имав така лоши симптоми, и тоа не кој знае какви, онака само може да ме заболи глава и тоа е тоа. Ете за тебе не биле соодветни Јасмин, и тоа е нормално, секој организам е различен. Пробај сега со овие и мислам дека ќе ти биде супер.
Zdravo devojki ako moze vase mislenje pijam diane 35 piev eden mesec pa pravev pauza sega ovoj mesec pak pijam pa planiram pak da napravam pauza od eden. Mesec pa da ispijam uste dve dozi dali ima nekoja vrska sto gi pijam na mesec a ne redovno
Има, јас кога сакав да почнам да ги пијам баш тоа го прашав гинекологот, дали смејам да ги пијам еден месец, па да паузирам 2, па пак да и пијам. Таа осечно ми одговори никако, хормони се, престани, па почни, па престани, му ствараш шокови на организамот, можеш да си ги уништиш јајниците. Хормони се тоа, му треба време на телото да се навикне на промената.
Jas gi pijam. Radi zgolemenite androgeni hormoni i primetiv prviot. Mesec koga prestamav da gi pijam folikulite mi bea pogolemi od prethodno i sakam da zavremenam i mislev sega deka ako. Gi prekinam deka bi mozelo da dojde do bebce pa ako e neuspesen obidot pak da prodolzam :/
Епа консултирај се со гинеколог, нека ти даде мислење колку време е во ред да паузираш и колку да ги земаш. Сепак мислам дека не е во ред секој месец да менуваш. Со среќа за бебче
jas od endokrinolog mi rekoa samo eden mesec da pijam pa so eden mesec pauza prasav dali. Moze da prodolzam i endokrinologot mi rece ako se osekjam poubavo so niv deka smeam da gi pijam jaa gi pijam za zgolemena vlaknetost pa ke vi go poslusam. Vasiot sovet ke. Prodolzam da pijam uste nekolku dozi a sakav da prasam poradi toa sto pravev mesec pauza a eve sega treba za nekoj den da gi ispijam novoto pakuvanje da go pocnam na 8 den 7 dena pauza na 8 pak so novata doza Fala. Mnogu
Девојкии хелп! Вчера со дечко ми имавме однос и за бељја се скина кондомот и се отиде у мене... Ова ни се случува втор пат, ама првиот пат не сврши внатре, сега ептен ме фати паника. Колку што знам не ми се плодни денови ова, за неколку дена (5-6) треба да ми дојде, но нејќам да ризикувам. Никогаш немам користено контрацептивни. Дали може да се земат без рецепта? Колку пари се? И до кога најкасно треба да ги набавам? Тоа се случи синоќа накај 22h. Чекам совети од поискуснитее
Не ти треба контрацептивни, ти треба апче за ден потоа. Трк во аптека, без рецепта е. Испиј го веднаш и мирна глава. Пазете да не се повтори само, апченцава не се бомбони.
Здраво. Сакам да прашам како се движи цената на антибеби пилулите зашто досега немам користено а сакам да почнам
има ли некоја од вас проблем со зголемена тежина ? ги пијам веке 2години ама сум +10 кг од тоа што бев
Сестра ми ги пиеше и мн се здебели во тој период. Од кога ги прекина ја намали и тежината. Ги прекина пошто др и кажал дека вооедно биле и мн штетни.