1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Контрацептивни таблети

Дискусија во 'Секс' започната од strawberry18, 26 ноември 2009.

1. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    32.865
    ^
    Јас мислам дека немаш потреба од тест, си се напила апче, не паничи толку, опушти се.

На Анна131299 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Анна131299

Анна131299 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    41
    :sweat::sweat::sweat::sweat::sweat:

3. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712
    А што може да ти се случи од тест за бременост? :^)
    Рано е, тест тек после две недели од зачнување се прави, барем оние што ги има во аптеките, кои се прават со урина.

На Dust и Анна131299 им се допаѓа ова.
  4. Анна131299

Анна131299 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    41
    Не, не. Мислев да не направам сега па после неколку дена да се случи нешто(бебе хахаха). И дали знаеш од прилика колку пари е?:D

5. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.712

Сега ти велам рано е, ако си имала ризичен однос на 13, до сега има 9 дена, а треба барем две недели. Не знам, околу 150 денари, ама не ме држи за збор.

На Анна131299 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Анна131299

Анна131299 Активен член

Се зачлени на:
    22 јануари 2017
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    41
    Аа океј, фала многу уште еднаш. :l:

На Rebecca_R му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angela1234R

Angela1234R Активен член

Се зачлени на:
    11 јули 2016
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    7
    Zdravo devojki,
    pred 3 meseca na ginekolog mi gi preporacaa Yasmin apcinjata, use od samiot prv mesec ne mi se dopadnaa no si rekov aj so vreme ke se navikne organizmot, no ne bese taka slucajot
    nekolkute losi strani so koi jas se spravuvav celi 3 meseca bese : zgolemeni gradi, zgolemena emotivnost, placenje skoro sekoj den, potenje skoro sekoj den navecer dodeka spiev, poduenost i zgora na seto toa, suva mi bese dundata, nikakva vlaznost dole !!! :sweat:
    bev denes na drug ginekolog i mi gi preporacha Yaz, ke pocnam so niv za nekolku dena pa ako sakate da spodelite nekoe licno iskustvo za apcinjata, i dali nekoj gi imal ovie side effects kako jas?

На Jasnabasna му/ѝ се допаѓа ова.
  8. QweenSM

QweenSM Форумски идол

Се зачлени на:
    18 декември 2013
    Пораки:
    4.759
    Допаѓања:
    32.865
    Ги пијам Јасмин веќе втор месец, рано е да зборувам да, но само првиот месец имав така лоши симптоми, и тоа не кој знае какви, онака само може да ме заболи глава и тоа е тоа.
    Ете за тебе не биле соодветни Јасмин, и тоа е нормално, секој организам е различен. Пробај сега со овие и мислам дека ќе ти биде супер. :)

На Dust му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Black Roze1

Black Roze1 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Zdravo devojki ako moze vase mislenje pijam diane 35 piev eden mesec pa pravev pauza sega ovoj mesec pak pijam pa planiram pak da napravam pauza od eden. Mesec pa da ispijam uste dve dozi dali ima nekoja vrska sto gi pijam na mesec a ne redovno

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Има, јас кога сакав да почнам да ги пијам баш тоа го прашав гинекологот, дали смејам да ги пијам еден месец, па да паузирам 2, па пак да и пијам. Таа осечно ми одговори никако, хормони се, престани, па почни, па престани, му ствараш шокови на организамот, можеш да си ги уништиш јајниците. Хормони се тоа, му треба време на телото да се навикне на промената.

11. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.984
    Допаѓања:
    167.798
    никако
    се почнува и се препорачува еден месец пауза по некаде две години користење

12. Black Roze1

Black Roze1 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Jas gi pijam. Radi zgolemenite androgeni hormoni i primetiv prviot. Mesec koga prestamav da gi pijam folikulite mi bea pogolemi od prethodno i sakam da zavremenam i mislev sega deka ako. Gi prekinam deka bi mozelo da dojde do bebce pa ako e neuspesen obidot pak da prodolzam :/

Последна измена од модератор: 30 мај 2017
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Епа консултирај се со гинеколог, нека ти даде мислење колку време е во ред да паузираш и колку да ги земаш. Сепак мислам дека не е во ред секој месец да менуваш.
    Со среќа за бебче :)

На Black Roze1 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Black Roze1

Black Roze1 Активен член

Се зачлени на:
    30 мај 2017
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    jas od endokrinolog mi rekoa samo eden mesec da pijam pa so eden mesec pauza prasav dali. Moze da prodolzam i endokrinologot mi rece ako se osekjam poubavo so niv deka smeam da gi pijam jaa gi pijam za zgolemena vlaknetost pa ke vi go poslusam. Vasiot sovet ke. Prodolzam da pijam uste nekolku dozi a sakav da prasam poradi toa sto pravev mesec pauza a eve sega treba za nekoj den da gi ispijam novoto pakuvanje da go pocnam na 8 den 7 dena pauza na 8 pak so novata doza

Fala. Mnogu :)

Последна измена од модератор: 30 мај 2017
  15. SexyGirl2

SexyGirl2 Истакнат член

Се зачлени на:
    24 јануари 2017
    Пораки:
    200
    Допаѓања:
    454
    Девојкии хелп! Вчера со дечко ми имавме однос и за бељја се скина кондомот и се отиде у мене... Ова ни се случува втор пат, ама првиот пат не сврши внатре, сега ептен ме фати паника. Колку што знам не ми се плодни денови ова, за неколку дена (5-6) треба да ми дојде, но нејќам да ризикувам. Никогаш немам користено контрацептивни. Дали може да се земат без рецепта? Колку пари се? И до кога најкасно треба да ги набавам? Тоа се случи синоќа накај 22h. Чекам совети од поискуснитее :$:worried:

16. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.928
    Не ти треба контрацептивни, ти треба апче за ден потоа. Трк во аптека, без рецепта е. Испиј го веднаш и мирна глава. Пазете да не се повтори само, апченцава не се бомбони.

На SexyGirl2 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Sar86

Sar86 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2017
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    Здраво. Сакам да прашам како се движи цената на антибеби пилулите зашто досега немам користено а сакам да почнам

18. ALISA0000

ALISA0000 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    14.984
    Допаѓања:
    167.798
    има ли некоја од вас проблем со зголемена тежина ?
    ги пијам веке 2години ама сум +10 кг од тоа што бев

19. Someday

Someday Популарен член

Се зачлени на:
    12 мај 2017
    Пораки:
    538
    Допаѓања:
    1.773
    Сестра ми ги пиеше и мн се здебели во тој период. Од кога ги прекина ја намали и тежината. Ги прекина пошто др и кажал дека вооедно биле и мн штетни.

20. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.720
    Допаѓања:
    172.708
    Цел развиен свет ги пие, а тој и рекол дека се многу штетни(facepalm)(facepalm)(facepalm)

Кои апчиња конкретно?