Пиев јас и тоа по препорака на др и исто се поправав во период кога ги пиев што повеќе ми влијаеше на нерви сето тоа и престанав веќе,иако треба.
Јас пак откако почнав да пијам контрацепција, ослабев Нормално дека си вежбав периодот, но некако ми помогнаа за ослободување на вишок вода во организмот. Сега планирам да ги прекинам и малку ми е страв со килажата што ќе биде Ама мислам дека со редовно вежбање и малку внимавање на исхраната, се ќе биде ок Како што ми има кажано докторката, самите апчиња не дебелеат, туку отвараат апетит. Ако успеете да го контролирате тоа, немате проблем
Да намалив, тие повеќе предизвикуваат дуење не дека си толку поправена . Кога пиев прв пат микрогинон мислам дека беа се поправив 5кг од како добив мензис се изгубија,потоа јасмин ее тука не беше само дуење тие ми и отвараа апетит и откако ги оставив се стабилизирав се вратив на моето темпо на исхрана. Ако не ти се потребни од здравствени причини избегнувај да ги пиеш . Поздрав
Ух баш не знам како се викаат. Ќе ја прашам и ќе ти кажам. Знам дека и рекла плус дека од нив и се створила некаква вода во стомакот
Па и не се нови баш, неколку години ги има кај нас ама ги немаше секаде.. мислам од 2011-2012 некаде.. Еднаш само имам земено, немаше јасмин тогаш а одев на пат, па не можев да трчам и да барам. Исти ми беа мене..не осетив разлика.
За контрацептивни таблети Јасмин ми ги препиша лекарот и ми кажа од прв ден на менструација да ги почнам јас не го испив првиот ден сега вториот ден од менструација е дали да го прескокнам првото апче па да почнам со второто или како ? А таа во аптека ме извади од памет немало бремена да можам да останам после не знам што пишете ми што мислите. Фала <3
Добро стручно лице е, како може така да зборува. Цел свет користат контрцептиви само кај нас сме уназадени. Нема врска тоа со бременоста, сега се многу поусовршени контрацептивите за разлика од порано. Единствено првите три месеци можеш да имаш несакани ефекти како преголема осетливост, гадење...Почни ги од денес со првото апче. Единствено тоа ќе влијае на контрацепцијата (ако ти е битно во случајов). Понатаму продолжиси според упатството. И гледај во исто време д ги пиеш, направи си аларм да те потсетува.
Напртотив, контрацептивни таблети се даваат за полесно забременување, за лечење на полицистични јајници или некои послаби форми на неплодност.
Zdravo na site Imam edno prasanje do vas, se nadevam ke mi pomognete zatoa shto sum vo ogromna zabluda. E vaka imam 17 godini i pred godina dena pocnav da pijam eutiroks poradi hipotireodizam. Istata godina stanav i anksiozna shto ete seto toa se nasobralo i imam problemi so menziosOT. 5 meseci nemam i otidov na ginekolog , edna od najdobrite vo makedonija mozhe da se kazhe i zhenata odma zabelezi deka imam zadebeluvanje na jajnici i mi dade hormoni da ispitam i site se nadvor od granicite, pogotovo LH . I mi dade da gi pijam kontrac. Tableti Jaz zatoa shto neophodni mi bile sum morala da gi pijam. I ajde me prasuvase opshto za zdrastvenata sostojba i kazav deka se e dobro. Ama koa dojdov doma i go procitav upatstvoto me fati panika.. procitav za udari za zgrutcuvanje na krvta i ushe tolku se preplasiv nejkev da gi pijam. I majkami se javi na ginekolog koja shto i e voedno i mnogu dobra prijatelka i taa i kaza da ne se sekiram ne e strasno , moram da gi pijam za da ne dojde do komplikacii i deka dozata bila minimalna samo kolku da pottikne da dobijam. I dobro eve sega mi e 4rt den kako gi pijam nemam neskano efekti se e dobro ama stravot vo mene preovladuva da ne se sluci neshto.. :/
Нема потреба од плашење. Цел свет пие контрацептивни таблети, само кај нас се табу тема. Особено кога хормоните ви се пореметени, немој да мислите дека ќе помине со чајче од нане Пиј си ги таблетите и не мисли на нив. Колку повеќе мислиш, толку повеќе симптоми ќе си наоѓаш..
Fala mnogu . . Kako da ne me fati panika koa site mi zborat ti si mala za toa edno drugo i koa citam takvi raboti.. a i ginekologot kaza kaj mene se potrebni samo 3 meseca za da se regulira se i prestanuvam da gi pijam
Или од прв ден или од петти ден се почнува. Така што почекај го петтиот но да знаеш дека ќе мора да тераш по таа шема и понатака. Аптекарката појма нема!
Вчера го испив апчето и утрето ден како да немав менструација веќе само кафеаво еве сега ништо, не дека ми трае многу по една недела ама да не прекинав нешто ?
Zdravo lugje pak jass Sakav da ve prasam dali vi se slucuva od Yaz da vi trpkaat delovi na teloto? Primer sedam i nekoja tocka na teloto primer vo noga da mi trpka i ke prestane. Nemam nus pojavi kako shto pisav pogore ama lugje neznam zoshto tolkav strav imam od apcinjava. Se si mislam deka odma ke mi se desi neshto otkakoa ke go ispijam apcheto zoso procitav za smrtni slucai a jas 17 godini imam. I ich ne sum spokojna.
Затоа што си прочитала и сега се си мислиш дека е од апчињата, штом немаш никакви нус појави, до психата е само. Штом ти ги дал доктор нема потреба да се грижиш.