Девојки, дали мора таблетите да се пијат секој ден без разлика дали имаш секс или пак на пр неколку саати пред односите ?
Абе жени, а му дозволувате на партнерот да ејакулира во вас? Мислам, прашањево е наменето за тие што ги пијат апчињава.
Не пијам, но од наредниот месец планирам после испотувањата и се разбира дека може да ејакулира, бидејќи кога се пијат контрацептивни таблетки не се создаваат јајце клетки и слузта во матката е погуста и не му дозволува на сперматозоидите да навлезат.
jas sakam da ve prasam vo vrska so ovie tabletite, dodeka go dois bebeto dali moze da se pijat i koi tableti, oti mislam deka osven ovie diane i jasmin ima i nekoi drugi, jas sakam da pijam ama bebeto ednogodisno go dojam uste i ne znam sto da pravam! Ve molam dajte nekoj sovet!
Секако не можеш на своја рака да одлучиш кои ќе ги земаш, мора да ти ги препорача гинеколог. Не се сите исти, па дури и едни исти, кај различни жени различно делуваат. Во принцип, додека доиш не можеш да останеш бремена, ама можноста постои. Како и да е, мораш да се консултираш со гинеколог, па тој најдобро ќе ти каже кои таблети да ги пиеш.
Jas pijam Yasmin...i nemam nikakvi kontraindikacii...od tipot na debeleenje ili gadenje ili bubuljici...samo imam primeteno deka nekoi denovi sum poemotivna..i lesno se rastazuvam i rasplakuvam...i pokraj toa so ne postoi pricina.. inace i pokraj sto zimam piluli sepak ne svrsuva vo mene decko mi...sto si e sigurno sigurno si e))
ллеел се н ервирам за ова а тема пиев 6 месеци дијане ама немаше никаков ефект од нив......ги пиев заради цисти ама и знаев дека се контрацепција,значи освен тоа што редовно ми идеше тие 6 месеци друго ништо не ми се подобри,сега не ги пијам,цисти исто си имам не с исчезнати а со менструацијата ми е хорор се повеќе и повеќе ми е нередовна ги мразам и веќе никогаш нема да примам контрацепција
Контрацептивни таблетки? Да или не? Не сум за да ги користам, но не сум ни против некој друг ако ги користи Лично за себе, немам потреба од нив, меѓутоа кој сака нека си ги користи. Мои другарки консумираат контрацептивни таблети и викаат дека им е арно... Така да гоу фор ит.
Девојки нареден пат кога ќе отидам на гинеколог сакам да и речам да ми препише апчиња за контрацепција. Нормално после преглед. Е сега не знам, што мислите кои се подобри диане35 или јасмин? Нормално не сакам да се здебелам, али верувам дека е само мит тоа Исто и ми излегува и по некое мозолче, па и ќе ми се среди менструацијата пошто секогаш ми касне по една две недели. А истовремено и нема бебе
Мене докторката ми препиша Микрогинон, овие биле за регулирање на циклусот а може и за контрацепција, не знам дали пиела некоја па да може да ми каже каков ефект имаат! поз.
Апчиња за контрацепција Девојки планирам да ја изгубам невиноста, меѓутоа ми е страв од несакана бременост понатака.Иако е се уште рано да мислам на тоа, полека се подготвувам и ме интересира каде може да се набават тие таблети, кои се најдобри и дали морам да имам 18 за да стигнам до нив ?
Имам кажано и во друга тема, додека ги пиев таблетите Диане 35 се здебелив добри 7кг. во исто време и градите ми пораснаа дури за два броја, и ден денешен мака мачам со овој проблем.... :'(
Ај ке бидам малку офф топик ама ако , и јас истото им го велев на другарките кои се жалеа дека имаат мали гради, купете си Диане 35 и молете се да имаат ист ефект како кај мене