Gi pijam poradi toa sto od samata tiroidna imam disbalans na hormonite i toa mi predizvikuva izostanok na menzisot.
Zdravo na site. Sakam da ve prasam koga najchesto dobivate menstruacija ( zboruvam dodeka gi piete placebo tabletite ) , prviot mesec koga ja ispiv poslednata placebo tableta vecerta dobiv , vtoriot mesec predposlednata placebo tableta, i eve deneska ja ispiv poslednata placebo tableta i nemam seuste menstruacija. Dali e normalno vaka? Mislam mora vo tek n ovie 4 beli apcinja da dojde ili?
Другарка ми кориати јасмин и сега ми се јавува ја изгубила таблетата и паднала при вадење дали да испие од друга или да чека нареден ден да продолжи?
Ќе си се напие друга, не треба да се прескокнува таблета. Така ќе излезе да заврши со пиење на 20ти ден, па и ќе добие ден порано.
Ова прашање најдобро да му го поставиш на гинеколог. Сем тоа, оние таблети кои некој друг ги пиел, ти можеби нема да можеш да ги поднесеш и обратно. Јас еве ќе ти ги пофалам Јасмин, цена 460 ден ама мора со рецепт.
@Nausicaa ги имам пиено јасмин и диане 35 кига не бев мажена и немав деца имав проблеми со полицистични јајници..Но сега после 2деца чести ми е страв да не забременам пак па сакав да земам некои таблети..А и лицето ми е катастрофа изгледа се хормони пак во прашање..Сепак ти благодарам на одговорот
@blessed.an, особено што си имала проблеми со пцос, дефинитивно најдобро е да се советуваш со гинеколог. Веројатно ќе треба и хормони да испиташ.
Здраво на сите. Сакам да ве прашам дали додека пиете контрац. конзумирате алкохол во умерени количини? Мене гинекологот ми кажа смеам ама умерено а денес аптекарката од кај што ги купив Јазот ми кажа дека не смее.
и мене ми е шубе да пијам алкохол со контрацептиви ама дека е вештачки хормон смеело тала др ми кажа со една две три пијачки имам пробано за повеке ме страв хехехех
Се напив едно пивце синојќа хахаха ништо не е.. Не претерувам со пиење и затоа мислам дека бе би требало да не штети една чашка до две
Devojki da ve prasam vaka. Dali vi se ima sluceno da krvarite vo tekot na celiot mesec mozhebi? na pocetokot prvite tri meseca dodeka zimav jaz imav dobieno samo za vreme na placebo tabletite .. ama sega chetvrtiot mesec nekako gledam skoro sekoj den koa se brisham imam krv. Kako rozeva nekogas i kafeavko ama minimalno ne e kako denovite koa zimam placebo tableti
Јас имам пиено аккохол и ми нема пречено. Е сега дали ја намалува функцијата на коцтрацептивите не знам да ти кажам. Јас за друга мака ги пијам. Ама и имам читано дека во умерени дози може да се пие. А во врска со крварењето мене во почетоците ми се случувало некогаш да крварам, можеби има нешто што го намалило дејството па крвариш. Ако и нареден месец ти се појави така ти препорачувам да се посоветуваш со гинеколог.
Не ја намалува, можете да пиете алкохол. Само пазете да не го повратите апчето 2-3 часа од кога сте го испиле и да не заборавите да го испиете.
Докторот ми ги препиша Јасмин контрацептивите. 3 рецепти ми напиша. Е сега не разбрав добро како се пијат и зошто? Инаку пап уреден, вагинално ехо уредно, брисеви ми зема пак. Некој поупатен за овие таблетки?
Јасминот ти е контрацепција Се дава и во случаеви кога има цисти 3 рецепти ти дал за да земиш 3кутии контрацептиви да не му одиш на секое по рецепт Си има упатство како се зимаат Туку мене друго не ми е јасно како бе не ти кажа зошто ти се и колку време треба да ги пиеш? Јас ке ти препорачам да му се јавиш или да изодиш назад кај него и да ти објасне се шо треба
Немам цисти,тој ми кажа ама јас слабо го слушнав како и секогаш. Ти ако знаеш можеш да ми кажеш, јас секако ќе одам во понеделник кога ќе носам резултати од брис. Ми кажа само дека се пиело едно апче по пола. Иначе рецептите се за на приватно да ги земам. Едит: Ми кажа зошто ми се