Почнав со диане35 ги испив денес 3ден но јас сеуште немам добиено..Дали е рано или нешто друго може да е..Ги пиев пред 5год но тогаш знам дека ми доагаше за два дена одкако ке ги испијам..Дали може покасно да добијам..?
Дали додека се пијат контрацептивните таблети пожелно е да се пијат и некакви витамни? Или не е важно тоа?
Па никој нема да ти рече да пиеш, ниту ќе те посоветува, ама има истражувања кои покажуваат дека контрацептивните многу го осиромашувале телото од витамини и минерали, посебно од магнезиум и Б витамини.
Zdravo na site. Sakam vaka da ve prasam. Na predhodnite stranici pisav deka pijam Yaz i deka imam 17 ipol godini. Gi pijam poradi tpa.shto imam zadebeluvanje na jaajnici i nered menst. I sega eve gi pijam 5 meseca. Poslednite 2-3 meseca koga ke stignam so placebo tabletite dobivam no otkako ke mi zavrsi dobienoto posle 5-6 dena jas pak zabelezuvam malce krv na gakjite. Sekoj den ama toa bi traeelo 15 dena posle menzisot otprilika. Taka da nezam dali treba da panicam ili toa e dobroto vo ovoj slucaj stvarno neznam
Да не пиеш и други лекарства што може да го намалат дејството на јазот? Не би требало да е ништо страшно но ако продолжи следните месец два консултирај се со гинекологот.
на упатството за употреба пишува ако се случе тоа точкесто крварење во текот на првите месеци тоа е дека организмот се навикнува на хормоните од апчињата но пишува ако се случи во понатамошнота употреба да се изконсултира лекар
Mozhebi i ne e strasno. Zatoa shto bev pred mesec dena posleden pat na ginekolog , a i deka mi bese seriozna rabotata pa sega mozhda doagja do regulacija na organizmot ili neznam pa zatoa. Ke se javam sepak utre na ginekologot pa ke vidam. A mozhda i da eve deka ja sum sepak vo prvite meseci 5 meseca ne se neshto dolg period. Jas Yaz treba da gi pijam do avgust .
Минатата сабота ми дојде и од тогаш почнав да ги пијам Јаз. Еве утре една недела како ми дојде и кога се бришам на тоалетот има кафеаво. Нормално ли е? до кога би траело така?
И од гинеколог и на самото упатство е напишано дека е нормално јас повеке пати ги почнувам и после година две им правам пауза некој месец и пак ги почнувам ама секогаш третиот месец ми се јавува некое розево крварење измегу цуклусите така да нормално е не се секирај организмот сеуште се навикнува на хормоните
Да, да нормално е. Мене можеби повеќе од две недели ми беше така. Ама веќе од наредниот месец нема да имаш такви проблеми.
Пијам Јаз и ги пијам заради проблеми со акни. Е сега веќе сум при крај со првата кутивка и ме интересира од кога ќе има ефект? бидејќи сеуште ми се појавуваат акни и на лицето и на грбот сеуште нема никавки резултати.
Кај секого е индивидуално. Реални да бидеме, може и никаков ефект да немаш. Пријателка моја 2год ги пиеше, после ги смени. Ама ефект никаков. Да не те обесхрабрувам, ама на секого различно делуваат.
Мене ми се чини сега како повеќе да ми излегуваат и тоа едни црвени акни дури на допир болат. Пред некој ден ептен се исфрлив и сеуште имам. Не знам дали да продолжам да ги користам.
Да испитував гинекологот ми рече дека било до хормоните, но ете сеуште нема ефект не знам што да правам.